torstai 29. lokakuuta 2015

Halloween kummituskierros - Helsingin Observatorio

Lähtölaskenta Halloweeniin on meidän perheessä alkanut. Muutamat Halloween bileet tytöillä on jo kerennyt olemaan ja lisää on viikonloppuna tiedossa. 
Tänään lähdimme Helsingin Observatorioon Tähtitorninmäelle Halloween-seikkailuun. Mainoksessa luvattiin karmivia kierroksia Observatorion ullakkotorneihin lapsille ja lapsenmielisille rohkeille seikkailijoille. Jännittävä kummituskierros olikin totisesti kyseessä!


Olimme observatoriolla vasta klo 20 aikaan, mutta paikka kuhisi silti ihmisiä. Saimme ensimmäiset vapaat kierrosajat 45 minuutin odotuksella, joten meillä oli hyvin aikaa käydä kahvilassa iltapalalla. Kahvila oli kynttilöin ja lyhdyin valaistu ja Halloween rekvisiittaa oli, niin kahvilan sisustuksessa kuin kahvilatyöntekijöiden asustuksessakin. Hienoa, että teemaan oli panostettu.


Tuntuu, että Halloween alkaa iskeä vihdoin myös Suomessa kunnolla läpi tai sitten meidän lapset alkavat vain olemaan siinä iässä, että tällaisiin asioihin kiinnittää enemmän itse huomiota. Juttelin kaupanalalla olevan henkilön kanssa ja hän kyllä sanoi, että Halloween aiheista tavaraa myydään vuosi vuodelta enemmän. Halloween osuu todella hyvään aikaan. Kesästä on jo liian pitkä aika enkä toisaalta ihan vielä lämpeä jouluhössötyksellekään. Nyt on hyvä aika juhlia Halloweeniä.


Halloween-seikkailuun alle 7-vuotiaat pääsivät ilmaiseksi ja aikuisten liput olivat "kaksi yhden hinnalla". Eli saimme huikean hauskan kummituskierroksen 6 eurolla koko perhe.


Iltapalan jälkeen menimme kiertämään observatorion näyttelyn. Kello oli jo sen verran paljon, että lapset eivät jaksaneet syvällisesti kiinnostua aiheesta, mutta näyttelyssä oli paljon mielenkiintoista ja sellaista mistä ollaan lasten kanssa puhuttu. Miten maapallo ja planeetat kiertävät aurinkoa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyi näyttelystä vastaus. Näyttelyssä oli useita oppaita paikalla ja he olivat auliita kertomaan esillä olevista meteoriiteista ja muista. Meidän isä pääsi esittelemään myös "isin lapsuuden barbit" eli Star Wars hahmot tytöille ;)


Vähän ennen yhdeksää lähdimme kirjastosta kummituskierrokselle tähtitorniin. Taskulamput tietä valaisten nousimme kapeita puisia portaita pitkin ylös. Matkalla törmäsimme noitiin ja hämähäkin seitteihin. Pienimpiä jännitti - kuitenkin sopivasti!Oli huikeata päästä käymään tähtitornissa ja nähdä miten se toimii - historian havinaa! Seinien pyöritys sopi loistavasti Halloween tunnelmaan. Kierroksella oli sopivassa suhteessa tiedettä ja viihdettä niin aikuisille kuin lapsillekin.Sorrun itse ainakin usein fiilistelemään ulkomaanmatkoja ja siellä nähtyjä näyttelyitä ja kauniita rakennuksia ja muita, mutta herran jestas kyllä Helsinki on kaunis ja täynnä mielenkiintoista tekemistä. 


I absolutely love my Helsinki


Seuraa blogiani
Instagramissa: bubblebathtimeblog
Facebookissa: Bubble bath time

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...