maanantai 7. syyskuuta 2015

Perusmaanantai

Kello on 7.28. Olen herännyt herätyskelloon klo 7.00, laittanut aamukahvin tulemaan ja nyt kuorin perunoita. Joo-o! Valmistelen siskonmakkarakeittoa aamutuimaan, jotta lapsilla on ruokaa päiväksi. En voi muuta kuin nauraa! Jestas, että mun elämä on viimeisen kuuden vuoden aikana muuttunut. Aamu seitsemältä teen siskonmakkarakeittoa! :)

Lapset heräävät 7.45. Olen keittänyt heille banaani-mustikka-puuroa. Puurolla meidän päivät lähtee aina käyntiin, ja illalla viimeisenä syödään meillä myös puuroa marjoilla. Huomaan, että kuopuksen vaippoja on vain pari jäljellä. Täytyy muistaa ostaa....

Sitten vähän aamuohjelmia ja aamutoimia. Siinä tohinassa myös äitini saapuu hoitamaan kuopusta. Hän on neulonut kauniita lapasia tytöille syksyyn.Lähdemme klo 8.50 kahden vanhemman kanssa päiväkotiin. Joka ikinen aamu mulla on hikipinnassa, kun yritämme keretä klo 9 alkavaan eskariin. Niin vaan tänäkin aamuna olemme paria minuuttia vaille paikalla. Totean itsekseni, että olen viikonloppuna unohtanut ostaa uudet tossut eskarilaiselle. Vain muutaman viikon vanhat tossut ovat hajonneet ja uudet pitäisi saada. Kirjataan kännykän muistilistaan.


Vien 4-vuotiaan omaan ryhmään. Hyvillä mielin jää typykkä ikkunaan vilkuttamaan. Totean, että 4-veenkin tossut ovat sen verran naftit, että ne eivät kyllä enää kauaa mene, joten parempi ostaa myös hänelle uudet samalla kun haen eskarilaiselle. Kirjataan ylös.
Itsekseni mietin, että monetkohan tossut ostan vuoden aikana, rikki menneiden, kadonneiden tai vaan sen takia että päiväkodissa ja jokaisessa harrastuksessa pitää olla erilaiset tossut.

Hyppään pyörän selkään ja ajan kauppaan ostamaan eväitä ja niitä vaippoja kuopukselle.

Sitten kirjastolle kirjoittamaan. Teen jatko-opintoja ja maanantaisin pääsen kirjastolle kirjoittamaan päiväsaikaan. Luxusta! Muuten kun opinnot etenevät lähinnä öisin..Lounasaikaan syön eväitä kirjastolla ja vastaan muutamaan viestiin. Muistan, että eskarissa oli suositeltu Lätt att läsa-kirjasarjaa, joten lainaan niitä esikoiselle. Lainaan myös uusia iltasatukirjoja. Meillä 4-veekin tykkää kuunnella romaaneja. Risto Räppääjä-sarja luettiin hänen kanssaan viime vuonna. Ajattelin kokeilla Ella-sarjaa ja Maukkaa ja Väykkää sekä Väinö ja Rotta-sarjaa. Katotaan millaisia ne ovat. Välillä on jouduttu lopettamaan joku kirja kesken. Osassa lastenkirjoista on mielestäni epäsopivaa kielenkäyttöä ja toisen ihmisen kohtelua. Lainasin kirjat vain takakannen tekstin perusteella, joten nähtäväksi jää näiden kirjojen sisältö.

Klo 14 suhautan pyörällä päiväkodille. 4-vee on heräilemässä ja on aivan unenpöpperössä. Hoitajakin toteaa, että eiliset Muumi-synttärijuhlat ovat olleet ilmeisen railakkaat.

Kotona odottaa kuopus äitini kanssa. Myös siskoni 1-vee tyttö on tullut hoitoon. Pikkulikat ovat niin suloisia yhdessä.

Äitini lähtee serkkulikan kanssa ja me jäämme tekemään läksyjä ja juttelemaan päivän kuulumisia. Keretään leikkimään myös Barbeilla ja Lego Friendseillä.

Illalliseksi syömme sitä siskonmakkarakeittoa. Esikoinen harjoittelee "potatis är gott" Katsomme sanakirjasta yhdessä mitä kukkakaali on ruotsiksi.

Ulkona sataa kaatamalla. Ei auta kuin vetää sadevermeet päälle. Tytöt laatikkopyörään ja menoksi. Tänään on tyttöjen tanssitunnit. Esikoisen showtanssitossut on vihdoin hankittuna ja "varvaspikkarit" pääsee ekaa kertaa testiin.

Olemme kotona jälleen puol ysin aikaan. Jestas ulkona oli kylmä, märkä ja pimeä pyöräillä.

Iltatoimien jälkeen tytöt sänkyyn ja iltasatujen jälkeen tytöt nukahtavatkin nopeasti. Aloitan kirjoittamaan tätä postausta. Sormet syyhyävät koulujuttuihin. Päivällä kesken jäänyt teksti pyörii mielessä ja muutenkin nyt on hyvä draivi siihen suuntaan, joten kirjoitan lopputyötä todennäköisesti taas luvattoman myöhään yöhön. Aamulla silmäpussien suuruus on suora korrelaatio lyhyeksi jääneisiin yöuniin.

Että sellainen perusmaanantai!
Niin, ja sain mieheltäni ihania kukkia piristämään tätä harmautta! Sihteeri oli tehnyt mieheni matkalaskuja ja vinkannu, että vois viedä kukkia vaimolle! Ihmettelinkin, että mistäs nyt tuulee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...