sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Fondueilta ystävien kanssa

Hyggeily jatkui lauantai-iltana. Saimme vieraaksemme ystäviä pitkän ajan takaa. Mieheni lapsuuden ystäviä perheineen tuli meille istumaan iltaa.

Alkupalaksi olin tehnyt punajuurivuohenjuustokeittoa. Reseptin nappasin Hesarin sivuilta. Keitto on taivaallisen hyvää ja sopii mielestäni loistavasti syksyyn. Huomioithan kuitenkin, että punajuurien keittämiseen ja kypsentämiseen täytyy olla aikaa. Keitin punajuuria kokonaisina 1,5 tuntia ennen kuin ne olivat pehmeitä!! Järkevämpää olisi ollut noudattaa ohjetta ja kuoria ja pilkkoa punajuuret ja keittää suoraan keiton kasvisliemessä. Näin ne olisivat kypsyneet nopeammin. Onneksi olin varannut aikaa ja aloittanut punajuurien keittämisen jo aamupäivästä.


Sitten siirryttiinkin fonduepadan ääreen. Sveitsistä kotoisin oleva ruokalaji fondue on "seurallinen" ruoka, koska kaikki syövät samasta padasta. Jos joku tiputtaa pataan leivänpalasen tai muuta on meillä ollut tapana, että hän saa ennalta määrätyn sakon. Eilen meillä oli sakkona kuperkeikan heittäminen olkkarissa. Fonduesta tulee mieleeni ne ihanat alppireissut ja muutkin laskettelulomat, jotka ovat mielestäni aivan parasta talvea. Fondue kuuluu talveen ehdottomasti! Meillä oli eilen juustofondueta ja aika harvoin teemme muita fonduita kuten liha- tai suklaafondueta kotona. Juustofondue on superhelppo tehdä. Tarvitset vain gruyere- ja emmental-juustoa, valkoviiniä, maizenaa, pippuria ja muskottipähkinää. Dipattavaksi olin leikannut patongin palasia, hillosipuleita, suolakurkkuja ja paprikaa.
Loppuilta menikin takkatulen loimussa istuskellen. Oli niin mukavaa istua iltaa ja nähdä kavereita. Mieheni eräs kaveri on hiljattain paluumuuttanut Kolumbiasta Eurooppaan ja oli nyt käymässä Suomessa. Hänen tarinoitaan ja seikkailuitaan maailmalta oli mielenkiintoista kuunnella. Ilta meni nopeasti ja pian olikin kello jo puolen yön. Juustot pönöttivät vatsassa, joten oli sopiva hetki kömpiä vatsan viereen nukkumaan.

Yesteryday we had friends over for a dinner. First we had beetrootgoatcheese soup. The soup is so delicious. Just remember that it takes looooong time to cook the beetroots. So be patient and start preparing it early. After the soup we had cheese fondue. That is such a great winter food. Often on a skiing trip we have fondue but occasionally at home too. Fun night with awesome friends!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...