sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Santa Lucia - valon juhla

Santa Lucian päivä 13. joulukuuta on meidän perheessä todella odotettu päivä. Tytöt kyselevät pitkin vuotta, että koska taas on se Lucia-juhla. Pikkutytöt ihailevat Luciaa, tuota oikeat kynttilät päässä kulkevaa kaunotarta. Lucia-neito on eräänlainen fanitus kohde, yksi prinsessoista meidän tytöille. Tytöt pukeutuvat Luciaksi ja kulkevat kulkueena pimeässä olohuoneessa ja laulavat Santa Luciaa.


Suomen Santa Lucia kruunattiin klo 17 alkavassa seremoniassa Tuomiokirkossa. Olimme paikan päällä klo. 16.30, mutta olimme aivan viimeisiä jotka pääsivät kirkkoon suoraan sisään. Mieheni jäi hieman jälkeen 4-veen kanssa, ja he eivät päässeetkään enää kirkkoon vaan joutuivat jäädä jonottamaan ulkopuolelle. Muutama minuutti ennnen seremonian alkua jokunen vapaa paikka oli onneksi löytynyt. Pitkä jono jäi kuitenkin kirkon ulkopuolelle. En tiedä vaikuttiko näin suureen suosioon osaltaan se, että tänä vuonna Lucian päivä osui viikonlopulle. Toisaalta Lucia-neito on tainnut myös saavuttaa entistä suurempaa suosiota. Yleisön joukossa oli aivan mielettömän suloisia pikku Luciaksi pukeutuneita lapsia valokruunut päässään ja valkoisissa asuissa.


Itse kruunajaiset ovat todella kauniit ja tunnelmalliset. Kun heleä-ääninen nuori neito laulaa tunnelmallisessa kirkossa, on se jotain uskomattoman kaunista. Santa Lucia italiaksi laulettuna saa ihoni kananlihalle. Kirkossa esiintyi myös upea ääninen duetto Tomas ja Maria Höglund.
Seremonia kesti noin tunnin, jonka jälkeen siirryimme ulos odottamaan Luciaa. Koko Senaatin tori oli täynnä ihmisiä. Pian Lucia neito laskeutuikin portaita pitkin hevosvaunuihin. Kulkue starttasi ja me siirryimme katsomaan kulkuetta Espan puistoon. Lucia päivän paraati oli myös todella kiva ja lasten mieleen.

Suomen Lucia on valittu jo yli 60 vuoden ajan. Lokakuun lopussa julistettiin Lucia kandidaatit ja omasta mielestä sopivinta ehdokasta sai äänestää. Marraskuun lopussa valittiin 2015 Luciaksi Sonja Lehto. Suomen Lucia on Lucia-keräyksen symboli. Keräys jatkuu tammikuun loppuun. Lucia-keräyksellä kerätään varoja lapsiperheille, joilla on erilaisia vaikeuksia selviytyä arjestaan. Upea hyväntekeväisyyskohde!

Paraatin jälkeen jäimme vielä illalliselle kaupunkiin. Oli mukava istua valmiiseen pöytään ja viettää yhteistä aikaa perheen kanssa. Tytöt silmät säihkyen puhuivat Luciasta. Hyvä päivä!

Today 13th of December is the Santa Lucia day - festival of light. Each year a young maiden is selected to represent Saint Lucia, receiving her crown of candles at Helsinki Cathedral. We went to the church to see the ceremony of Finland's Lucia. I just love the feeling of being in the church listening the Lucia singing. Afterwards there was a parade around the Helsinki which was lots of fun also. Our girls adore Santa Lucia so it was a fantastic day for them but also for us parents as well.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...