lauantai 24. lokakuuta 2015

Täydellinen porkkanakeitto

Syksyn tultua huomaan, että perheessämme syödään entistä enemmän keittoja ja erityisesti sosekeitot on usein perheemme ruokalistalla. Ne on nopeita valmistaa, lapset tykkää niistä ja onhan sosekeitot todella edullisia valmistaa.Tämä porkkanakeittoresepti on sellainen, jota olen tehnyt jo vuosien ajan esim. Pomp de Lux-kutsuille. Mitään reseptiä ei ole minulta niin usein jälkeenpäin kysytty, kuin tämän porkkanakeiton. Lämmin täyteläinen keitto arki-iltana on myös varsinaista arjen luxusta! Tuohon kylkeen leivon usein Sikke Sumarin yön yli sämpylät. Taikinan voi tehdä edellisenä iltana jääkaappiin, ja vain paistaa sämpylät samalla, kun tekee porkkanakeiton.

Porkkanakeiton resepti löytyy Yhteishyvän sivuilta. Alkuperäisen reseptin mukaan satsi pitäisi riittää neljälle, mutta meillä ainakin tuo keitto hujahtaa suihin niin mieluisasti, että teen tupla-annoksen meidän perheelle.

Lämpöistä lauantaita!

I just love this carrot-greek feta cheese-soup. The taste is very smooth and deep. 4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tää keitto on kyllä mielettömän hyvää! Kannattaa kokeilla!

   Poista
 2. Yön yli -sämpylät on loistava keksintö, pitäisikin taas tehdä pitkästä aikaa! Vaikka viikonloppuna, olisi ihana aloittaa sunnuntaiaamu tuoreella leivällä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin niin loistava keksintö. Harvoin on niin paljon aikaa, että samalla kertaa tekisi sekä taikinan, että antaisi sen nousta ja vielä paistaisi. Yön yli sämpylöillä saa juurikin aamuksi tuoreen leivän. Ja maku on taivaallinen!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...