lauantai 28. marraskuuta 2015

SantaPark - jouluinen huvipuisto

Rovaniemellä vain muutaman kilometrin päässä lentokentältä ja 8 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Santa Park on kirjaimellisesti maanalainen huvipuistojen timantti. Rovaniemeläinen jouluteemapuisto on huvipuistojen aatelia ja Forbes lehti onkin valinnut SantaParkin "Top Christmas destination in the world". Tämä titteli on täysin ansaittua! SantaPark on visuaalisesti herkullinen, juuri niin suloinen jouluinen unelma kuin kuvitella saattaa. SantaParkissa työskentelevät tontut ovat herttaisia, ystävällisiä ja tervehtivät iloisesti SantaParkiin saapuvia vieraita. Ihmettelen vain, että miksi emme ole aikaisemmin käyneet SantaParkissa ja mitä olemmekaan menettäneet. Paikka on huikea! Ja todellakin tarkoitan sitä. Kaikki oli niin kaunista ja viimeisen päälle mietittyä.


SantaParkissa on paljon ohjattua ohjelmaa. Tonttukoulu oli aivan mahtava. Koulussa opiskeltiin kurkkimaan ikkunoista tontun nopeudella sekä muita tonttuille tärkeitä taitoja. Lopuksi vierailijat kruunattiin tonttulakein ja diplomein Tonttu-harjoittelijoiksi. Sisään Tonttukouluun tupsahdettiin savupiipusta...
Piparien koristelupaja oli sisustukseltaan ja tunnelmaltaan kuin itse piparkakkutalossa. Piparilan pitkien pöytien ääressä puuhasteli perheitä niin Japanista, Italiasta kuin Suomestakin. Kansalaisuuteen katsomatta kaikille maistui sokerimassalla ja strösseleillä koristellut piparit.Lounasaikaan istahdimme keskusaukiolle buffet pöydän ääreen. Pääruuaksi oli poronkäristystä tai vaihtoehtoisesti lohta ja lohkoperunoita. Olin mielissäni, että lasten huvittelupaikassa on muuta kuin nakkeja ja ranskalaisia tarjolla. Lounasaikaan tanssiryhmä viihdytti viereisellä lavalla. Lapsetkin pysähtyivät hetkeksi ja saimme syötyä ja tankattua muuten niin malttamattomat lapsukaisemme.  


SantaParkista löytyy myös Angry Birds-aktiviteettipuisto. Ihana tonttutyttö opetti tyttöjä mm. ampumaan ritsalla ja kaatamaan kasan isoja vihreitä possuja trampoliinipompulla. Kun meno meni liian kuumaksi, olikin hyvä siirtyä jääprinsessan luokse viilentymään.Meidän perheessä, kuten varmaan monessa muussakin pikkutyttöperheessä fanitetaan jääprinsessoja ja jäälinnoja. SantaParkista löytyy jääprinsessa Annan jäägalleria. Linnan -10 asteessa pääsi todelliseen jääprinsessan tunnelmaan. Jääprinsessa Anna oli paikan päällä vieraita varten. Tytöt hulluttelivat jääprinsessan kanssa, laskivat jääliukumäkeä ja istuivat jäisellä valtaistuimella ja joivat "Jääprinsessan suudelma" drinkit jäästä tehdyistä laseista. Tytöt olivat aivan fiiliksissä, kun saivat kavuta jäisiä portaita pitkin juhlakengillä, aivan kuin siinä elokuvassa. Jääprinsessalla oli myös taikavoimia ja hän sai tytöille lumisateen aikaiseksi, silloin ei tyttöjä pidätellyt enää mikään, he kiljuivat ja pomppivat ihastuksesta. Tytöt olivat kirjaimellisesti pyörtyä tästä kaikesta ihanuudesta. Prinsessa Anna jaksoi jututtaa tyttöjä ja kertoa jäisiä tarinoita elämästään. "Paras päivä ikinä", tytöt huokailivat!


Itse Joulupukin tapaaminen oli tietysti tytöille tärkeä juttu. Joulupukin toimistoon pääsi yksi perhe kerrallaan juttelemaan Joulupukille sekä ottamaan kuvia yhdessä Mr. Santa Clausen kanssa. Sovimme treffit aattoillalle ja juttelimme lahjatoiveista ja kuluneesta vuodesta. SantaParkissa Joulupukilla oli aikaa jokaiselle vieraalle.SantaParkissa on myös aikuiset otettu tyylillä huomioon. Lasten peuhatessa tonttujen kanssa, oli äidillä aikaa tehdä joulukoristeostoksia. Valinnanvaraa ja värimaailmaa löytyi vaikka millä mitalla. Omaa silmää ihastuttivat nämä valkohopeiset koristeet. Pikku shoppailukierroksen jälkeen saattoi istahtaa Champagne baariin lasilliselle. 
Suosittelen lämpimästi käymään SantaParkissa. Tässä esittelin vain osan huvipuiston tarjonnasta. Lisäksi sieltä löytyy mm. satujuna, puuhariihi ja Napapiirin alituspaikka. En voi ymmärtää miten emme ole aikaisemmin käyneet SantaParkissa. Se on huikean hieno paikka ja upea kokemus! SantaPark on hyväntuulinen ja tasokas koko perheen huvittelupaikka! Ensi vuonna uudestaan!


Be an Elfie take a Selfie 
You can read the blogpost in english here


Matka on toteutettu yhteistyössä Santa Parkin kanssa, mutta kaikki mielipiteet ovat omiani ja pohjautuvat perheen omiin kokemuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...