sunnuntai 30. elokuuta 2015

Elokuinen viikonloppu

Ihana viikonloppu takana. Paljon hyviä hetkiä mahtui muutamaan päivään. 

Perjantai-iltana tehtiin pyörälenkki tällaisella jengillä.2-vuotias on kovin innostunut potkupyöräilystä, mutta ei pysy oikein kunnolla isompien perässä. Huuteleekin, "pieni hetki, äitiiiii, pieni hetki vain!" ;)
Keskimmäinen oppi kesällä ajamaan ilman apupyöriä, ja onkin nyt hurja menijä. Vähän jopa pelottaa liikenteessä hänen kanssa.
Esikoinen on jo melko varma pyöräilijä. Vähän tosin jarruttamisessa on vielä vaikeuksia.
Pyöräilyt eivät siten ole vielä kovinkaan rentoja retkiä, mutta tytöt rakastavat pyörälenkkejä, joka on pääasia.
Esikoisen kanssa käyn kyllä lenkillä niin, että minä juoksen ja hän pyöräilee. Molemmat nautimme yhteisestä kahdenkeskisestä ajasta. Oma pikku PT:ni!

Lauantai oli yhtä juhlaa. Ensin juhlistimme kummipoikamme 2-vuotisjuhlia. Näistä juhlista ajattelin kirjoittaa oman postauksen, sen verran specialjuhla oli kyseessä.
Synttäreiltä kiiruhdimme vielä toisiin juhliin, jotka olivat 70-vuotisjuhlat. Nopea vaatteiden vaihto autossa ja taas mentiin....

Kakkujen syönti olikin hyvää hiilaritankkausta sillä, juhlien kääntyessä iltaan, vaihdoin vessassa juoksukamat päälle ja hilpasin Midnight Runille, joka oli muuten aivan mieletön tapahtuma. Oli aivan uskomattoman hienoa juosta iltavalaistussa Helsingissä. Yleensä kuljen keskustassa päiväsaikaan, jolloin ravintolat ja baarit ovat kiinni. Nyt näki juostessa kattavasti keskustan ravintolaskenen. Muutamaa paikkaa täytyy ehdottomasti päästä kokeilemaan joku kerta.
Samba, rokki, hevi ja monet muut musiikinlajit säestivät juoksuamme. On uskomatonta miten musiikista saa lisäävoimaa. Yksi ehdottomasti tunteikkain osuus oli alkumatkasta - kynttiläpolku nosti kylmät väreet iholle, vaikka ilta oli elokuisen lämmin.
Sunnuntaina olikin aikaa pohdiskella jälleen syvällisiä....Tähän pohdiskeluun johti eräs kesällä sattunut kohtaaminen. Kesällä, kun olimme Visbyssä istui aamiaispöytäämme kaksi keski-ikäistä rouvaa. Heillä molemmilla oli kolme jo aikuista lasta. Siinä aamiaisen lomassa he muistelivat vedet silmissä hauskimpia ja muistorikkaimpia hetkiään lastensa kanssa. Tapaamisestammme jäi mieleeni vahvasti nämä heidän sanat: "on hyvä ottaa kahdenkeskistä aikaa yhden lapsen kanssa kerrallaan syvällisemmän suhteen muodostumista varten". Tuo syvällinen suhde käsite jäi kaivamaan mieltäni, sillä liian usein kuljemme koko porukalla, koska en vain raaski jättää osaa kotiin tai malta olla erossa. Kesäisen keskusteluhetken jälkeen olen kuitenkin pyrkinyt tiedostaen ottamaan enemmän kahdenkeskistä aikaa kunkin lapsen kanssa, koska varmasti rouvien puheessa oli paljon perää. Tänään oli esikoisen vuoro viettää aikaa äidin kanssa kahden...

Kun muu perhe lähti mökille ja sienimetsään, jäimme esikoisen kanssa kaupunkiin vaikka alunperin oli tarkoitus lähteä koko perhe laittamaan mökkiä syksykuntoon. Kotipäivä sujui rauhalllisesti. Kävimme ulkoiluttamassa nukkea ja leikkimässä ja keinumassa puistossa. Söimme isot munkit päiväkahvin kanssa ja järjestimme valtavat Barbie-leikit. Ihanaa oli puuhastella kahdestaan, vaikkakin ihan vaan tavallisia juttuja.

Niin ja muuten sunnuntaini alkoi aivan mahtavasti hyvän kahvin tuoksulla.Mieheni toi Aasiasta yhtä lempikahveistani, Kopi Luwakia eli sivettikissakahvia. Tiesitkö, että kahvi valmistetaan kahvipavuista, jotka sivettikissa on ensin syönyt ja sitten ulostanut (joo-o :))? Kahvi on yksi maailman kalleimmista kahvilaaduista, mutta ah niin hintansa väärtti! Olen ehdottomasti sitä mieltä, että hyvä kahvi on hyvää :)

Lue lisää Kopi Luwakista

Mukavaa alkavaa viikkoa! Tulevan viikon tavoite minulla on saada parempi ote arkeen ja aikatauluihin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...