tiistai 6. lokakuuta 2015

Halloween kattaus- ja koristeluideoita

Rakastan amerikkalaista kulttuuria ja heidän juhliaan. Olenkin todella iloinen, että Halloween on alkanut rantautumaan myös Suomeen, ja täältä saa jo jännittäviä koristeita juhliin. Halloween katkaisee niin mukavasti syksyn ennen kun sitten laskeudutaan pikkujoulukauteen.
Tässä vielä tarkempia koristelu- ja kattauskuvia meidän 6-vuotiaan Halloween-synttäreiltä.


Meillä oli Prismasta ostettu hämähäkin verkkoja ja tuollaisia lepakko- ja haamuaiheisia "viirejä". Ne oli helppo ripustaa roikkumaan. Pinterestissä on myös paljon hauskoja ja helppoja askarteluideoita hakusanoilla "Halloween ja kids". Esimerkiksi kun mustasta paperista leikkaa pari tällaista lepakkoa roikkumaan, niin saa jo kivasti tunnelmaa aikaiseksi pienille lapsille.


Yksi synttäreiden hitti oli kuiva jää eli hiilidioksijää, hiilihappojää.
Pikainen googlaus osoitti, että hinnoissa on hurjia eroja. Kilohinta vaihteli 2,5 - 11 euron välillä. 

Kuiva jään käsittely- ja turvallisuusohjeisiin kannattaa tutustua täällä. Muistathan, että kuiva jää on normaalia jäätä kylmempää, -78 asteista. Paljain käsin ei kuiva jäätä voi käsitellä, koska se aiheuttaa nopeasti paleltumisvamman. Eikä sitä saa laittaa suuhun tai juomaan!

Jos käytät kuiva jäätä esimerkiksi boolissa, on se eristettävä muusta juomasta, sillä sitä ei ehdottomasti saa nauttia.

Kuiva jää haihtuu noin kilo 8 tunnissa. Paras säilytyspaikka kuiva jäälle on kylmälaukku. Näin haihtuminen on mahdollisimman vähäistä. Kuiva jää on hauska efekti juhliin, kun sitä käsittelee varovasti ja oikein.

Käytimme kuiva jäätä synttärikakussa

Leikkasimme kakkupohjien keskelle reiän, ja asetimme lasin kakun keskelle. Sen jälkeen täytimme synttärikakun normaalisti.


Juuri ennen kynttilöiden sytyttämistä laitoimme kakun sisällä olevaan lasiin kuumaa vettä, ja sitten pienen palan kuiva jäätä. Näin maaginen tunnelma saatiin aikaiseksi!


On hyvä muistaa pari seikkaa kuiva jäästä:
- kokeile etukäteen kuinka paljon kuiva jää poreilee. Edellisiltana teimme testin ja mieheni laittoi aivan liian ison palan kuiva jäätä lasiin - vesi poreili lasista ulos
- Kuiva jää poreilee ja savuaa upeasti, kun vesi on kuumaa. Kakussa oli se ongelma, että lasi oli niin pieni, ja jää viilensi melko nopeasti pienen lasin veden. Kylmä vesi ei enää höyrynnyt niin upeasti.
- Eli summasummarun,  testatkaa veden lämpötilaa ja jään määrää ennen kun laitatte kakkuun tai muuhun leivonnaiseen kuiva jäätä, ettei koko leivonnainen lillu vedessä

Alla olevat ötökät olivat superhelppoja tehdä. Eli tarvitset vain:
- pyöreitä suolakeksejä
- suolatikkuja
- maustettua tuorejuustoa. Meillä oli Creme Bonjour savuporo
- koristesilmiä koristeluun esim. Confetti


Piirsimme koristeeksi mandariineille "kurpitsakasvot". Näitähän voi tehdä vaikkei suuria juhlia Halooweenina pitäisikään. Lapset innostuivat mandariinien syömisestä uudella tavalla, kun oli jotain speciaalia perushedelmissä.


Ruokapöydälle laitoimme mustan liinan ja kynttilät palamaan hopeiseen kynttilätelineeseen. Dracula-dinneri oli valmis!


Kurpitsa kuuluu tietysti Halloweeniin. Saimme mummolasta jättiläiskurpitsan jo joitakin viikkoja sitten. Hedelmäliha kannattaa hyvin kovertaa pois, jotta se säilyisi paremmin. Lisäksi meilä oli pöydällä tällaisia pieniä kurpitsoja. Ne ovat kyllä säilyneet todella hyvin.


Sitten tietysti paljon hämähäkkejä ja muita vipeltäjiä juhliin mukaan. Lapset rakastavat pientä jännitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...