keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Helsinki Design Week 2015 Lasten viikonloppu

Onpahan ollut viikko! Mennään vasta keskiviikossa ja tuntuu, että tämä viikko on vain jatkunut ja jatkunut. Tällaisissa fiiliksissä onkin hyvä palata viime viikonlopun tunnelmiin ja Helsinki Design Week:n lasten viikonloppuun.

Tämä ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma järjestettiin Suvilahden Kattilahallissa. Päivä oli todella aurinkoinen ja lämmin, joten lähdimme tyttöjen kanssa pyörällä HDW:hen.

Tapahtumassa oli paljon kaikkea mielenkiintoista. Moni muukin oli päättänyt lähteä liikenteeseen, joten osaan työpajoista oli hurjat jonot, eikä näin ollen päästy käymään ihan kaikissa suunnitelluista pisteistä.

Kävimme LEGO-aikakoneeseen rakentamassa oman osuutemme. Työpajan järjestivät LEGO ja Lasten ja nuorten Arkkitehtikoulu ARKKI, joka tarjoaa muuten kaikkea kivaa lapsille. Esikoinen on joskus osallistunut Arkkitehtikoulu Arkin karkkipyramidin rakentamiseen, joka oli meillä aivan hitti. Sen jälkeen karkkipäivän karkit piti pitkään aina ensin rakentaa erilaisiin pyramideihin ennen syömistä :)

Kävimme tekemässä palan Social Rug:a. Ryijy joka on kiertänyt Tukholmassa ja Islannissa. Tytöt saivat solmia Frozen kangasta ryijyyn. Se oli heidän mielestään niin kivaa! Tytöt viihtyivät ryijyn ääressä ja keskittyivät solmimiseen pitkäksi aikaa. Työpajan järjesti Suomen Muotoilukasvatusseura ja Kiertävä Muotoilukoulu.
CHILDISH oli myös kiva työpaja, jossa vavisutettiin perinteisiä käsityksiä astioista. Voiko lautanen olla muutakin kuin pyöreä ja litteä? Tytöt suunnittelivat oman näkemyksensä astioista, joista voi syödä " kalaa ja perunaa" ja "hedelmiä".Elektorinen ötökkätarha oli aivan mahtava juttu myös. Jos minulla olisi n. 10-vuotiaat lapset, menisin ehdottomasti Käsityökoulu Robotin kursseille tutustumaan virtapiireihin, sähköistämiseen ja elektroniikkaan.


Osa Kattilahallista oli varattu design-lastenvaatteiden myyntiä varten. Ihan kivoja aleja olikin tarjolla!

Todella mielenkiintoinen ja hauska päivä tyttöjen kanssa Helsinki Design Week:llä!

Last weekend we participated Helsinki Design Week's Children's Weekend internet page.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...