perjantai 21. elokuuta 2015

Fredagsmys

Ihana perjantai saapui viimein. Tuntuu, että edellisestä viikonlopusta on ikuisuus aikaa. Tähän viikkoon on mahtunut niin paljon. Meillä on kaupunkiviikonloppu tiedossa, kun mieheni lähtee huomenna reissuun, joten päätimme tehdä Perjantai Sushit. Sushi on lasten lempiruokaa, joten siksikin syömme sitä todella usein. Moni jättää sushin tekemättä kotona, koska epäilee sen olevan niin hidastöistä. Hitainhan siinä on se riisin keittäminen ja jäähdyttäminen, muuten sushi on mielestäni nopeata valmistaa. Teemme yleensä Sushi Perjantaisin niin, että teemme tyttöjen kanssa riisin valmiiksi ja mies hakee kotiin tullessansa tuoreen kalan. 
Riisihän on se tärkein juttu sushissa, joten meillä on muutama ehdoton kapine, joita ilman ei meidän sushit onnistu. Ensimmäinen on riisinkeitin. En suostu enää keittämään riisiä kattilassa keittimen saatuani. Se on niin helppo, ei tarvitse vahtia ja kytätä veden katoamista kattilasta ja pohjaan palamista. Ja vaikka välillä puuhaisin muuta ja unohtaisin riisit, ei katastrofia tapahdu. Toinen ehdoton kapistus on noi sushimuotit. Niillä saa monta palaa kerralla. Palat ovat sopivan kokoisia suuhun ja symmetrisiä ulkonäöltään. Lapsetkin tykkäävät auttaa....Viime viikonlopun Ravintolapäivän Sushimanian susheista innostuneena. Päätimme kokeilla chilisusheja. Aina kalan leikkauksesta jää sashimeja, ja ne kun heittää blenderiin muiden aineiden kanssa. Voi herran jestas niistä tuli hyviä! Olen tässä jo pitkään suostutellut, että Sushimanian virtuoosit tulisivat pitämään sushikurssia meille kotiin juuri näistä spesiaaleimmeista täytteistä.Jos poikkeatte joskus reissuillanne Aasian suuntaan niin suosittelen käymään jossakin peruskeittiötarvikeliikkeessä. Sieltä saa näitä lasten sushipuikkoja. Tukevat hyvin lapsen kättä ja puikot pysyy yhdessä. 4-vuotiaskin syö puikoilla ihan näppärästi. Muistan kun esikoinen harjoitteli syömään puikoilla, niin hän halusi syödä iltapuuronsakin niillä :)Jälkkäriksi Mango-Passion sorbettia, nams!


Ja eihän perusperjantai olisi mitään ilman tanssiaisia! Kledjut niskaan ja olkkarin matot syrjään. Tyttöjen parasta huvia tällä hetkellä on erilaiset tanssinäytökset! Me vanhemmat tietysti tanssijoiden suurimpia faneja!


Mukavaa perjantai-iltaa!

Fredagsmys = cozy Friday in with the family. We made sushi and danced in the living room

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...