keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Tiedekerho lapsille - Pikku-Jipot

Lapsille on harrastuksia ja on harrastuksia. Nyt löytyi sellainen timantti, että se on pakko jakaa myös täällä blogissa. Torstai-iltaisin 6- ja 4-vuotiaamme pukevat tiedenaisten valkoiset takit niskaansa ja suuntaavat Helsingin yliopiston Kumpulan tiedekampuksen laboratorioon. Kyseessä on Helsingin Yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan alainen toiminta - Pikku-Jipot tutkivat matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian ilmiöitä.Kerhossa tehdään toiminnallisia tutkimuksia ja onnistumisen elämykset ovat tärkeitä.
Ensimmäisen kerran tehtävä oli havainnointi, luokittelu ja käden taitojen harjaannuttaminen sekä kysymysten tekemiseen kannustaminen. Toisella kerralla oli aiheena aistit, kolmannella kerralla lapset tekivät tiheystutkimuksia, neljännellä koodipulmia ja viidennellä kotijäätelöä. 

Ryhmät ovat pienet. Usein he vielä jakautuvat kahteen vielä pienempään muutaman lapsen ryhmään. 
Kerhokerran aluksi otetaan yhteys Professori Kuperkeikkaan, jolta saadaan sen kerran tutkimustehtävä. Lopuksi vielä kokoonnutaan Jipon ja Rudolfin kanssa avaruuspuhelimen ääreen ja raportoidaan professori Kuperkeikalle tutkimustulokset. 


Lapsilla - niin myös meidän lapsilla on luontainen kyky ihmetellä ja kysellä ja kyseenalaistaa kaikkea elämässä. Omat vastaukseni ja tietämykseni alkoivat olla jo niin tyydyttämättömiä, että päätin saada lapseni ammattilaisten käsiin. Pikku-Jippo kerho on ollut aivan mielettömän hauska! Lapsillamme on paljon harrastuksia, mutta lähes joka päivä he kysyvät "Monta yötä enää Pikku-Jippo-kerhoon?"


Pikku-Jipot tasoryhmät on jaettu 3-4-vuotiaisiin ja 5-6-vuotiaisiin. Yksi kerhokerta kestää 45 minuuttia ja kerho kokoontuu yhteensä kuusi kertaa. Hinta syksyllä 2015 oli 80 euroa. Maksu sisältää materiaalit.

Valtakunnallinen LUMA-keskus tukee ja edistää lasten luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian  harrastuneisuutta. Käy tutustumassa myös Jippo-virtuaalikerhoihin. Virtuaalikerhoissa lapsilla on mantieteelliseen sijaintiin tai perheen aikatauluihin katsomatta mahdollisuus osallistua laadukkaaseen luonnontieteiden ja matematiikan harrastustoimintaan.
http://www.ejippo.fi

Nyt kun jotain on jo opittu, haluavat lapset tehdä kemiallisia kokeita jatkuvasti myös kotioloissa ja mikäs sen hauskempaa! Myös 2-vuotias kotikemisti on päässyt siskojen kotilaboratorioon mukaan. ;)Thursday evenings are very exciting in our family. Two oldest ones (6 and 4) goes to the Pikku-Jippo science classes in Helsinki University. That is just so amazing and well prepared hobby.  I was little miserable before since the girls are in that "question asking age" and they questions started to be very complicated so decided that I find professional teaching for them. This Pikku-Jippo science club has been perfect answer for those millions questions about life they make.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...