tiistai 17. marraskuuta 2015

Apinavuori - Hua Hin lasten kanssa

Tässä vielä yksi postaus Hua Hiniin matkaajille:

Hua Hinin yksi erikoisimpia nähtävyyksiä on todennäköisesti Apinavuori, pieni kiinalaishenkinen Khao Takiab -temppelialue. Apinavuori sijaitsee n. 7 km päässä Hua Hinin keskustasta etelään. Koska olimme liikenteessä kolmen pienen lapsen kanssa ja tarkoitus oli jatkaa matkaa illastamaan, niin olimme liikenteessä taksilla. Moni sanoi, että taksi Apinavuorelle on ylihinnoiteltu, mutta taksilla pääsee paikan päälle näppärästi ja ilman suurempia ponnisteluja. Julkinen liikenne kulkee vuorelle ilmeisesti myös hyvin. Temppeli sijaitsee korkealla kukkulalla.


Vuori on nimensä mukaisesti apinavuori. Apinoita on joka puolella ja aivan hirveästi. Kun taksi nousee kukkulaa ylöspäin ja näet ensimmäiset apinat tien poskessa olet jo valmis pysähtymään valokuvaamaan niitä. Niin mekin olimme aivan haltioituneita niistä. Kuljettaja toppuutteli ja sanoi, että odottakaa vaan. Ja tosiaan, kun pääsimme ylös kukkulalle, niin apinoita oli joka paikassa. Apinat olivat hyvin tuttavallisia ja ensimmäinen loikkasi taksiimme heti kun pysähdyimme. Varoitus apinoista, jotka varastavat aurinkolasit ja tavarat avoimesta kassista ei ollu yhtään liioiteltua. 


Paikan päältä sai ostaa ruokaa apinoille. Me tyydyttiin tyttöjen kanssa katsomaan, kun muut ruokkivat niitä.Itse temppeliin kiivettiin jyrkkiä portaita pitkin ylös. Naisille jaettiin huivit peittämään sääret ja olkapäät. Apinat majailivat tuolla alhaalla, joten jos olette rattailla liikenteessä ei megaportaita tarvitse kiivetä nähdäkseen apinat.


Ylhäältä temppelistä oli upeat näkymät.


Apinoiden touhuja oli hauska seurata. Tytöt ihastelivat pieniä apinavauvoja ja kikattelivat, kun apinaäidit hoitivat vauvojansa. Apinat puuhastelivat omiaan ja istahdimmekin toviksi seuraamaan niitä touhuissaan. Olivat kyllä todella söpöjä!
Apinat olivat totisesti vallanneet kukkulan. Kukkula oli muuten autioituneen oloinen, vain satunnaisia munkkeja kulki pitkin raitteja turistien lisäksi. Apinat puuhastelivat ja elivät kuin apinakaupungissa konsanaan.Vierailu Apinavuorelle oli mielenkiintoinen, joskin olimme pikkutyttöjen kanssa koko ajan vähän varuillaan apinoista. Oli vaikea rentoutua, kun apinoita oli todella joka paikassa. Taksimme odotteli sen aikaa, kun kiersimme paikan ja katselimme apinoiden touhuamista. Vierailun jälkeen laskeuduimme takaisin kukkulalta alas illastamaan. Mieleenpainuva muutaman tunnin retki kaikkinensa.Hua Hinistä juttua myös tässä ja tässä postauksessa!

Monkey mountain is one of the most interesting site in Hua Hin. There are really a lot of monkeys. Watch out for your sunglasses and handbag. We liked to watch them playing and how they spend their  day. Girls were little scared of them since they were really friendly and everywhere. We took a taxi there since we were traveling with three small girls. People said that taxis to Monkey mountain might be overpriced but we liked the smoothness of the journey with the kids. You don't have to walk the stairs up all the way to the temple to see the monkeys. So great place to visit also if you have baby strollers with you. Great couple of hours trip before dinner!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...