maanantai 26. lokakuuta 2015

Naisten reissu Tallinnaan

Vietin viikonloppuna aikaa rakkaiden tyttökavereideni kanssa Tallinnassa. Meitä oli kuuden hengen naisporukka liikenteessä. Olen tuntenut nämä rakkaat ystävät jo 20 vuotta, joten voitte kuvitella, että nauru raikui, kun muistelimme yhteistä taivaltamme.

Lähdimme lauantaiaamuna klo 8.30 Eckerön laivalla Tallinnaan. Matka 2,5 h meni nopeasti aamupalaa syöden ja kuulumisia rennosti vaihtaen. 

Olimme etukäteen varanneet sekä lounas- että illallispaikan Tallinnassa. Suosittelen selailemaan paikkoja etukäteen esimerkiksi TripAdvisorista. Tallinnassa on aivan mielettömiä pieniä ravintoloita, joihin ei muuten eksyisi. Lisäksi paikat saattavat olla niin pieniä, että pötävaraus on hyvä tehdä, jos aikoo prime time aikaan syömään.

Lounaspaikaksi oli valikoitunut Sfäär, joka oli lyhyen kävelymatkan päässä satamasta Viru-keskukselle päin. Sfäär on mukava erityisesti lounaspaikkana. Hyviä salaatteja ja keittoja näytti listalla olevan. Itse söin seafood risoton, joka oli aivan mielettömän hyvää. Lisäplussaa paikalle oli ehdottomasti se, että lastenmenun ateriat olivat vain 2-3 euroa/kpl. Nyt ei lapsia ollut mukana, mutta saattaisin mennä Sfääriin myös lasten kanssa. Aikuisten annokset olivat noin kympin luokkaa. Palvelu oli mutkatonta ja nopeaa lounasajasta huolimatta.


Yövyimme Tallinnassa Savoy Boutique Hotellissa. Tämä viiden tähden art deco-tyylinen hotelli oli hyvällä paikalla vanhassa kaupungissa, kuitenkin niin että, kävellen pääsi shoppailemaan esimerkiksi Viru keskukseen. Todella viehättävä pieni hotelli herkullisella kuohuviiniaamiaiella. Hotellin Mekk-ravintolaa on kehuttu myös hyväksi.Lounaan jälkeen kävimme kirjautumassa hotelliin ja sitten lähdimmekin hoitoihin. Meille kaikille kuudelle oli varattu yhtäaikaiset hoidot Sinine Salong Spa:ssa, joka on aivan Viru keskuksen vieressä. Toisella puolella Viru keskusta hotellista katsottuna. Olen käynyt Sinine Salong Spassa aikaisemminkin ja palvelu on hyvää. Hoitolassa on todellinen spatunnelma. Kynttilät paloivat, sisustus on tumma ja valkoiset kivet ja kukat tuovat tunnelmaa muuten pelkistettyyn ilmeeseen. Sisään tullessa sujautetaan aamutossut jalkaan ja niillä sipsutellaan huoneissa. Rauhallinen musiikki rentoutti ja kruunasi nautinnon. Hoitolasta löytyy myös kahden hengen duo-hoitohuoneita, joissa voi istua kuninkaallisilla tuoleilla kaverin kanssa rupatellen samalla, kun esimerkiksi pedikyyriä tehdään.Rentouttavan hoidon jälkeen menimme käymään Viru keskuksessa. Shoppailut kohdistuivat lähinnä Massimo Duttiin. Itse en löytänyt tällä kerralla mitään, mutta ihana oli kierrellä ja katsella syksyn uutuuksia. Massimo Duttille on ehdottomasti päästävä uudelleen.  
Pian huomasimmekin, että kello oli jo niin paljon, että meidän piti lähteä valmistautumaan. Kipasimme hotellille ja suihkun jälkeen kylpytakit päällä kippistelimme kuplivalla. 
Sitten otimmekin taksin illallispaikkaan, ravintola SALT:iin. Tämä aivan ihastuttava ravintola oli vähän sivummalla, asutuksen keskellä. Saltiin ei olisi eksynyt sattumalta. Aivan täpötäyteen ravintolaan laskeuduttiin kapeita portaita pitkin. Kellarinomaisessa pienessä tilassa oli pöytiä pöydän vieressä. Tunnelma oli korkealla ja fiilis oli rento. Halusimme ehdottomasti paikan, jossa on rento tunnelma, eikä meidän seurueen raikuva nauru haittaisi ketään. Tilasin simpukat thaimaalaisittain ja ne oli aivan mielettömän herkulliset. Ravintolassa on vain n. 40 ravintolapaikkaa, joten kannattaa ehdottomasti varata pöytä etukäteen.Meillä ilta jatkui Pudelin kautta hotellille. Aivan mielettömän hauska naisten reissu! Tallinna hurmasi jälleen! Aloin jo suunnittelemaan seuraavaa matkaa mieheni kanssa Tallinnaan. Yhden yön helppo ja nopea getaway olisi just perfect! 

Listasin alle joitakin ns. "kiinteitä" kuluja tuollaiselle naisten reissulle, jonka teimme. Hintataso oli mielestämme noin puolet Suomen hinnoista.

Savoy Boutique hotelliyö kahden hengen huoneessa          55 euroa/henkilö
edestakaiset laivaliput Eckeröllä                                          56 euroa
kemiallinen kasvokuorinta ja silmänympäryshoito             100 euroa
lounas Sfäär (seafood risotto, lasi valkoviiniä, kahvi)          20 euroa
illallinen Salt (simpukat, lasi valkoviiniä, kahvi)                 20 euroa
taksi Savoy Boutique hotellista satamaan                              6 euroa

Seuraa blogiani:
Instagramissa: bubblebathtimeblog
Facebookissa: Bubble bath time

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...