tiistai 1. syyskuuta 2015

Laatikkopyörä - Cargobike

Minut pysäytetään usein tai tullaan juttelemaan liittyen tähän meidän kulkupeliin - laatikkopyörään. Se on aivan mahtava. Rakastan, rakastan, rakastan! Laatikkopyörät ovat yleistyneet hurjasti muutaman viime vuoden aikana Helsingissä, enkä ihmettele yhtään miksi! Kulkeminen lasten kanssa on niin paljon helpompaa pyörällä. Ei tarvitse miettiä mahtuuko bussiin, milloin bussi tulee, jaksaako esikoinen kävellä ja ja ja.... Lähdemme ja tulemme kun huvittaa... I love it!

Liikkuminen on niin rentoa laatikkopyörällä. Olen surkea parkkaaja ja stressaan etukäteen parkkipaikan löytymistä. Laatikkopyörällä ei ole parkkipaikkaongelmia. Yleensä paikka löytyy heti oven vierestä pyörätelineestä :)
Pyöriähän on monenlaisia ja merkkisiä. Meidän pyörässä on paikkoja neljälle ja siihen on meidän kuopukselle ostettu lastenistuin lisävarusteena. Jokaiselle löytyy varmasti omaan tyyliin sopiva. Pyörää harkittaessa yksi keskeinen tekijä on se, haluaako kaksi- vai kolmipyöräisen. Kaksipyöräinen taitaa olla ketterämpi ja vauhdikkaampi pidemmillä matkoilla. Meidän tarpeisiin kolmipyöräinen oli sopiva. Ajot ovat lähinnä keskustassa, jossa on paljon pysähdyksiä ja liikennevaloja. Nautin siitä, että kolmipyöräistä pyörää ei tarvitse pitää pystyssä eikä jalkaa tarvitse laskea maahan pysähtyessä, vaan voin puhua vaikka puhelimeen ja istuskella pyörän selässä pysähdyksissäkin.Toinen keskeinen tekijä on se, ostaako pyörän sähköllä vai ilman. Meillä kun paikkoja on neljälle ja usein paikat on varattuina, niin painoa lastissa on. En selviäisi ilman sähköapua. Toiseksi pyörä on meillä kakkosauton korvike eli kuljetan lapsia harrastuksiin ja menoihin pyörällä. En halua olla aivan hikinen saapuessani perille. Tästä syystä sähköavuste on loistava. Se vie mukavasti painon tunteen pois pyöräilystä ja matkanteko on leppoisaa rullailua. Leppoisaa kruisailla Baanalla 20 km/h. Toki polkea täytyy ja varsinkin ylämäissä jalkavoimia tarvitaan, vaikka sähkö olisikin. Akun otan iltaisin lataukseen sisälle.Nautin siitä, että näen lapset koko ajan pyöräillessä. He ovat tarpeeksi korkealla, että heidät huomataan liikenteessä. Lisäksi pystyn juttelemaan lasten kanssa koko ajan matkan aikana. 

Kesällä olimme jopa Visbyssä tällä pyörällä. Laitan siitä kertomuksen joku kerta. 

Hyvällä säällä olemme kruisailleet avomallilla, mutta syksyllä vedämme hupun laatikon päälle. Lapset pysyvät sateelta ja tuulelta suojassa. Heille on myös viltti jalkojen suojana pitämässä lämpöä. Viime talvi oli niin vähäluminen, ettei ollut montaa viikkoa, jolloin en pyörällä ajannut.

Iso peukku laatikkopyörälle! 

6 kommenttia:

 1. Siis ei vitsi mikä keksintö! Mekin niin tarvittaisiin tuollainen! Saako kysyä, että mistä näitä oikein saa, oletteko tilanneet tämän jostain? Tosi kätevä. :)

  VastaaPoista
 2. Siis ei vitsi mikä keksintö! Mekin niin tarvittaisiin tuollainen! Saako kysyä, että mistä näitä oikein saa, oletteko tilanneet tämän jostain? Tosi kätevä. :)

  VastaaPoista
 3. Moikka Janica Heikkilä! Me ollaan ostettu omamme netistä www babboe.fi ja pyörä tuli Hollannista. Merkkiä on monia muitakin. Jotkut pyöräliikkeet myyvät kanssa. Voin kyllä lämpimästi suositella, eikä tämä ole maksettu mainos :) Tässä yksi nettisivu, jos löytyy myös juttua http://tavarafillari.fi

  VastaaPoista
 4. Hei! Kauanko teillä on ollut kyseinen pyörä? Babboehan on edullisimmasta päästä laatikkopyöristä ja mietinkin onko kestävä ja hyvä? Huomaatko ajaessa meneekö vinolla tiellä kallelleen kun ei ole jousituksia tai onko jotain muuta mitä huomaat että kyseisessä pyörässä voisi olla paremmin? Näitähän täytyy toki itse kokeilla jotta löytää itseä miellyttävän mutta hinnassa on heti iso ero...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Teija! Meillä pyörä on ollut 1,5 vuotta ja lähestulkoon päivittäisessä käytössä. Talvellakaan ei montaa viikkoa ollut ettei olisi käytetty. Pyörä on kestänyt siihen nähden hyvin. Akun kanssa on ollut pieniä ongelmia ja ostimmekin uuden nyt kesällä. Meillä ajo on pääasiassa kaupungissa, jossa ei kallistuksia kovinkaan ole. Pyrin kyllä hakemaan vähiten moukkuset tiet yms. jotta kyyti olisi mahdollisimman tasaista. Minulla ei ole kokemusta jousitetuista pyöristä, mutta kuulostaa kyllä hyvältä ja varmasti tuo vielä lisämukavuutta ajoon.

   Poista
 5. www.LiikkuvaLaatikko.fi myy tavarafillareita Pakilassa. Juuri nyt on jopa hyvä valikoima pyöriä saatavilla nopealla toimitusajalla. Kevään ruuhkiin ei kannata hankintaa venyttää, koska silloin toimitusajat venyvät ja voi mennä kevään ajot ohitse ennen kuin pyörän saa ajoon. Meillä on ollut Cargobike ja Riese&Müllerin pyörät ajossa. Molempien akuilla ajettu jo yli 6500 km, ja hyvin menevät vielä. Nykyiset laadukkaat akut ovat jo tosi hyviä ja kestäviä.
  Tervetuloa koeajolle! Meiltä löytyy kaksipyöräisiä laatikolla ja ilman, sekä ainakin yksi kolmipyöräinen ajoon. Eli 1-4:lle lapselle ja tavaroille sopivat mallit.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...