torstai 13. elokuuta 2015

Särkänniemi

Tässä eräänä kesäpäivänä lähdimme lasten kanssa päiväreissulle Tampereelle Särkänniemeen. Lapseni eivät ole parhaita autossa matkustajia ja lähdimme reissuun äitikaverin ja hänen kahden lapsensa kanssa, joten päätimme lähteä junalla liikenteeseen. En ole junalla lasten kanssa kovinkaan paljoa matkustanut, joten alkuun vähän jännitti kuinka kaikki sujuisi. Varasimme paikat junan leikkivaunusta. Leikkivaunut ovat InterCity junissa. Leikkivaunussa voi laskea liukumäkeä, ajaa pienoisveturilla, leikkiä prinsessaleikkejä pienessä linnakkeessa ja lukea Tammen lastenkirjoja. Tuplavaunut sai työnnettyä suoraan junaan sisään ja jätettyä alakertaan. Yksi kerros ylös ja leikkivaunu oli siinä. Lapset viihtyivät koko matkan ajan leikkivaunussa, ja me aikuiset saimme vaihdettua kuulumiset ja juotua aamukahvit rauhassa. Suosittelen harkitsemaan ehdottomasti junavaihtoehtoa! Lähdimme aamujunalla, joka oli juuri sopivasti Tampereella huvipuiston aukaistessa ovensa. Tampereen juna-aseman läheisyydestä lähti bussikuljetus Särkänniemeen, joten matka taittui todella mutkattomasti perille asti.

Delffinaario, huvipuistolaitteet ja Koiramäki eläimineen ja puuhineen oli aivan mahtava paketti. Esikoiseni kanssa pääsimme yhdessä ekaa kertaa Tukkijokeen. Ja voi että oli hauskaa! Angry Birds-puiston laitteet olivat paitsi söpöjä ulkonäöltään, niin hauskoja laitteita lapsille ja vähän vanhemmillekin. Kantti x kantti autorata tuli ajettua useampaan otteeseen, ihan vaan sen takia, että äitikin on pienenä niin tehnyt :)


Koiramäki-alue on kyllä iso upgreidaus Särkänniemelle. Siellä on ihania kahviloita, eäimiä, keppihevosrataa, temppuratoja, teatteriesityksiä, askartelupajoja, poniratsastusta ja vaikka mitä. Koiramäessä vierähtäisi helposti koko päivä. Meidän kaupunkilaislapsia nauratti ja kiinnosti lypsyhommat. Keppihevostalli oli myös mieleen sekä tietysti kaikki Koiramäki-hahmot. Keskimmäinen tyttäreni ihastui Pransi-isäntään ja Fiinu-emäntään niin, ettei alkoi kutsua heitä isäkseen ja äidikseen. Koiramäessä järjestetään ilmeisesti jouluisin jotain erikoistapahtumaa, ajattelimme ehdottomasti mennä silloin uudestaan. Täytyypä googlailla asiaa tarkemmin....Viihdyimme Särkänniemessä koko päivän. Lähdimme sieltä vasta kun puisto suljettiin. Särkänniemi-bussilla pääsimme jälleen keskustaan. Särkänniemi-bussin päätepysäkin viereisestä S-marketista ostimme matkaeväät ja sitten hyppäsimme junaan. Kello oli jo niin paljon, että leikkivaunussa ei ollut muita matkustajia. Lapset leikkivät ja muistelivat päivän tapahtumia. Ja pian olimmekin jo Helsingissä.

Päiväretki Tampereelle ja Särkänniemeen junalla Helsingistä onnistuu myös pienten lasten kanssa!

We did a fun day trip to Tampere and Särkänniemi amusement park the other day. The park is easy to reach from Helsinki. Only couple of hours in a comfortable train in which they have kid's playground also (InterCity trains). Särkänniemi is one of the greatest amusement parks in Finland. They have dolphine shows, Doghill area where they have animals, outdoor theater ets. and then of course all the rides, 5D Horror Cinema, Aquarium, Planetarium, Angry Birds Land etc. Worth visiting while in Finland!

Särkänniemi
Book your train tickets


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...