sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Disney World - Orlando

Syysloma ja syksyn reissut lähestyvät monessa perheessä. Esikoisen hyvä kaveri on lähdössä syyslomalla Disney Worldiin Orlandoon syyslomalle, joten rupesimme esikoisen kanssa kaivelemaan kuvia ja muistoja meidän kahden vuoden takaisesta reissusta Floridaan.


Lensimme Miamiin, jossa tasottelimme aikaeroa muutaman päivän Miami Beachillä. Sitten vuokrasimme auton ja ajoimme Orlandoon. Tai siis tarkoitus oli, että lähdemme aamulla, vietämme päivän outletissä Sawgrass Millsissä ja alkuillasta ajamme Orlandoon ennen kuin tulee liian myöhä. Nooh, kuinkas sitten kävikään.
Outletissä oli niin paljon ihania aleja ja kauppoja, että starttasimme auton kohti Orlandoa vasta illalla kasilta, kun oli lasten nukkumaan menoaika.
Olimme auton vuokran yhteydessä vuokranneet myös gps:n ja ajattelimme, että helppo homma kohta ollaan Orlandossa. Lapset nukahtivat ja kuuntelimme musiikkia ja fiilistelimme uusia outletlöytöjä.

Useamman tunnin ajettuamme havahduimme, että eikös meidän pitäis olla kohta perillä ja miten edelleen ajelemme tällasta pikkutietä. Hetken päästä selkiskin sittten, että gps:n asetuksien mukaan emme olleetkaan valinneet nopeinta/suorinta reittiä, vaan reitin joka ei sisällä tietulleja. Olimme sitten körötelleet pikkuteitä ihan tuhottoman kauan, bensa alkoi loppumaan, oli pilkkopimeää, kello yli puolen yön ja olimme jossain epämääräisellä erämaatiellä kaukana sivistyksestä. Lapset onneksi nukkuivat eivätkä kuulleet loputtomia toitotuksiani "taas bensa hupenee". :) No, löysimme bensa-aseman, gps-asetukset muutettiin ja pääsimme perille.

Olimme reissussa marraskuussa ja Miami Beachin lämpö ei yltänyt Orlandoon saakka. Aamulla ja illlalla oli melko viileää niin että neuletta tarvittiin.

Emme yöpyneet Disney Worldissä vaan muutaman kilometrin päässä sijaitsevalla loma-osakealueella. Floridassa tiet ovat leveitä ja autolla kulkeminen on helppoa. Mielestäni Floridassa ei ole välttämättömyys asua puiston välittömässä läheisyydessä tai puistossa, jos auto on vuokrattuna. Toisaalta emme olleet high seasonina, joten esim. aamuisin ruuhkat huvipuistoon olivat todella maltilliset. 

Disney World:n jokainen puisto on todella iso ja päivän aikana on hurjasti menoa ja tapahtumaa. Disney Wolrd:llä on oma apps, jonka avulla voit suunnitella päiväsi, mitä tapahtuu missäkin ja monelta. Näin pysyt kärryllä päivän ohjelmasta. Olimme etukäteen tutustuneet ohjelmaan ja suunnitelleet päivät eri puistoissa. Puistojen ohjelmat vaihtelivat jonkun verran viikonpäivien välillä. Etukäteissuunnittelu auttoi ja vältyttiin edes takaisin kävelemiseltä jättiläispuistoissa. Meillä oli ipad ja ohjelma koko ajan auki vaunujen päällä. Näin ruokailut, vessakäynnit yms. oli helppo suunnitella kun tiedettiin, että mitä seuraavaksi tapahtuu.

Meidän lapset oli vuonna 2013 vielä melko pieniä ts. 4- ja 2-vee sekä 4 kk. Puistoissa riittää nähtävää ja koettavaa monen ikäiselle. En yhtään ihmettele, että amerikkalaiset viettävät viikon Disney Worldissä. Meillä pääkohteet olivat paraatit ja showt ja prinsessojen halailut. Tottakai perinteisissä laitteissa kuten pyörivissä kahvikupeissa kävimme, mutta monet mageet ja hurjat laitteet jäivät vielä odottamaan seuraavaa kertaa. Puiston päiväohjelmasta kävi ilmi missä kukin prinsessa on ja mihin aikaan. Oli mielestäni yllättävää, että Epcot Centerissä pääsi tapaamaan monia prinsessoja. Jonoja ei oikeastaan ollut ja prinsessojen kanssa vietetty aika oli moninkertainen verrattuna Magic Kingdomissa tavattuihin prinsessoihin. Miljöö oli tietysti myös mahtava kun esim. Aladdinin ja Jasminin pääsi tapaamaan tuhannen ja yhden yön tunnelmissa. Epcotissa oli rauhallista ja homma jotenkin helposti hallittavissa pienten lasten kanssa. Emme ehkä muuten kuitenkaan olisi sinne menneet, mutta prinsessat vetivät meidät sinne visiitille.

Prinsessojen, erityisesti niiden kaikkein suosituinten prinsessojen, tapaamisissa kannattaa olla valppaana :) Me lähdettiin jenkkeihin ja Orlandoon Tähkäpään takia :) Tytöt olivat tuolloin aivan hurjia Tähkäpää-faneja. Olimme ajoittaneet Magic Kingdom päivän sen mukaan, että Tähkäpää oli kyseisenä päivänä tavattavissa siellä tiettyyn kellon aikaan. Olimme hyvissä ajoin tuntia ennen norkoomassa paikan edustalla, kun näimme hurjat jonot tapaamiseen. Kuulimme, että jonoon ei kannata enää mennä, koska prinsessaa ei keretä tapaamaan sinä päivänä. Olimme mieheni kanssa pala kurkussa, mitä ihmettä tekisimme! Onneksi ystävällinen henkilökuntaan kuuluva herra neuvoi FAST PASS:n hakemisesta. Sen avulla pääsimme toiseen jonoon ja tapaamaan kauan odotettua Tähkäpäätä.

 Varasimme etukäteen illallisen prinsessojen kanssa. Ennen illallista tytöt pääsivät ammattikuvaajan ottamiin kuviin muutaman prinsessan kanssa. Illallisen aikana prinsessat kävivät juttelemassa pöydissä. Hetket olivat todella tärkeitä ja tytöt saivat rauhassa katsella, kokeilla ja halia lempiprinsessoja. Suosittelen! Illan lopuksi muodostettiin kulkue, jossa tanssittiin ja laulettiin kaikki yhdessä. Hauska ilta!


Tähkäpään linna iltavalaistuksessa! 


Shoppailijoille vinkiksi, että myös Orlandosta löytyy hyviä outlettejä. Tosin usein päivät huvipuistoissa venyy todella myöhäisiksi. Iltashowt kun alkavat vasta pimeän tultua. Showt ovat mahtavia ja niitä ei missään nimessä kannata missata.

Takaisin Miamiin päästiin nopsaa isoa valtatietä muutamassa tunnissa. Miamista jatkoimmekin matkaa Karibian lämpöön, josta voisin joskus jatkaa lisää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...