sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Huippusuunnittelijan saappaissa Designmuseossa

Tässä yksi loistava vinkki Helsingissä liikkuville perheille, olet sitten vain pistäytymässä tai pysyvämmin paikalla mahtavassa pääkaupungissamme.

Designmuseo (Korkeavuorenkatu 23) on upea kokemus koko perheelle! Joka kuun puolivälissä lauantaisin klo 14-16 Designmuseo tarjoaa toimintaa ja tekemistä kaikenikäisille.

Lauantaina järjestettiin viimeistä kertaa designpaja, jonka teemana oli MUOTI. Designpajassa astuttiin muotoilijan rooliin. Lähtökohtana olivat Jukka Rintalan, Hanna Sarénin ja Samujin pukuluonnokset. Nämä upeat suomalaiset taiteilijat olivat tehneet paperille pukuluonnokset, joita lapset pääsivät sitten jatkamaan. Voitteko kuvitella, että siellä minun pienet designerit leikkasivat Samu-Jussi Kosken kankaasta upeita mekkoja ja suunnittelivat Barbeillensa uusia luomuksia :)

 Inspiraatiota oli mahdollista hakea myös Suomimuodin antologia - näyttelystä.


 Tää oli jotain aivan mielentä. Myös mieheni innostui suunnittelusta ja Hanna Sarénin puvusta tuli tämän näköinen hänen käsittelyssään. Kuulema seuraavaksi täytyy kaivaa ompelukone esiin. :D


2-vuotiaallakin oli oma visio suomalaisesta designista. Hän löysi jonkun leikkaaman kankaanpalan ja sanoi "katso tässä on housut" ja siitä se sitten alkoi hahmottumaan tuo kokonaisuus. Tarkkaan hän liimasi "täpliä".Sisäänpääsy designpajaan oli ilmainen alle 7-vuotiailta. Aikuisilta homma maksoi 10 euroa.Lokakuussa alkaa uusi teema, joka on kuulema Lasten vuosisata. Tähän tulee ilmeisesti myös työpajatoimintaa liittymään, joten kannattaa seurata Designmuseon sivuja.


1,5 tuntia lapset viihtyivät hiljaa keskittyen Designpajassa. Sen jälkeen pitikin sitten vähän kiipeillä...Designmuseosta lähti haltioitunut perhe täynnä uusia ideoita Barbien tuleviin luomuksiin!


I love my Helsinki!

Design Museum (Korkeavuorenkatu 23) is worth visiting while in Helsinki. On a Saturday afternoon of every mid month there is a event for the families. This Saturday the theme was FASHION. My kids were able to style the biggest Finnish designers dresses and use their fabrics. My kid's Barbies are going to have fabulous dresses this fall. :)

2 kommenttia:

  1. Oi, kun olis tiennyt tuosta työpajasta, olisi pitänyt viedä lapset sinne. :) Toivottavasti tuollainen järkätään joskus toistekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Eppusen kaapilla! Toi oli kyllä mieletön juttu. Me aikuiset oltiin tosi vaikuttuneita tästä ja lapset tietysti rakasti kun pääsi askartelemaan :) Uudessa näyttelyssä Lasten vuosisata tulee olemaan työpaja myös. Sen sisältöä en vielä tiedä. Kuulin vaan, että kivaa tekemistä tiedossa! Kivaa syksyä sinulle ja perheellesi!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...