perjantai 13. marraskuuta 2015

Ensiaskeleet kohti joulua - Blossa 15, piparkakkujuustokakku....

Tunnelmaa ja  talvista fiilistä, käpertymistä sohvan nurkkaan on havaittavissa. Meillä on kynttilöitä poltettu ahkerasti jo viikkoja ja takassa on tuli lähes joka ilta. Ajattelin laittaa jouluverhot viikonloppuna ikkunaan ja ensimmäisen joulusta muistuttavan koristeen oveen. Jouluverhojen ripustamisessa on aina oma hommansa, joten laitan ne aina hyvissä ajoin, jotta kerkeävät olla edes hetken aikaa ikkunassa, ennen kun sitten jo pian joulun jälkeen haluan jo raikastaa keittiön ilmettä ja tunnelmaa. Jouluverhot ovat vähän tuhdimmat ja tuovat lämpöä keittiöön, juuri sitä mitä tähän vuoden aikaan tarvitsee.


Leivoin tällä viikolla tyttöjen kanssa piparkakkurahkatäytteisen juustokakun tuomaan joulun tuntua. Se on loistava herkku meille kaikille, jotka haluavat jo vähän päästä joulun makuihin kiinni, mutta tortut ja muut tulevat korvista ulos jo toisena adventtina, jos nyt jo aloittaa niillä herkuttelun. Teimme juustokakun Arlan Piparkakkurahkasta. Ai jestas tuli hyvää! Maku oli täyteläinen, mutta kuitenkin raikas. Pieni ripaus joulun tunnelmaa, meille malttamattomille joulun odottajille! Nyt en vielä lisännyt kanelia, kardemummaa yms. mausteita, joilla voi säätää juustokakun jouluvolyymia. Mitä enemmän jouluisia mausteita lisää, sen lähempänä meillä joulu on, ja sen syvemmän ja tuhdimman joulumaun tuosta juustopiirakasta saa. Tästä helppo Resepti tulevan viikonlopun vierailuille!


Olen myös aloittanut ensimmäiset jouluvalmistelut, jottei tule kiire. Joulukuussa on niin paljon menoja ja tapahtumia, joten en halua silloin stressata tekemättömistä asioista. Rakastan joulun fiilistelyä, sitä että valmistellaan ja häärätään. Joulukorttikuvat pitäisi pian myös napsia....

Äitini on myös aloittanut jouluvalmistelut. Nämä Barbien talvivarustukset tulevat varmasti ilahduttamaan tyttöjämme. Joulukuun alussa tytöt ripustavat joulusukat takanreunaaa koristamaan ja tontut käyvät tuomassa joulusukkaan pieniä lahjoja pitkin joulun alusviikkoja.
Oletko jo maistanut uuden Blossan 2015? Tänä vuonna inspiraatiota on haettu Lontoosta ja vuosikertaglögi on tehty yhteistyössä The London Tea Companyn kanssa. Blossa 15 makuna onkin klassikko Earl Grey. Teen maku tekee glögistä kuivan tuntuisen, eikä ollenkaan äklömaken niin kuin jotkut glögit saattavat olla. Pullon kuvitus viittaa englantilaisiin teeastiastoihin. Tänä vuonna glögiä voi siis tarjoilla huoletta teeastioista. Blossa 15 on varmasti teen juojien makuun, sillä teen aromi tulee todella voimakkaasti esiin.


Tytöt haluaisivat jo soittaa joululaulujakin, mutta niissä olen vielä hieman säästellyt. Micheal Bublén muutkin kuin se joululevy on melko kivaa "talvista musiikkia" niin kuin tytöt sanovat. Samoin Bruno Marsin osassa biiseistä on sellaista tunnelmallista talveenkin sopivaa hyvää fiilistelyä.

Tulevana viikonloppuna vietetään ensimmäisiä pikkujouluja ja ainakin yhdellä perheellä olen nähnyt jo koristellun kuusen sisällä. Oih Joulu, kyllä sinua on niin taas odotettu!

Christmas season is about to start! I'm ready :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...