tiistai 15. joulukuuta 2015

Järkevää ja hauskaa tekemistä lapsille - Oppi & Ilo-tuotteet

Tässä tulee vinkki kaikille niille lahjojen hankkijoille, jotka haluavat ilahduttaa jollain hyödyllisellä, järkevällä ja kehittävällä, mutta kuitenkin kivalla lahjalla. Oppi&Ilo -tuotteet täyttävät nämä kaikki edellytykset ja sen lisäksi ne ovat lastenkin mielestä hauskaa puuhaa ja niiden parissa viihdytään pitkään ja yhä uudestaan. Meillä Oppi&Ilo tuotteet ovat kovassa kulutuksessa lähes päivittäin kaikilla kolmella tytöllä. Tytöt ovat saaneet niitä lahjaksi, mutta olen myös itse ostanut niitä meille paljon.


Oppi & Ilo -sarjasta löytyy mm. kirjoja, pelejä ja puuhakirjoja. Tuotteet on suunnattu 0-12 vuotiaille. Meidän perheen aivan lemppari ovat Pyyhittävät Puuhakirjat. Ne toimivat monessa eri tilanteessa, mutta ennen kaikkea Pyyhittävät Puuhakirjat on kätevä ottaa reissulle mukaan. Ei tarvitse miettiä onko kynät teroitettu tai riittääkö tehtäväkirjan sivut koko reissun ajan. Pyyhittäviä Puuhakirjoja löytyy eri ikäisille ja eri teemoilla.

Näppärässä pahvisessa laatikossa oleva Tekemiskortti-pino on minulla lähes aina kassissa niiden tilanteiden varalle, kun odotamme esimerkiksi pukuhuoneessa treenien alkua tai loppua. Meillä ainakin yllättävän paljon aikaa menee arki-iltoina siihen, että odotamme jonkun tytön treenien päättymistä, mm. näihin hetkiin Tekemiskortit ovat aivan loistavat. Aika menee mukavasti, kun lapsilla on tekemistä. Mitä ei minun laukusta löydy sitä ei tarvitse! :)

Puhelin on kuvassa osoittamassa Tekemiskortti-pakan mittasuhteita
Minä Itse-puuhakortit ovat myös todella käytettyjä meidän perheessä. 2-vuotiaskin pysyy hommasta kiinnostuneena, kun kortissa on kolme reikää, joista yhteen sormi työnnetään vastauksen merkiksi. Kääntämällä kortti toistepäin nähdään oliko vastaus oikein. Kysymykset auttavat lapsen hahmottamiskyvyn kehittymistä esimerkiksi tunnistamalla varjokuvia tai kuka on naamarin takana. Tehtävät vaihtelevat vaikeusasteilta paljonkin, joten kortteja voi pelata monen eri ikäiset. Kysymys saattaa olla; mitkä kengät valitaan sadesäällä tai mitä saadaan kun sekoitetaan punaista ja sinistä väriä?


Rapsutus retki eläintilalle-kirja on mielestäni ihan must kaikille pienille eläimistä kiinnostuneille taaperoille. Ikäsuositus on 3-5 vuotta tuolle kirjalle, mutta se on ehdottomasti kiva jo aikaisemminkin.


Vanhemmille lapsille löytyy mm. lukemiseen ja kirjoittamiseen, lukuihin ja laskemiseen ja englannin ja ruotsin kieliin liittyviä tehtäviä ja pelejä. Saimme Oppi & Ilolta kokeiltavaksi näitä vähän vanhemmille suunnattuja tehtäväkirjoja. Meidän eskarilainen on luonteeltaan todella perfektionisti ja häntä harmittaa, jos jokin tehtävä menee väärin ja yritän häntä tehtävässä auttaa. Lukemaan oppimisessa tämä korostuu erityisesti. Hän oli jotenkin todella huojentunut, kun Pyyhittävissä tehtäkirjoissa virheen sai helposti paperilla pyyhkäistyä pois ja kokeiltua uudelleen. Näin häneltä ei mennyt hermot, vaikka korjasimmekin yhdessä kirjoituksia, hän vain tokaisi "onneksi tämän saa helposti korjattua". Tämä on varmasti iso plussa monessa lukemaan harjoittelevassa perheessä. Suosittelen kokeilemaan!


Meidän Joulupukin konttiin on pakattu elokuussa 2015 ilmestynyt Robogem strategiapeli. Ohjelmointi on yksi tulevaisuuden taidoista ja ohjelmointihan tulee ensi syksynä myös koulujen opetussuunnitelmaan. Ajattelin, että meidän eskarilainen saa jo vähän ensituntumaa tulevasta tämän pelin avulla. Robogem opettaa pelailun ohessa loogista päättelykykyä ja yksityiskohtaisten käskyjen antamista. Peli vaikeutuu taitojen karttuessa ja se soveltuu 6-99 vuotiaille. Pelin on suunnitellut Lasten Koodikoulun perustaja Juha Paananen.


Oppi & Ilo lastenkirjoista meillä on ollut todella pidettyjä ELSA-kirjat. Niissä on kauniit ja värikkäät kuvat ja mukavaa tarinaa, mutta silti myös tietoa ja asiasisältöä. ELSA Uimahallissa kirjan lopussa on aiheeseen liittyvä tieto-osuus siitä miten uimahallissa käyttäydytään ja mitä sinne otetaan mukaan. Sarjasta löytyy myös ELSA luistelemassa ja ELSA ja Lauri matkustavat. Matkakirjassa on hyviä juttuja, jotka liittyvät mihin tahansa matkustamiseen esim. montako lelua otetaan mukaan, mitä kannattaa pakata mukaan ja miksi yms. Meillä syntyi hyviä keskusteluja näiden satujen pohjalta.Vauvan kanssa - puuhakortteja olen ostanut usein esikoistaan odottaville äideille babyshower lahjaksi. Korttipakassa on loruja, leikittelyjä ja lapsen luontaisia kehitysvaiheita tukevaa puuhaa ja vinkkejä kaikille aisteille. Esikoisen kanssa sitä ainakin itse oli hyvin pöllämystynyt, että mitä sitä voisi vauvan kanssa tehdä, mutta sitten kun sai jostain vähän vinkkejä loruista ja leikeistä, niin niistä tuli luonnollinen osa päivän rutiineja vauvan kanssa.

Oppi & Ilo-nettisivulla on osio, josta löytyy Nimiäis-/Ristiäislahjavinkit tai Parhaat Joululahjat. Olen lähettänyt Oppi&Ilo-tuotteita esimerkiksi ulkosuomalaisille lapsille, joiden vanhemmilla on hankaluuksia saada laadukasta suomenkielistä kirjallisuutta tai tekemistä lapsilleen. Oppi&Ilo tuotteita voi myös tilata ulkomaille.

Tiesitkö muuten, että Oppi&Ilo-sivuilta löytyy ilmaisia nettipelejä 5-7-vuotiaille. Käy kurkkaamassa täältä.

2 kommenttia:

  1. Loistava kirjoitus ja hyviä vinkkejä! Oletko jo testannut uutta Taaperon kanssa -tekemispakkaa? Blogisi esittelyteksti oli ihanan raikas, jään lukijaksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos BySariKaariste ja kiva kuulla, että pidit esittelytekstistä. Täytyypä kokeilla Taaperon kanssa-tekemispakkaa, kiitos vinkistä. Mukavaa joulua ja hienoa, jos saan sinusta lukijan jatkossakin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...