sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Teatterissa 2-vuotiaan kanssa ja testissä Pizzarium

Meidän 2-vuotias sai syntymäpäivälahjaksi teatterilipun. Kummitädin loistava synttärilahja oli todella mieleinen. Niinkin nuori kuin 2-vuotias osasi odottaa päivää, jolloin pääsee kummitädin, hänen poikansa ja äidin kanssa teatteriin. Parasta oli tietysti, kun sai pukeutua nättiin mekkoon, tukka laitettiin nätisti ja lähdettiin äidin kanssa kahdestaan niin että muu perhe jäi kotiin. Voi, että miten meidän perheen pikkuisin nautti pyörähtelystä isosiskojen edessä.
Pieni antoi isosiskoille isot halit ja sitten lähdetiin kohti Studio Pasilaa, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Pasilan asemasta. Sisääntulo oli tilava. Vaunuille löytyi tuulikaapista tilaa, pukeutumistila oli väljä ja vessat löytyivät eteisestä. Näytöstä katsottiin tyynyjen päällä lattialla istuen, jokunen tuolirivi löytyi tyynyjen takaa.


Studio Pasilassa pyörii Siiri ja sotkuinen Kerttu - näytelmä. Siiri on varmasti monelle tuttu Tiina Nopolan kirjoista. Näytelmä kesti puoli tuntia, joka on mielestäni 2-vuotiaille sopiva näytelmän kesto. Ensimmäinen 15 minuuttia meni hämmästellessä, sitten tanssittiin musiikin tahdissa ja sitten vähän vielä istuttiin. Olin varautunut rusinoilla, maissinaksuilla ja tikkarilla, mutta mitään niistä ei tarvittu. Seurueeseemme kuului kaksi 2-vuotiasta ja molemmat tykkäsivät näytelmästä. Teatterin jälkeen osasivat jopa kertoa, mitä näytelmässä oli tapahtunut.

Näytelmän tanssi ja lauluosiot olivat taidokkaita. Näiden avulla pienimmätkin katsojat jaksoivat seurata esitystä ja huomio pysyi esityksessä. Näytös on ohjelmistossa vielä muutaman viikon. Studio Pasilan ohjelmistoon on seuraavaksi tulossa 3-6-vuotiaille suunnattu jouluinen näytelmä Tontut suutareina (40min).

Teatterin jälkeen menimme lounaalle Pizzariumiin, joka sijaitsee Kluuvissa. Pizzarium on tunnettu aidoista roomalaisista levypitsoistaan, joita voi ostaa paloina (yksi pala 3,90 eur) sekä perinteisistä raaka-aineistaan. Ei niitä pitsoja turhaan ole kehuttu. Pizzataikinaa kohotetaan kuulema 48 tuntia. Täytteet olivat laadukkaita, tavallisen juuston sijaan täytteenä oli mm. mozzarella-juustoa, eikä ananasta tai jauhelihaa pizzojen päällä näkynyt, vaan rucolaa, ilmakuivattua kinkkua, artisokansydämiä ja muita aitoja italialaisia makuja.

Turussa suuren suosion saanut Pizzarium avasi ensimmäisen ravintolansa Kluuvin kauppakeskukseen tänä syksynä. "Pizzarium liikeidea on yksinkertainen: aidon roomalaisen levypizzan valmistaminen. Se ei ole pyöreä, eikä sitä syödä haarukalla ja veitsellä, vaan rennosti sormin", kertoo pizzataiteilija Luca Platania.

Rento ja nopea, silti laadukas ruokapaikka! Suosittelen käymään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...