maanantai 28. joulukuuta 2015

Lapsiperheloma Vierumäellä - Holiday with the kids in Vierumäki

Vietimme aivan uskomattoman upean loman etelä-Suomen aktiivilomailun sydämessä - Vierumäellä. Moni saattaa mieltää Vierumäen hieman vanhakantaisesti pelkäksi urheiluopistoksi ja ammattilaisurheilijoiden harjoittelupaikaksi, mutta Vierumäki on nykyisin myös paljon muuta. Vierumäki hellii kaikkia sporttisesta elämäntavasta kiinnostuneita - niin perheitä, kuin muitakin matkaajia.  Nautimme olostamme suunnattomasti!
Vierumäen yksi suurimpia kilpailuvaltteja eteläisessä Suomessa asuville on se, että sinne on todella lyhyt matka. Asumme Helsingissä ja oli aivan luxusta, kun kotoota Vierumäelle oli alle puolentoista tunnin ajomatka. Vierumäki sopii täydellisesti myös lomailijoille, joilla ei ole aikaa tai halua laittaa  itse matkan tekoon aikaa, vaan haluavat päästä nopeasti ja helposti lomalle ja lomahuvitusten pariin. 


Vierumäellä on monenlaista majoitusta ja moneen makuun, hotellimajoitusta, hyvinvarusteltuja huoneistoja, loma-asuntoja ja mökkejä. Vierumäellä voit yhdistää mukavasti rennon mökkeilyn ja aktiiviloman. Lasten kanssa oli helppo lomailla Vierumäellä, kun he pääsivät liikkumaan ja tohuamaan päivisin ja sitten illalla saimme rauhottua mökin rauhaan, tehdä iltatoimet rauhassa ja lasten nukahdettua saimme aikuiset vielä nauttia mökin tunnelmasta, katsoa elokuvaa tai pelata lautapelejä. Illalla oli ihana nukahtaa pehmeisiin lakanoihin sporttisen ja touhukkaan päivän jälkeen. Se olo, joka liikunnasta tulee on niin euforinen! Lapsetkin nukahtivat hetkessä, kun oli koko päivä tehty kaikkea kivaa!


Vierumäellä ravintolatarjonta on mielestäni yllättävänkin monipuolinen. Valittavana on buffee-ruokailusta, pihviravintolaan, elämysravintoloihin ja fine diningiin. Löytyypä Vierumäeltä yökerhokin, jossa on live-esiintyjiä. Me kävimme syömässä mm. herkulliset Surf&Turfit ja pannacotat Scandic Vierumäki hotellin yhteydessä olevassa Grill-ravintolassa.


Välimatkat ovat Vierumäellä kohtuullisen lyhyet. Viime vuonna, kun oli paljon lunta, lapset hiihtivät ja pienempiä vedettiin pulkassa illalliselle ja aktiviteetteihin. Alueella liikkui myös yhteyskuljetus, jonka kyydissä pääsi halutessaan paikasta toiseen.

Kävimme yhtenä iltana koko porukalla keilaamassa. Scandic Vierumäki hotellin yhteydessä on hohtokeilausta, joka olikin kivaa ajanvietettä illalle. Lasten ratoihin laitetttiin "laidat", joten keilat eivät menneet ränneihin. Jopa meidän 2-vuotias sai tehtyä kaadon. Voi, että sitä tuuletuksen määrää!

Kävimme kokeilemassa yhtenä iltana myös keilausta
Vierumäellä oli monenlaista majoittujaa. Ensimmäisenä päivänä tapasivat pienet lätkäfanimme USA:n nuorten maajoukkueen, ja he saivat joukkueelta USA-pinssit muistoksi. Toisaalta Vierumäellä oli paljon lapsiperheitä ja yllättävänkin paljon perheitä kolmessa sukupolvessa. Oli ilo nähdä kuinka perheet liikkuivat ja puuhailivat yhdessä, kävivät uimassa, ratsastamassa, pelasivat sulkapalloa tai kävivät kuntosalilla. Illalla kokoonnuttiin illallispöydän ääreen ja juteltiin päivän kuulumisia.

Vierumäellä on säpinää ja tekemistä, mutta halutessaan voi lähteä luontopolulle kävelemään tai vetäytyä oman mökin rauhaan. Luonto on todella kaunis. Pitkät kävelylenkit rauhallisessa ympäristössä ovat Vierumäen ehdottomia valtteja. Luonnosta pääsee nauttimaan kelin mukaan hiihtäen, sauvakävellen, ratsastaen, pyöräillen tai miksei jopa golfaten :)


Talvella Vierumäeltä löytyy hauska pulkkamäki ja kesäisin uimaranta, josta perheen pienimmät villiintyvät varmasti. Alueelta löytyy myös noin kilometrin mittainen ensilumen latu, jota jo viime vuonna tyttäremme hiihtivät innoissaan. Meidän lapsille on tärkeää, että he pääsevät hiihtämään.  Ensilumen latu on mukavan maastoinen, mutta kuitenkin sellainen, että 5-vuotias harvakseltaan hiihtävä pärjäsi siinä serkkunsakin kanssa.
2-vuotiaamme oli Vierumäellä ekaa kertaa luistimilla ja hän oli niin onnessaan vaaleanpunaisista luistimistaan. Vierumäellä vietetään ikimuistoisia lomapäiviä!

Ensimmäistä kertaa luistelemassa 
Kepparirallissa laukattiin villisti laumassa
Jos haluat viettää ylellisen hetken ja nauttia hemmottelusta, löytyy Vierumäeltä laadukas Day Spa Scandic hotellin yhteydestä. Oli niin luxusta rentoutua aamujumpan ja lounaan jälkeen kuumakivihieronnassa. Lapsiperheen äitikin sai irtiottoja arjen kiireistä - nautin niin paljon!

Vierumäen Day Spa on tunnelmallinen
Vierumäellä löytyy valmiita esim. "Perhe on paras" täyshoitopaketteja, jotka ovat suosittuja kaveripiirissämme. Valmiiksi järjestetty paketti ja ohjelma ovat täydellinen vaihtoehto vaikka hiihtolomalla tai pääsiäislomalla. Vierumällä on todella kattava valikoima erilaisia ohjattuja liikuntatunteja niin lapsille kuin aikuisillekin. Vierailumme aikana lapsille tarjottiin mm. keppihevosrallia, kaupunkisotaa, rastisuunnistusta ja paljon muuta kivaa ohjelmaa. Hiihtolomalla taisi Vierumäellä olla myös esiintymässä monen koululaisen lemppariesiintyjä.

Vierumäellä sporttaillaan, syödään hyvin ja nautitaan lomasta ja yhteisestä ajasta!

Lue toinen Vierumäki blogipostaus täältä

Matka on toteutettu yhteistyössä Vierumäen kanssa, mutta kaikki mielipiteet ovat omiani ja pohjautuvat perheen omiin kokemuksiin.

We had an awesome and sporty holiday at Vierumäki. Vierumäki is located only one and a half hour away from Helsinki near the city called Lahti. It used to be only a training center for athletes but nowadays it has so much more to offer. There is a lot to do for families also. It fyou want to have a sporty, healthy vacation full of joy and experiences then Vierumäki is the place to visit.
There are different kids of accommodation possibilities such as Hotel Scandic with the very centered location in Vierumäki or holiday villas or then you can choose a cozy cottage living in your own peace.
There are several great restaurants in the area of Vierumäki to choose from. We ate delicious Surf&Turf at the Grill-restaurant.
The atmosphere in Vierumäki is sporty and outgoing. Our little ones met the junior USA ice hockey team over there. But there were also lots of families who like to do things together such as swimming, horseback riding, badminton, gym etc. 
The nature around Vierumäki is gorgeous so you should definitely take advantage of it. Go for a walk, crosscountryskiing, biking, horseback riding or go play golf!
There is also a beautiful Day Spa in the Scandic hotel building if you feel like relaxing and bambering yourself. I did and it was amazing!
Vierumäki is a fantastic place for a family vacation in Finland!

2 kommenttia:

  1. Vierumäki on loistava paikka lomailla lasten kanssa! Meillä täällä mökkiosuus isovanhemmilla ja sekä talvisin että kesäisin lomailtu. Kylpylä on myös kiva, joskin aika pieni, mutta meidän lapset tykänneet kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Mari! Kiva, kun kävit kommentoimassa. Meillä on haaveissa kesälomailu Vierumäellä seuraavaksi. Kylpylä on tosi kiva, kun se on niin lämmin. Vilukissakin viihtyy ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...