sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Joulukadun avajaiset

Tänään saatiin jo vähän talven tuntua, kun muutamia hyvin hentoja lumihiutaleita leijaili taivaalta alas. Lapset olivat tietysti aivan innoissaan, koska päästään tekemään lumiukkoa. Toivottavasti ei enää kauaa tarvitse odottaa.

Iltapäivällä lähdimme siskoni ja lasten kanssa keskustaan Aleksin Joulukadun avajaisiin. Esikoisella oli muutamat synttärit tänään, joten mieheni jäi kuljettamaan häntä juhlista toisiin, sillä aikaa kun me lähdimme pikkulikkojen kanssa kaupungille. Joulu ja joulun odotus alkaa meidän perheessä virallisesti Joulukadun avajaisista. Silloin kun lapset olivat pienempiä, kävimme myös ensimmäiset joululahjat ostamassa aina avajaisten yhteydessä. Nykyisin lapset ovat jo sen verran isoja ja tarkkasilmäisiä ettei sellainen onnistuisi alkuunkaan. 

fazerin kahvilan jouluikkuna
Ihmisiä oli todella paljon liikenteessä, niin kuin aina Joulukadun avajaisissa, mutta nyt sääkin oli kohtuullinen tai ei ainakaan satanut.

Ensimmäisen kerran joulukadun valot sytytetttiin vuonna 1949 kadun varren kauppiaiden toimesta. Kauppiaat halusivat tuoda valoa ja toivoa sodasta toipuville kaupunkilaisille. Vuosien saatossa tapahtumasta on tullut helsinkiläisille tärkeä perinne.
Klo 15 alkoi joulushow Senaatintorilla. Siellä esiintyi mm. Peppi Pitkätossu ja Magdaleena-nukke. Yleisöä viihdytti myös tulishow ja taikuri yms. ja kuoron johdolla laulettiin yhteislauluna tuttuja joululauluja. Ehdoton kohokohta oli kuitenkin meidän mielestä Diandra. Hänellä on niin mielettömän upea ääni. Diandra on julkaissut vastikään joululevyn ja upeita joululaulut hänen laulamanaan olivatkin. 


Aleksin jouluvalot syttyivät vähän klo 16 jälkeen. Yksi köynnös kerrallaan sai Aleksanterinkatu jouluvalaistuksensa. Tunnelmallista ja jouluista!


Pian sen jälkeen paraati lähtikin liikkeelle. Tytöt olivat olleet tätä ennen jo vähän pitkästyneitä, mutta kun paraati alkoi tuikkivat tyttöjen silmät ja ihastuksen huokailut olivat ainoat äänet mitä tyttöjen suusta kuului. Joulukadun avajaisista on tullut tytöillekin tärkeä joka vuotinen perinne.


Oopperan baletin Lumikuningatar ja jääprinsessat olivat tyttöjen mielestä paraatin ihanimmat ellei itse Joulupukkia lasketa. ;) Paraatissa oli ehkä edellisiä vuosia enemmän muutakin kuin ne perinteiset vanhat paloautot, koirakulkueet ja tontut. Paraatissa loikki maahisia ja itsekseen kulkenut pää, taikureita ja yksipyöräisellä ajavia pellejä yms.
Joulupukki oli niin jännittävä, että kameralle ei taltioitunut yhtään hyvää kuvaa hänestä.


Stokkan jouluikkuna avattiin tänään myös, mutta kun olimme vaunuilla liikenteessä ei ollut mitään mahdollisuutta lähteä sinne ryysimään, ihmisiä oli niin paljon ja lapset alkoivat olla kylmissään. Meillä on yleensä ollut perinteenä, että menemme syömään avajaisten jälkeen, mutta tänä vuonna osa perheestä puuttui ja siskon perheelle oli tulossa illalla vieraita, joten mekin otimme suunnan kotiin.

Joulumieltä sydän täynnä!

Today was the opening of the Aleksanterinkatu Christmas street in Helsinki. It was freezing cold and during the day we got couple of flakes of snow. The winter is here. I went to the opening with the 2 and 4-year-old ones and my sister came with her kids as well. 6-year-old had couple of birthday parties today so my husband took her from the party to another and that's why they missed our tradition to attend the opening of the Aleksanterinkatu Christmas Street. The best thing in the xmas parade was of course the Santa Clause but we were so excited that I could not get any proper picture of him. Also the Opera ballet Snow queen and "ice princeses" were spectacular. Fun afternoon in the city center,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...