perjantai 2. lokakuuta 2015

Sadonkorjuujuhlat kauniissa syyssäässä

Onpas kyllä ollut mahdottoman kaunis syksy. Lasten kanssa on mukava ulkoilla, kun aurinko paistaa lähes päivittäin. Ilma on edelleen lämmin vaikka aamuisin onkin kirpakkuutta. Sateita on ollut todella vähän mielestäni, joten kuravaatteita ja saappaita ei ole vielä tarvittu kovinkaan usein.

Ilman sukkia tarkenee vielä hyvin :)
Esikoinen vietiin aamulla eskariin. Synttärikeksit oli pakattu jo hyvissä ajoin, muutamaa päivää aikaisemmin kassiin, ettei vaan unohtuisi. Kahden pienemmän kanssa lähdettiin suoraan päiväkodilta asukaspuistoon ulkoilemaan.

Puistossa vietettiinkin tänään perinteisiä Sadonkorjuujuhlia. Kaupunkilaislapset pääsivät kokeilemaan ja ihastelemaan vasta maastanostettuja multaisia porkkanoita varsineen.


Puistossa oli tarjolla syksyn satoa ja niitä dippailtiin kermaviilikastikkeeseen. Puiston pitäjät jututtivat lapsia ja kyselivät heidän kasvistuntemustaan. Tarjolla oli lanttua, porkkanaa, kesäkurpitsaa, kaalia, kukkakaalia, puolukoita ja broccolia. Kasvisten syömisten tärkeydestä muistutettiin.


Kiva loppuviikon puistoilu. Monella tutulla oli arkivapaa, joten aikuisetkin pääsivät vaihtamaan kuulumisia. Perjantait on näin syksyisin parhaita puistopäiviä, kun silloin on ihmisiä liikenteessä. Minulle henkireikä tässä kuuden vuoden kotiäitiydessä on ehdottomasti ollut se, että minulla on joka päivä myös jotain muita aikuiskontakteja kuin aamuiset ja iltaiset keskustelut mieheni kanssa. Hiekkalaatikon ääressä tai keinuilla tai lasten harrastuksissa on mukava vaihtaa muutama sana muiden kotiäitien tai -isien, mummojen, vaarien tai muiden hoitajien kanssa. Osan kanssa keskuskustelut ovat jatkuneet pidemmälle toisten kanssa jääneet siihen yksittäiseen kohtaamiseen, mutta jokaisesta kohtaamisesta on varmasti sillä hetkellä tullut hyvä mieli. Vaikka aamulla olisi kuinka kiukuttanut, yleensä fiilis muuttuu kun lähtee ulos ja jutustelee muiden ihmisten kanssa. Osasta puistossa tapaamistani ihmisistä on tullut pikkuhiljaa puolituttuja, osasta kavereita ja muutamasta ihan ystäväksikin asti. Vertaistuki - fiilisten ja kokemusten jakaminen on tärkeää vanhemmuudessa!

Nyt tartun mopin varteen ja laitan musat kaakkoon. Tarpeeks fiilistä tähän siivoukseen tuo just tänään Annie Lennoxin "I put a spell on you"! Voitte kuvitella mut laulamassa mopin varressa... :)

Kivaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...