torstai 26. marraskuuta 2015

Lapsiperheen vierailu Rovaniemelle

Näinkö unta? Vietimme uskomattoman upeat kaksi päivää Rovaniemellä. Kahteen päivään mahtui paljon tekemistä ja mielettömiä kokemuksia. Olimme kuin sadussa! Tytöt ovat edelleen aivan haltioituneita kaikesta näkemästään.

Bongasin muutama viikko sitten edulliset lennot Rovaniemelle ja tarkoitan todella edulliset, kun puhutaan muutamista kympeistä. Olen kuullut paljon hyvää Rovaniemen talvesta ja joulusesongista, ja halusin nähdä ja kokea sen perheen kanssa. Lisäksi meillä on ollut jo pitkään haaveissa lähteä tapaamaan "oikeaa" Joulupukkia. Tytöt ovat juuri nyt parhaassa Joulupukki-iässä. Joulun hypetys ja kaikki tarinat ja tohinat joulun ympärillä on ihan parasta. Halusin myös selvittää, että miksi vuosi toisensa perään uskomaton määrä ulkomaisia turisteja ympäri maailmaa valitsee juuri Rovaniemen - Lapin pääkaupungin lomakohteekseensa. Mitä Rovaniemellä on tarjota sellaista, mitä globetrotter - maailmankansalaiset haluavat kokea?


Lentoaika Helsingistä Rovaniemelle on vain reilun tunnin. Rovaniemen lentokenttä on pieni, joten käytännössä lentokenttämuodollisuuksiin ei aikaa mene. Hyppäsimme kentältä suoraan taksiin ja ajoimme Joulupukin Pajakylään. Lentokentältä Joulupukin Pajakylään oli matkaa vaivaiset 2 km, joten kokonaismatka kotisohvalta Helsingistä Joulupukin halattavaksi oli sekä joutuisa, että uskomattoman vaivaton.


Joulupukin Pajakylässä on paljon tekemistä ja näkemistä. Tietysti itse Joulupukki pitää kammariaan Pajakylässä. Meillä olikin omien kirjeiden lisäksi serkkujen ja päiväkodin joululahjatoivekirjeet toimitettavana. Lasten onni, riemu ja jännitys Joulupukista on ihan parasta. Pajakylässä pääsi myös ajamaan porovaljakolla ja huskeilla. Napapiiriin liittyy myös hienoa historiaa.


Pajakylässä oli mm. Marimekon ja Iittalan isot liikkeet ja useita tunnelmallisia ravintoloita. Joulupukin Pajakylä on loistava pysähdys lyhyempään tai pidempään oleskeluun.


Pajakylässä on myös hyvät ulkoilumahdollisuudet kuten lasten leikkipuisto yms. Piha on upeasti valaistu, joululaulut soivat ja tunnelma oli mielettömän jouluinen. Lapset peuhasivat lumessa, rakensivat lumilinnan ja tekivät lumienkeleitä. Lue blogipostaukseni Joulupukin Pajakylästä kokonaisuudessaan täältä.


Illan tultua otimme taksin hotellille Rovaniemen keskustaan. Keskusta on vain alle 8 km päässä Pajakylästä. Rovaniemellä on upea skaala erilaisia yöpymisvaihtoehtoja. Eksoottisesta iglumajoituksesta, mökkeihin, hostelleihin ja hotelleihin. Lumihotellisesonki on joulukuusta-maaliskuuhun, joten me valitsimme tällä kertaa Joulu-teemahuoneen Sokos Hotel Vaakunasta sen loistavan sijaintinsa vuoksi. Lue oma postaus teemahuoneesta täältä.


Rovaniemen keskusta oli kuin tv-sarjasta Villi Pohjola. Keskustan alueella välimatkat ovat lyhyet ja kävellen pääsee paikasta toiseen. Kadut olivat lumiset ja rauhallinen tunnelma ilta klo 19 aikaan oli sellainen, jonka lapsetkin huomasivat. Lunta tuprutteli hiljalleen - näkymä oli kaunis, taianomainen. Olin pakahtua onnesta, kun lapset näkivät vihdoin lunta ja yrittivät ottaa lumihiutaleita kielellä kiinni. He kiljuivat riemusta aina vaan suuremmista hiutaleista. Vaikka ilta-aikaan lumiset kadut olivat hiljaiset, oli kuppiloissa ja ravintoloissa yllättävänkin paljon ihmisiä. Nauru raikui ja ihmiset olivat hyvällä tuulella. Pöytäkunnat jakoivat posket punaisina päivän huikeita kokemuksia ja elämyksiä. Kädet heiluivat ilmassa, kuvia ja videoita katsottiin ruokaa odotellessa. Silmät loistivat kuin pohjantähdet, niin lapsilla kuin aikuisilla. Toppatakkien ja pipojen alta oli kuoriutunut kansainvälisiä maailmaa nähneitä ja aidosti Rovaniemestä ja Suomen Lapista vaikutteineita ihmisiä - vaikuttuneita niin kuin mekin.

Rovaniemellä on hyvä valikoima erilaisia ravintoloita. Me illallistimme lappilaista ruokaa tarjoavassa Nilissä,


Pehmeiden yöunien ja herkullisen aamupalan jälkeen otimme taksin kohti Santa Parkia. Ihmettelen vain, että miksi emme ole aikaisemmin käyneet siellä ja mitä olemmekaan menettäneet. Paikka on mieletön! Ja siis todellakin tarkoitan sitä. Santa Park on todella kova kilpailija kansainväliselläkin huvipuistotasolla. Forbes lehti onkin valinnut Santa Parkin "Top Christmas destination in the world". Kaikki oli niin kaunista ja viimeisen päälle mietittyä.


Santa Parkissa oli paljon ohjattua ohjelmaa, Joulupukin lisäksi mm. loistava tonttukoulu sekä tunnelmallista piparkakkujen koristelua. Lisäksi Santa Parkista löytyy myös Angry Birds-aktiviteettipuisto.


Meidän jääprinsessafaneille löytyi jääprinsessa Annan jäägalleria, jossa oli -10 astetta. Tytöt hulluttelivat jääprinsessan kanssa, laskivat jääliukumäkeä ja istuivat jäisellä valtaistuimella ja joivat "Jääprinsessan suudelma" drinkit jäästä tehdyistä mukeista. Jääprinsessa sai myös lumisateen tytöille aikaiseksi, silloin ei tyttöjä pidätellyt enää mikään. Tytöt olivat kirjaimellisesti pyörtyä tästä kaikesta ihanuudesta. Lue Santa Parkista tekemäni postaus täältä.


Santa Parkista on lentokentälle vain muutama kilometri. Lähdimme klo. 13.45 Santa Parkista, kun lento lähti klo. 15.05. Olimme kotisohvalla Helsingissä klo 17.20. Koska lentolippujen hinnat ovat tulleet niin paljon alas, ei Rovaniemi enää ole kaukana Helsingistäkään. Lyhyetkin visiitit onnistuu kohtuu budjetilla!

Rovaniemi vei meidän sydämen! Tytöthän eivät olisi millään halunneet lähteä. Kerkesimme nähdä vain murto-osan Rovaniemen laajasta huvittelutarjonnasta. Sieltähän löytyy laskettelurinteet, moottorikelkkasafareita moneen lähtöön, kulttuuria, jäänmurtajaristeilyt, tapaaminen jääkarhun kanssa etc. Tulemme varmasti palaamaan Rovaniemelle. Tuskin enää koskaan tulemme ohittamaan Rovaniemeä laskettelureissuille Lappiin mennessämme.

Haluaisin vielä pohtia Rovaniemeä toisesta näkökulmasta. Nyt olimme perheen kanssa liikenteessä, mutta ympärilleni katsellessani huomasin, että Rovaniemellä oli paljon myös pariskuntia lomailemassa kahdestaan - loistava getaway lomakohde pariskunnille. Lyhyellä viikonlopun matkalla ei aikaa mene matkustamiseen vaan suurin osa ajasta jää paikan päällä nauttimiseen. "Etelän hetelmille" kuten meille, Rovaniemi tuntui eksoottiselta talvisine maisemineen, ruokineen ja poroineen. Porovaljakolla ajo, jääiglussa nukkuminen ja lappilaisessa ravintolassa ruokailu poron taljojen päällä takkatulen loimussa, saunassa rentoutuminen ulkoilun päätteeksi - voiko rentouttavampaa ollakaan. Ainakin maailmankansalaiset ympäri maailmaa ovat sitä mieltä. Kaveriporukalla tai puolison kanssa getaway viikonloppua viettämään Rovaniemelle ja Lapin taikaa kokeilemaan - quite romantic and somenthing unique, I think ;)

Kaiken kaikkiaan Rovaniemi oli kansainvälinen, ystävällinen ja todella monipuolinen kaupunki niin perheille kuin aikuismatkaajille. Worth visiting!

Seuraa blogia Instagramissa: bubblebathtimeblog

Matka on toteutettu yhteistyössä Visit Rovaniemen ja Santa Parkin kanssa, mutta kaikki mielipiteet ovat omiani ja pohjautuvat perheen omiin kokemuksiin.

We had absolutely fantastic mini vacation to Rovaniemi in the end of November. I found cheap flights from Helsinki to Rovaniemi. And I mean really cheap ones! Depending of the season you are able get tickets for tens of euros. The flying time is only 1 h 20 min. So if you ever happened to visit Finland you should definitely take a visit to the Arctic Circle and to Rovaniemi the Capital of Lapland.
Rovaniemi is the place where the "real" Santa Clause lives. Our girls believe in Santa so I though this is the perfect destination to our family trip. 
When we got into Rovaniemi we took a taxi straight away to Santa Clause Village which is situated only 2 km from the airport. I have written own blogpost of our visit there.
In the evening we took a 8-km-taxi-ride to the city center of Rovanimi. In Rovaniemi you can choose from many different accommodation possibilities. There are huts, iglus, ice hotels, hostels and hotels to name a few. This time we took Sokos Hotel Vaakuna's christmas theme room. And that was so neat! We felt very christmassy over there.
The streets of Rovaniemi looked like in the tv series Northern exposure if you have watched it. Streets were calm with little traffic. We got little snow fall when we walked with lots of clothes on to the restaurant Nili to dine. Girls tried to pick snow flakes from the air. I felt so happy while looking at their joy! 
Inside the restaurants were quite a lot of people from all over the world. People shared photos and videos from the unbelievable adventures they have experienced during the day. Friendly, cozy and happy feeling with red cheeks due to being outside all day.
Next day we visited SantaPark the Top Christmas Destination in the world. Fantastic indoor amusement park. Definitely worth visiting while you are in Rovaniemi. Read the blogpost from SantaPark here.
Fabulous two day mini vacation with the family! Rovaniemi and it's various attractions are very easy to reach and Rovaniemi has something special to offer and that is Lapland magic you should go to check out!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...