lauantai 28. marraskuuta 2015

SantaPark - en fastastisk inomhus nöjespark i Rovaniemi

Visste du att det finns en fantastisk inomhus nöjespark som heter Santa Park i Rovaniemi, Finland. Det ligger bara några kilometer från Rovaniemi flygplats och 8 km från centrum av Rovaniemi. Forbes magazine har valt SantaPark som den ”bästa jul destinationen i världen" och jag undrar inte varför. Platsen är bara helt fantastiskt! Allt var så snyggt och vackert som i en julsaga. Så om du planerar att besöka Finland bör du definitivt besöka Rovaniemi och SantaPark. Beroende av säsongen kan du hitta billiga flygbiljetter till ett tiotals euro från Helsingfors till Rovaniemi. Det är värt att besöka även för en natts stopp, men om du har tid rekommenderar jag att stanna några dagar i Rovaniemi.


Det finns bara ett ställe i världen där du kan korsa polcirkeln under jord och denna plats är Santa Park. Du kan också få ett polcirkel Undercrossing certifikat att ta med dig hem.


Det finns mycket att göra i SantaPark. En av de bästa sakerna var definitivt Älvskolan där vi fick lära oss alla viktiga färdigheter älvorna behöver i sitt arbete. Vi fick även ta examen från Älvskolan och då fick vi röda älvhattar och diplom.Efter Älvskolan besökte vi fru pepparkakas bageri. Vi dekorerade hjärtformade pepparkakor som var bakade av Mrs. klausul. Det var familjer från Italien, Japan och Finland runt samma långbord och alla älskade glasyren. Känslan var helt fantastisk, varm och julig.


Det finns också ett Angry Birds aktivitetsområde i SantaPark. En snäll älvflicka visade tjejerna hur man skjuter med slangbella.Tjejerna blev varma av att hoppa och springa runt i Angry Birds parken så då gick vi till prinsessan Annas isgalleri (-10 C) för att svalka oss lite. Det var fantastiskt! Isprincessan Anna bjöd på en dryck som hette "Isprincessans kyss" från glas gjorda av is. Tjejerna fick sedan glida på isen och Anna lekte med flickorna och berättade historier om sitt liv i isslottet. Isprinsessan Anna hade också magiska färdigheter. Med sina magiska färdigheter fick hon snö att falla ned vilket gjorde flickorna helt galna. De hoppade upp och ner skrek och skrattade när snöflingor föll ner i deras hår. Lyckligtvis svimmade de inte, så glada och upprymda de var av Anna.

Naturligtvis besökte vi Jultomtes kontor medan vi var i SantaPark. Tjejerna fick en pratstund med tomten och bestämde ett datum för när han skulle komma. I Finland kommer Jultomten och besöker familjerna med presenterna på kvällen den 24 december. I SantaPark hade tomten tid med ett långt samtal med tjejerna.Vuxna är också väl omhändertagna i SantaPark. Samtidigt som flickorna lekte med älvorna fick jag tid för att göra lite shopping av juldekorationer. Jag blev kär i de vita och silvriga juldekorationer men det var svårt att välja bland alla de färger som de hade. Efter shoppingen kunde jag slappna av i en Champange bar.

I detta inlägg berättade jag bara några av de roliga saker du kan göra i SantaPark. Du bör absolut gå och se det själv! Santa Park är visuellt som ett konstverk. Hela familjen är väl underhållen i SantaPark - 50 meter under marken.

Be an Elfie take a Selfie!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...