lauantai 31. lokakuuta 2015

Keppostelemassa - Karkki tai kepponen!

Vietimme hurrrrjan Halloween illan rakkaiden ystäviemme luona Espoossa. Talo oli täynnä lapsia ja me aikuiset pääsimme vaihtamaan pitkästä aikaa kuulumisia. Ystävämme asuvat, hyvällä tavalla, "Wisteria lane" tyyppisellä kadulla. Naapurit tuntevat toisensa ja viettävät vapaa-aikaa yhdessä. Mikä on mielestäni harvinaista Suomessa. Asuinalueella asuvia yhdistää toki se, että he ovat aikoinaan aloittaneet kaikki samaan aikaan rakentamaan hulppeita omakotitalojaan. Rakentaminen on yhdistänyt ja hionut porukan yhteen. Aivan mahtavaa! Olemme ystäväni kanssa tunteneet toisemme jo kohta parikymmentä vuotta. Olemme tutustuneet opiskeluaikoina ja viettäneet ratkiriemukasta opiskelijaelämää yhdessä mm. Englannissa. Nykyään olemme rauhoittuneita keski-ikäistyviä suurperheiden äitejä, mutta edelleen aina tavatessamme muistelemme hauskoja opiskeluvuosia. 
Oi niitä aikoja!


Ilta kului rattoisasti, lapset leikkivät keskenään ja me aikuiset teimme yhdessä pitsoja. Helppoa ja mukavaa ruuanlaittoa. Täytteeksi laitoimme kaikkea herkkua: parmankinkkua, mozzarellaa, rucolaa ja mitä kukin halusikaan. Nam, oli niin herkullista! Eikä emännän tarvinnut vapaapäivästä laittaa tunteja kokkaamiseen, kun ruoka valmistui siinä samalla jutustellessa. 

Sitten olikin keppostelun aika. Ystävämme asuvat tosiaan alueella, jossa naapurit tuntevat toisensa ja kadulla asuu paljon lapsiperheitä. Heillä onkin ollut jo useamman vuoden ajan perinteenä, että lapset käyvät Halloweenina keppostelemassa. Meidän lapset olivat aivan täpinöissään tästä! Ensin jännitti ja ekalla ovella oltiin varovaisia, mutta kun palkaksi tuli karkkia, alkoivat meidän tytötkin rohkaistua. "Karkki tai kepponen" tuli jo reippaasti seuraavalla ovella. Loppuillasta taipui jo "trick or treat", kun kävimme perheessä, jossa tiedettiin puhuttavan englantia. 
Keppostelukierroksen jälkeen istuttiin iltaa vielä hetken aikaa, kunnes lapset alkoivat väsähtämään ja suuntasimme kotiin. Hirrrrveän kiva ilta!2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...