keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Mitä minulla on tarjottavana maailmalle - Vauras Nainen-valmennus

On syksyinen torstai-iltapäivä. Restaurant Palacen ovi aukeaa tasaiseen tahtiin, pian on alkamassa Vauras Nainen-livevalmennus. Valmennukseen osallistujat ovat hyvin eri ikäisiä ja taustaisia, mutta yksi yhteinen tekijä on, kaikki ovat naisia.

Tämän syksyisen valmennuksen puhujalista on jälleen vaikuttava ja odotukset ovat korkealla. Vierailevat puhujat ovat Lujasti lempeä-blogia kirjoittava ja Ensitreffit alttarilta -ohjelmasta tuttu Maaret Kallio sekä sympaattinen Asta Laurila, jonka tiestä menestykseen haluan ehdottomasti kuulla lisää. Vauras Nainen-yhteisön perustaja varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi on luonnollisesti myös paikalla puhumassa.

Tämän syksyisen Vauras Nainen-livevalmennuksen teemana oli itsetunto - mitä minulla on tarjottavana maailmalle. Itsetuntoa käsiteltiin monesta eri näkökulmasta. Ohjelman alustuksen piti itse guru - varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi. Hän puhui itsetunnonsta yhtäältä, uskallammeko lähteä kohti niitä unelmia, mitkä koemme tärkeiksi? Toisaalta mikä tuntuu vaikealta, epävarmalta ja miksi ja missä asioissa koemme pelkoa epäonnistumisesta. Terhi Majasalmi painotti sitä, että jokaisella meillä on omat tavoitteet niin elämän kuin elintasonkin suhteen, joten vertaamista muihin tulee ehdottomasti välttää. Muut ihmiset voivat olla inspiraation lähteenä, mutta ei vertailukohteena. Saimme tehtäviä pohdittavaksi ja kirjattavaksi paperille. Vauras Nainen livevalmennuksessa myös yleisö heitti kommentteja ja tarinoita ilmoille heti ensi hetkestä lähtien. Tunnelma valmennuksessa oli välitön, hyväksyvä ja lämmin.
Fantastic! Myhäilin itsekseni...

Seuraavana esiintyi australialaista naisten sporttivaatemerkkiä Lorna Janea Suomeen tuova Asta Laurila. Hän on avaamassa Helsingin keskustaan uudenlaista toiminnallista konseptiliikettä hyvinvoinnista ja muodista kiinnostuneille naisille. Liikkeen pohjimmainen tarkoitus on tuottaa iloa ja motivoida naisia kohti omaa onnellisempaa ja terveellisempää elämää ja rohkaista ottamaan pieniä ja isoja hyppyjä elämän eri osa-alueilla. Tällaisesta businessideasta ei voi olla tykkäämättä.
Asta Laurila kertoi puheessaan elämäntarinansa sekä tiestänsä Lavli yrityksen puikoissa. Puheenvuoro oli koskettava ja tilaisuus sai aivan uutta syvyyttä, kun upea ja rohkea nainen uskalsi kertoa myös kompastuskivistä elämän poluilla. Tuollaisten tarinoiden kautta näkee ihmisen aivan uusin silmin. Asta uskoo, että vasta, kun uskaltautuu mukavuusalueen ulkopuolelle, alkaa tapahtua ihmeitä. Hänen tarinansa on hyvä esimerkki tästä!


Kahvitauon aikana saimme nauttia Helsingin upeista maisemista Palacen 10. kerroksessa. Tarinat ja kohtaamiset olivat vahvasti läsnä. Mieleeni jäi soimaan kahvipöydässä ilmaan heitetty voimalause:

SAAT SEN MIHIN TYYDYT!

Se ei ole feminismiä vaan itsetuntoa, sitä, että me naiset olisimme ylpeitä osaamisestamme. Me osaamme, me pärjäämme, me pystymme siinä missä muutkin! Olkaamme ylpeitä itsestämme! Kielitoimiston sanakirjan mukaan itsetunnon määritelmä on seuraava: itsetunto eli omanarvontunto tarkoittaa tietoisuutta omasta arvosta, itsekunnioitusta. Itsetunto ei liity välttämättä juurikaan siihen, kuinka menestyksekäs ihminen tosiasiassa on, vaan kysymys on oman itsensä hyväksymisestä ja omiin mahdollisuuksiinsa uskomista.


Tauon jälkeen Terhi Majasalmi jatkoi puheenvuoroaan. Nyt teemana oli itsetunto ja raha - "Because I'm worth it!". Jälleen saimme pohdintatehtäviä, joissa jokainen pohdiskeli omaa elämäntilannettaan. Missä olen hyvä rahan kanssa? Oli yksi kysymyksistä. Pysähdyimme miettimään omia ansaintakeinoja, vaihtoehtoisia ansaintakeinoja, taloudellista riippumattomuutta, taloudellista turvaa ja sitä mitä tulevaisuus voi eri skenaarioissa tuoda tullessaan. Terhi on lämmin, helposti lähestyttävä ja taitava esiintyjä. Hänen taitonsa puhua rahasta on innostava, koukuttava ja houkutteleva - tyyli, jollaiseen Suomessa ei ole vielä totuttu. Upeaa ammattitaitoa!

Illan viimeisen puheenvuoron sai Maaret Kallio. Huippusuosittu blogi Lujasti lempeä sekä rooli televisiosarjassa ovat tuoneet tämän viisaan naisen ajatuksia koko kansan tietoisuuteen. Maaret on loistava ja luonnollinen puhuja. Hän on äärettömän huumorintajuinen, maanläheinen, mutta silti omaa timantin kovan businessnaisen särmää. "Unelmat ja onnellisuus ovat tärkeä osa elämää, mutta eivät koko elämä. Monen elämä voi olla hyvää, järkevää ja sovinnaista ja tuntua samanaikaisesti tyhjältä ja merkityksettömältä. Suuret haaveet eivät riitä, vaan tavoite tarvitsee myös tekijänsä sekä raakaa työtä. Toisaalta yltiömäinen suorittaminen ja liika sisukkuus vievät hyvinvoinnin pohjan, minkä vuoksi on osattava etsiä viisaan vaativuuden rajoja." Maaret pohti luennossaan sitä, miten ohjata itseään sinnikkäästi, mutta lempeästi ja miten vaatia itseltään riittävästi, mutta suoda samalla armoa anteliaasti. Maaret Kallion luento osui ja upposi syvälle!Sain valmennuksesta rohkeutta, itsetuntoa ja paljon inspiraatiota. Uskon, että jokainen lähti Vauras Nainen illasta hymyssä suin, ryhti vähän suorempana - itsevarmempana!
Voisin kutsua tilaisuutta eräänlaiseksi massamentoroinniksi. Vaikka tilaisuudessa olleet naiset olivat eri aloilta, erilaisista tehtävistä erilaisin tavoittein, oli kaikilla yhteinen halu - menestyä siinä minkä kokee tärkeäksi. Haluan ehdottomasti jatkossakin kuulua tähän naisporukkaan! Tule sinäkin!
http://www.vaurasnainen.fi

Vauras Nainen yhteisön takana on raudanluja ammattilainen, varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi. Suurelle ylöisölle hän on tullut tutuksi tv-ohjelmasta Kirsi ja himoshoppaajat. Terhi on myös kirjoittanut kirjan Totuus taloudestasi (2012) ja hän pitää Raha poikimaan blogia Iltasanomissa. Varallisuuden hoidosta kiinnostuneiden parissa hänet tunnetaan myös monista muista meriiteistään.

Terhi Majasalmen määritelmän mukaan, "Vauras-sana ei ota kantaa pankkitilin saldoon ja oman taseen loppusummaan. Vauras ihminen näkee ympärillään mahdollisuuksia, on valmis tarttumaan itselle sopiviin, ja ottaa vastuun omista tekemisistään ja päätöksistään..."

Terhi Majasalmella on hyvä verkosto ja kyky tunnistaa timantteja. Viime vuoden huhtikuussa Vauras Nainen livevalmennuksessa oli Camilla Tuominen puhumassa Emotion trackeristä ja tarinastaan. Kuusi kuukautta tuon luennon jälkeen, hän on Huffington Post verkkolehden bloggaajana, joka tavoittaa 80 miljoona ihmistä kuukaudessa. Taianomainen singahdus tähtiin!

Kohti unelmia arvon Naiset!


4 kommenttia:

 1. Kiva yhteenveto! Ihan melkein kuin olisi itse päässyt paikan päälle. Varmasti ollut antoisa päivä. Kiitos Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vauras Nainen valmennus oli kyllä todella antoisa. Suosittelen!

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus mukavasta ja antoisasta illasta. Olin itsekin paikalla. Hymyissä suin ja monta oivaltavaa ajatusta rikkaampana tuli illalla kotiin lähdettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi kommentista! Oli hyvä tunnelma ja porukka koolla.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...