sunnuntai 16. elokuuta 2015

Kesäinen päivä mummolassa

On aivan mahtavaa, että kesäisiä päiviä ja jopa helteitä on jatkunut nyt jo kaksi viikkoa. Vietimme ihanan, jopa nostalgisen päivän mummolassa. Päivässä oli paljon historian havinaa.
Äitini oli kaivellut varastojaan ja löytänyt mekon, jonka mummini on tehnyt minulle, kun olin 5-vuotias. Nyt mekko on täydellisen sopiva esikoiselleni. Mielestäni mekko on todella kaunis. Siinä on jotenkin menneen maailman tunnelmaa.
Varaston siivouksen yhteydessä, äitini oli löytänyt myös kauniin räsymaton. Olen pitkään etsinyt räsymattoa pehmentämään kaupunkikotimme keittiön tiukkaa mustavalkoista linjaa. Äidiltäni löytyi ratkaisu tähänkin. Mitä äidiltäni ei löytyisi :D Matossa on matonkuteina käytetty mummoni äitiysmekkokangasta sekä äitini lapsuudenkodin keittiöverhokangasta. Ihania muistoja siirtyy nyt meidän kotiin räsymaton muodossa. Olen vakuuttunut, että räsymatto tuo mahtavan vivahteen muuten niin pelkistettyyn keittiöömme.Päivä mummolassa oli kuuma. Lapset uivat ja me mieheni kanssa pesimme mattoja. Taidetaan olla vähän myöhässä maton pesujen kanssa, kun yökosteudet ovat jo saapuneet, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Ihana Mäntysuovan tuoksu tarttui mattoihin. Lapsuudestani muistan, että syksy oli saapunut, kun puhtaat mäntysuovan tuoksuiset matot levitettiin lattialle ja sukkia alettiin jälleen käyttämään. :)
Eihän mattopesu olisi mitään ilman kunnollisia mattopesukahveja. Äitini oli leiponut herkullista mustikkapiirakkaa meitä varten, nam!Päivän kruunasi etelä-Ranskassa asuvien ystäviemme vierailu mummolaan. Oli ihana nähdä heitä vielä ennen kuin lentävät takaisin kotiin.

Oletko muuten törmännyt Alkossa tiukasti silmiin katsovaan poikaan? :) Kiva lahjavinkki aikuiselle esimerkiksi synttäreille on Alko:n espanjalainen Matsu. Sarjassa on kolme eri ikäistä punaviiniä ja etiketeissä on kolme eri ikäistä herrasmiestä. Kaksi vanhempaa on tilausviinejä. Maistoimme keski-ikäistä ja maku oli täyteläinen ja mausteinen. Suosittelen!
Alko

Aurinkoa päivääsi!

We spent a great summer day at my childhood home. My mother had found a dress made by my grandmother. I have worn that dress when I was 5 and now it's perfect for my oldest daughter.  Sun was shining and we washed rugs and ate great blueberry pie made by my mum. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...