tiistai 10. marraskuuta 2015

Maanantai.

Harvoin sattuu samalle päivälle niin paljon kuin eiliselle.  No, mutta eilisestäkin selvittiin.
Aamu alkoi kahden isomman viemisellä päiväkotiin, jonka jälkeen lähdimme nuorimmaisen kanssa Naistenklinikalle, jossa oli tarkoitus tehdä 2-vuotiaalle ihotesti tulevaa tuberkuloosirokotetta varten.

Vuoden 2006 jälkeenhän suomalaisia lapsia ei ole enää rokotettu tuberkuloosia vastaan, mutta esim. jos viettää pitkiä aikoja (yli kuukauden) riskialueella saa rokotuksen ilmaiseksi. Tällaisia maita ovat esimerkiksi Indonesia, Dominikaaninen tasavalta, Hong Kong, Malesia, mutta myös Latvia ja Liettua (lista). Tässä THL:n ohje ja lisätietoa asiasta. Nykyisin on yleistymään päin, että esimerkiksi isäkuukausi vietetään perheen kanssa Aasiassa, joten kannattaa lukaista ohje, jos pitkiä reissuja on suunnitteilla. Meillä vanhemmat tytöt saivat rokotuksen, kun olimme Balilla ja Malesiassa 1,5 kuukautta lomailemassa lasten kanssa muutama vuosi sitten. 

Ajoimme laatikkopyörällä vesisateessa kauhealla kiireellä kuopuksen kanssa Naistenklinikalle, jossa pediatrian osasto sijaitsee. Ajoin huomaamattani liian kovaa katukivetykseen ja laatikkopyöräni takarengas petti. No siinä ei auttanut muu, kuin taluttaa pyörää loppumatka. Kerkesimme onneksi nipin napin varatulle ajalle. 
Kotimatkalla olikin sitten aikaa pysähdellä ihmettelemään maailman menoa taaperon kanssa. Uusi Lastensairaala nousee hyvää vauhtia ja näyttää tällä hetkellä jo tältä. Sairaala nousee vuoteen 2017 mennessä Lastenklinikan ja Naistenklinikan väliin. Viimeisin uutinen uudesta Lastensairaalasta oli se, että muumitarinoiden hahmot tulevat koristelemaan kiinteistöä. Hienoa, että lastensairaalahanke etenee. Vanha Lastenklinikka onkin aivan säälittävän huonokuntoinen.
Talutin pyörän suoraan huoltoon, ja kannoin 2-vuotiaan loppumatkan kotiin. Kotiin tullessa olo oli kuin maratonin juosseella. Eipä tarvinnut illalla lähteä enää sitten urheilemaan. Huh!

Ilta meni erään yhdistyksen syyskokouksessa. Marraskuu onkin erilaisten yhdistysten ja toimikuntien syyskokoussesonkia. Vasta nyt kotiäitiaikana olen aktivoitunut erilaisissa yhdistystoiminnoissa ja hallitustyöskentelyssä. Vaikuttamismahdollisuus hallitustyöskentelyssä on itselleni tärkeä arvo. Lisäbonuksena oppii tuntemaan uusia samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä. Suomessa on paljon kunnianhimoisia naisia, jotka haluavat luoda uraa, mutta silti naisten määrä hallituksissa ei ole vastaavalla tasolla. Jos hallitustyöskentely kiinnostaa ja kaipaat vinkkejä uran rakentamiseen, kannattaa lukaista esim. täältä lisää.

Maanantai saatiin päätökseen ja tänään onkin jo huomattavasti sujuvammin kulkeva päivä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...