torstai 1. lokakuuta 2015

Syyslentsua ja uusia hoito-ohjeita

Viimeinen viikko on vietetty vähän alavireisenä vaikkei siihen olisi nyt ollenkaan aikaa. Lapset ovat sairastelleet, ei mitään kummempaa - silmätulehdusta ja yskää - mutta kuitenkin. Olin ajatellut, että näin loppuviikosta käyn rauhassa kuopuksen kanssa keskustassa hoitamassa täsmäiskuja synttäreihin liittyen. No nyt olenkin sitten tehnyt täsmäiskuja kolmen puolikuntoisen lapsen kanssa lääkärikäyntien välissä. Hoituuhan se homma tietysti näinkin, mutta kyllä siinä on pitkää pinnaa tarvittu...

Juttelin eilen erään lääkärin kanssa ja hän kertoi, että lapsen yskän hoito-ohjeita on päivitetty. Myös Terveyskirjaston (31.12.2014 päivitetty versio) ohjetta on päivitetty sen jälkeen kun eräs tutkimus osoitti, että hunajalla on positiivisia vaikutuksia yskän hoitoon.
"Hunajan sisältämä suuri sokeripitoisuus voi rauhoittaa nielun yskärefleksiä ja hunajan tilapäisestä käytöstä (2 teelusikallista iltaisin) on myönteisiä kokemuksia."
Onhan hunajan terveysvaikutuksista aina puhuttu, mutta se että pääsee oikein potilaiden hoito-ohjeisiin on mielestäni jotenkin yllättävää.
Ajattelin kokeilla tätä hunajaa, jos saisimme rauhallisempia öitä osaksemme. Lapsen loputon yskiminen yöllä on niin raastavaa.
Niin ja hunajaahan ei suositella alle 1-vuotiaille lapsille, joka on myös hyvä muistaa. Ja tietysti astmapohjaiset yskät yms. ovat asia erikseen, ja niihinhän löytyy lääkkeet.
Hammaslääkärit eivät tietysti tällaisesta sokeritujauksesta tykkää. Pesemme kuitenkin hampaat heti hunaja-annoksen jälkeen, ja kun hunajaa käytetään vain tilapäisesti, niin ajattelin uhmata hammaspeikkoja.

Täältä Tervetyskirjaston ohjeeseen.
Tästä tutkimustuloksiin.Sairastelu on pehmoista jumpsuitissa
Samaisessa Terveyskirjaston lapsen yskän hoidon ohjeessa neuvotaan myös näin... "viimeaikaisten tutkimusten valossa myöskään höyryhengityksestä tai ilman kostuttamisesta ei ole niin suurta hyötyä kuin aiemmin ajateltiin."
Itse olen vannonut jo pitkään ilman kostuttimen nimeen, kun lapsi yskii öisin. Minusta se on ollut todella tehokas ja yöt ovat olleet rauhallisempia kuin ilman, mutta siis tutkimus puhuu toista.

Ajankuluksi 4-vee lakkasi omat ja pikkusiskon kynnet
Meillä tauti on onneksi nyt hyvin pientä ja vaatimatonta. Tämä päivä vielä levätään ja varmistetaan viikonlopun juhlakunto. Huomenna alkaakin sitten koko viikonlopun kestävä 6-vuotissynttärijuhlaputki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...