perjantai 16. lokakuuta 2015

Tatu ja Patu Supersankareina - Teatteri Hevosenkenkä

Eilen vietimme kulttuurin täyteisen illan Teatteri Hevosenkengässä, jossa esitettiin Tatu ja Patu Supersankareina näytelmä. Olin matkassa 6- ja 4-veen ja tyttöjen kaverin ja hänen äitinsä kanssa. Teatteri Hevosenkenkä sijaitsee aivan Kehä kakkosen kupeessa Espoossa. 

Tatu ja Patu Supersankareina näytelmä sai ensi-iltansa tämän vuoden 2015 keväällä. 
"Ylivetolan kaupungin Kaupungintalo on kadonnut ja sen tilalle on ilmestynyt jättiläismäinen laatikko ja laatikoita ilmestyy aina vain lisää. Apua tarvitaan! Tämän visaisen pulman voivat selvittää vain Aktiivipoika ja Mittamies..."

Näytelmä oli tarkoitettu 3-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Tämä on varmasti ihan hyvä ikäraja. Näytelmä oli vauhdikas ja ajoittain jopa vähän jännittävä strobovaloineen ja pomppivine supersankareineen. Käsikirjoitus oli kuitenkin nokkela ja katsoja saateltiin hienosti jännittävistä tilanteista hauskasti huumorin avulla jälleen turvallisemmille vesille. Suurimman osan ajasta yleisöstä kuului kuitenkin naurun pyrskähdyksiä ja hekotusta.
Voisin kuvitella, että tämä tarina supersankareineen iskisi myös pieniin poikiin, joille teatterissa käynti ei ole aikaisemmin maistunut. On hienoa, että supersankariaiheista teatteria on nyt myös tarjolla.

Kuva: Pekka Elomaa
Olemme käyneet Hevosenkengän näytelmissä usein viimeisen neljän vuoden aikana. Tältä kokemuspohjalta voin sanoa, että tämä näytelmä on hienosti tehty. Nukkejen lisäksi lavalla nähdään ihan ihmisnäyttelijöitä. Pientä lavaa on onnistuttu taidokkaasti käyttämään erilaisten visuaalisten efektien avulla sekä erilaisten kikkojen avulla saamaan monia eri ulottuvuuksia lavaan. Nuket ovat taidokkaasti tehtyjä ja puvuissa ja lavasteissa ei ole aliarvioitu lapsiyleisöä, päinvastoin.

Kuva: Pekka Elomaa
Lippujen hinnat ovat 12,50 euroa ja siten mielestäni kohtuulliset. Esityksen kesto on 50 min.
Kuva: Pekka Elomaa
Teatteri Hevosenkengän perustivat sisarukset Kirsi ja Sara Siren vuonna 1975. Tarkoituksena oli, että teatteri on 3-12-vuotiaille lapsille ja koko perheelle esityksensä suuntaava ammattiteatteri, jossa käytetään nukke- ja musiikkiteatterin eri ilmaisumuotoja monipuolisesti. Teatteri Hevosenkengän nukketeatteriesitykset ovat mielestäni laadukasta tasoa.

Kuva: Pekka Elomaa
Teatterirakennus on v.1899 rakennettu vanha kansakoulu, joka on kunnostettu lapsivieraille sopivaksi idylliseksi miljööksi. Nouseva katsomo on pieni, 130 paikkainen. Paikkoja ei ole numeroitu, vaan kukin voi istua missä haluaa. Lava ja esitys on yleisöä lähellä, joten lapset jaksavat paremmin keskittyä seuraamaan esitystä. Teatteritiloissa on myös kahvio. Autolla pihaan tultaessa saattaa vaikuttaa hyvinkin niukalta parkkisten suhteen, mutta ei hätää talon takaata löytyy myös paikkoja.

Kuva: Pekka Elomaa
Näytöksiä on vielä jäljellä, joten suosittelen käymään!

2 kommenttia:

  1. Hei, hauska lukea tästä, koska me ollaan ensi viikolla pojan kanssa menossa katsomaan tämä. :) Mä kans vähän laskeskelin, että supersankarit voisi iskeä. ;)

    VastaaPoista
  2. Voi miten hauska sattuma! Toivotaan, että teillä näytelmästä tykätään. Mukavaa teatteria!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...