sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kiipeilysynttärit KiipeilyAreenalla

6-vuotiaan synttäriviikonloppu huipentui eskarikavereiden kanssa vietettyihin kiipeilysynttäreihin  Salmisaaren KiipeilyAreenalla.

Climbing with the friend is the best!
Esikoinen rakastaa kiipeilyä ja hän halusi viettää synttärit ehdottomasti KiipeilyAreenalla kun kuuli, että se on mahdollista. Porukka koostui 13 lapsesta (9 tyttöä ja 4 poikaa). Kaikki olivat 5-6-vuotiaita. Muutama vieraista oli käynyt kiipeilemässä aikaisemmin, mutta suurimmalle osalle tämä oli ensimmäinen kerta. Porukka oli todella innostunut ja täysillä mukana kiipeilyssä vaikka osaa vähän etukäteen jännittikin. Tämä on ehdottomasti sellainen synttäriteema, joka sopii niin tytöille kuin pojille. 

Homma alkoi sillä, että KiipeilyAreenan ohjaaja opasti kiipeilykenkien ja -valjaiden pukemisessa, jonka jälkeen siirryttiin halliin. Ohjaaja opasti muutamia kiipeilysääntöjä. Vaikka laji näyttää hurjalta lasin takaa katsoessa, niin juhlien järjestäjillä ei tarvitse kiipeilykokemusta olla, vaan areenan puolesta tulleella ohjaajalla oli homma hallussa. Hän neuvoi ja auttoi kaikkia! Koska meitä oli sen verran iso porukka ja juhlijat olivat keskimääräistä nuorempia, niin meiltä oli pyydetty, että kaksi aikuista olisi mukana synttäreillä.


Olin aivan liikuttunut siitä miten kiva eskariporukka tyttärelläni on. Upeasti kaveria kannustettiin ylöspäin "älä kato alas, katso vaan ylös niin sua ei jännitä!" "hyvä, just noin, jalka vähän ylemmäs!"  Kaikki olivat kavereita keskenään eikä typeriä puhuttu tai tehty kenellekään. Osa syy oli varmasti se, että lapsilla oli kivaa tekemistä ja he pääsivät purkamaan energiaansa hyvällä tavalla. Lapsilla oli tilaa touhuta ja kiipeilyn tuoma jännitys sai lapset keskittymään kiipeilyyn. 


Lapset kiipesivät tunnin verran, jonka jälkeen he pääsivät esittämään temppuja pehmustetulle alustalle, kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, käsillä seisontaa yms. Ihan mitä kukin halusi esittää!
Sitten olikin vuorossa kauan odotettu liukumäki. Lapset jaksoivat vielä kiipeilyn jälkeen juosta portaita ylös. Nauru raikui lasten liukuessa tunnelissa.

Lopuksi siirryttiin kiipeilyluolaan herkuttelemaan. Olin käynyt kattamassa pöydän sillä välin kun lapset kiipeilivät. Lapset tykkäsivät kiipeillä, joten aika hurahti seinällä. Meillä jäi ruokailuun todella vähän aikaa (20 min).
Olin laittanut vieraille kaksi kattausta. Ensin suolainen ja sitten makea. Lahjoja avattiinkin sitten kakun syönnin lomassa.


Me veimme omat tarjoilut, mutta KiipeilyAreenalta voi myös tilata synttärievästä.


Isi oli tehnyt sankarille tietysti kiipeilykakun, jossa oli kiipeilijän lisäksi sankarin nimi, kiipeilytossut ja kiipeilyköyttä.


Lähtiessä kaikki vieraat saivat mukaansa kiitoslahjan. Olimme esikoisen kanssa askarrelleet kortit, joissa luki "Girls Rock (climb). Olet kiva kaveri!". Tigerista löysimme tuollaisia juomapulloja, joissa on kylmäpatruuna. Juhliin olimme täyttäneet pullot karkilla.Vieraiden lähdettyä siivosimme roskat ja imuroimme kiipeilyluolan, jossa olimme ruokailleet. Se oli osa sopimusta.

Aivan mieletön synttäripaketti. Tytär oli niin fiiliksissä juhlistaan ja tuntui, että vieraat myös! Mieheni kanssa pidimme siitä, että lapset pääsivät liikkumaan ja kokemaan yhdessä jotain kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...