perjantai 14. elokuuta 2015

Pihlajasaari

Yksi monelle helsinkiläiselle niin rakas ja legendaarinen kesäpäivän viettopaikka on Pihlajasaari - Pihlis. Mekin käymme joka kesä Pihlajasaaressa nauttimassa saaren tunnelmasta. Mielestäni paikka on ainutlaatuinen myös Helsinkiin saapuvalle vierailijalle, joka haluaa nauttia beach elämästä, rauhallisesta miljööstä ja kauniista hiekkarannasta. Jo lauttamatkalla karisee kaupugin pölyt ja ajatukset. On rauhoittavaa suunnata katse kohti aurinkoa ja kimmeltävää merta.

Eräs aurinkoinen päivä hain vanhimman tyttäreni eskarista lounaan jälkeen ja hilpasimme lasten kanssa laatikkopyörällä Kaivopuistoon. Lautat Pihlajasaareen lähtee kahvila Carusellin vierestä (Merisatamanranta). Keskikesällä lautat kulkee myös Ruoholahdesta. 
Edestakainen matka maksaa 6 euroa. Alle 7-vuotiaat kulkevat maksutta. On hyvä huomata, että lauttamaksun voi maksaa vain käteisellä. 

Kun lautta lipui Pihlajasaaren rantaan, alkoi korviin kantautua haitarimusiikkia. Pienessä paviljongissa laiturin tuntumassa oli menossa päivätanssit haitarin soittajan säestyksellä. Ja voi veljet, miten vilkasta tanssilattialla olikaan. Tyttöjen kanssa kerrattiin humpan askelia, yks, kaks, hyppy! :) Tunnelma oli kuin vanhasta suomalaisesta elokuvasta. Puitteet oli kohdillaan ja kesätuuli tuiversi tukassa.

Päivätanssit Pihlajasaaressa haitarin tahdissa

Pihlajasaaressa on muutama kiva leikkipaikkakin ja grillikatosLapset nauttivat luonnosta ja merestä ja hiekassa telmimisestä. Lekottelimme kallioilla ja ihailimme ohi kulkevia risteilijöitä. Kun rantaelämä alkoi väsyttämään, toi lautta 10 minuutissa meidät kesäparatiisista takaisin keskustaan.


I love my Helsinki!

Pihlajasaari a beautiful island in front of Helsinki is worth visiting on a warm sunny day. There is a nice sand beach and great atmosphere. If you like beach life or just like to get away from the busy town then Pihlajasaari is the place for you. The ferry to the island leaves from the Kaivopuisto near Cafe Carusel (Merisatamanranta 10). They function during the summer months. Tickets cost 6 euros and children under 7 years don't have to buy tickets. They accept only cash in the ferry.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...