perjantai 11. joulukuuta 2015

Joulujuhlia ja jouluista asua

Hyvin jouluinen viikko alkaa olemaan loppupuolella. Joka ilta tällä viikolla on ollut joulujuhlaa jos jonkinlaista. Tämä ja seuraava viikko ovat varmasti monessa perheessä kaikkien harrastusten ja kerhojen joulujuhla-aikaa. On opettajien lahjojen ostamista, korttien kirjoittelua, esiintymisvaatteiden hankintaa, tonttulakkia ja tossua. Paljon muistettavaa perheen päällä, mutta toisaalta, aah niin ihanaa aikaa. Hetkeäkään en vaihtaisi pois. 
4-vuotiaan päiväkodin joulujuhla oli myös tällä viikolla. Ohjaajat olivat ideoineet ihanasti jouluisen polun, jota perheet pääsivät kiertämään. Tuoksuteltiin jouluisia tuoksuja ja kilisteltiin kulkusia. Lopuksi syötiin lasten paistamia pipareita ja kuultiin heidän esityksiään. Cuteness overload! 
Tällä viikolla oli myös kulttuuria tarjolla, kun pääsin kuulemaan esikoisen soittoesitystä. Liikuttuneena kuuntelin, kun 6-vuotias soitti upeasti vaaleanpunaista kanneltansa musiikkiopiston joulujuhlassa. Sniiff, on hän jo niin iso!


Alkuviikon harrastus ja päiväkotijuhlien jälkeen oli ihana päästä eilen illalla syömään hauskalla naisporukalla. Olimme dinnerillä Brondassa, joka on tunnelmallinen, rento, tyylikäs ja mukava paikka Espan puiston kupeessa. Kokeilimme maistelumenuista Menu Esplanadia. Oli kyllä mielettömän hyviä makuja ja hauska ilta kaikkinensa. Brondassa ruoka on jaettavaa, jolla tarkoitetaan sitä, että jokainen annos joka tilataan tulee isoissa vadeissa ja jaetaan pöytäseurueen kesken. Yksi tilaa ribsejä, toinen rapuja etc. Toimiva juttu, ei tule ainakaan annoskateutta :)


Tänään aamulla heräsin tuntia normaalia aikaisemmin. Esikoisella oli päiväkodissa Santa Lucia-juhla, ja hiukset kiharrettiin kauniiksi. Onnellisena kiharapilvestään lähti suloinen tyttö juhliinsa. Voi, että miten sitä pienet isot asiat saavatkaan lapset onnelliseksi.


Me vietimme pikkutyttöjen kanssa vapaapäivää ja meille tulikin siskoni ja hyvä ystäväni lapsineen vierailulle. Suunnitelmissa oli perinteiset piparitalkoot. Kuunneltiin joululauluja ja leivottiin pipareita keittiön pöydän ääressä porukalla. Lapset söivät taikinaa varmasti enemmän kuin leipoivat, mutta kivaa oli. Lopuksi koristelimme isot muumipiparkakut kotiin viemisiksi, keitimme glögiä ja söimme tuoreita pipareita. Näistä hetkistä ne joulumuistot syntyvät.

Kaikki ei mennyt tänään kuitenkaan kuin Strömssössä. Olin tehnyt punajuurivuohenjuustorisottoa lounaaksi ja meidän 2-vuotias sai aivan hepulin, kun ruoka oli punaista. ;)  Nooh hetken kiukuttuaan söi sitten ruokansa.. Vähän väsymystä saattoi olla myös ilmassa. Sitä on niin vaikea etukäteen arvata, että mistä se uhmainen 2-vuotias kimpaantuu. Tänään se oli punainen ruoka. ;)


Tytöt saivat tontulta tänään joulusukasta Frozen-elokuvan ja sitä katsottiin illalla ja syötiin poppareita. Mieheni on pikkujouluissa ja ollaan oltu ilta tyttöporukalla, otettu vaan rennosti pelattu Skippoa ja katottu leffaa. Mukava viikonloppu ja paljon kivoja tapahtumia jouluisissa tunnelmissa on edessä, sitten vaan nauttimaan perjantai-illasta ja viikonlopusta!

Have a great one!

This week has been busy with all the christmas parties. Lots of great memories and cute girls. Yesterday I had a delicious dinner with the great company and today we baked gingerbread cookies with my sister and my friend and the kids. My oldest daughter had a Santa Lucia party at the day care. It was a special day to my special girl!

Have a great weekend!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi. Välillä nuo likat innostuvat kuvattavaksi. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...