perjantai 8. tammikuuta 2016

Kuinka tehdään jäälyhty - How to make an icelantern

Pakkaset paukkuvat ennätyskorkeina. Viime päivät ovat olleet täydellisiä valokuvauksen ja erilaisten jäätaiteen tekemisen kannalta. Me tehtiin jäätaidetta, tai tehtiin ja tehtiin siis pistettiin vettä jäätymään parvekkeelle ja saatiin mielestämme kiva valotaide aikaiseksi.


Nyt kun ulkona on se -25 astetta pakkasta jäätyy lasitetulla parvekkeellakin jäälyhdyksi sopiva ämpärillinen vettä 12 tunnissa. Kun netissä olevia kuvia katsoo, niin lyhtyjähän voi tehdä kakkuvuokiin, pienempiin kulhoihin yms, jotta ne jäätyvät nopeammin ja saa erilaisia muotoja aikaiseksi. Luin netistä, että -5 asteessa lyhty jäätyy noin vuorokaudessa.

1. täytä ämpäri vedellä
2. tarkkaile jään reunoja. Kun reunat ovat noin 3-5 cm paksuiset, on lyhty valmis
3. laita ämpärin ulkopinnalle kuumaa vettä, jotta lyhty irtoaa.
4. kaada varovasti lyhty ulos ämpäristä, ota toisella kädellä vastaan ja valuta vettä ämpäristä ulos, ettei lyhty halkea
5. kun lyhty on kumottu, tee reikä kanteen ja kaada vesi pois
6. kun lyhty on märkä, se jäätyy helposti kiinni uudelleen parvekkeen pöytään yms., joten valitse tarkoin paikka mihin haluat sen asettaa tai laita lyhdylle alusta


Sitten vain kynttilä palamaan ja ihastelemaan kaunista jäätaidetta. 


Tsemppiä kokeiluun!

We have tried DIY ice lanterns. Take a bucket of water outside when it's freezing cold. In -5 celcius it takes 24 hours to freeze a bucket of water. The idea is to get 3-5 cm of ice when it's thick enough. Take it inside and turn the bucket around carefully, pour out the water and it's ready.

2 kommenttia:

  1. Täällä myös hurahdettu jäälyhtyihin... Jotain positiivista pakkasesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ovat kyllä aivan ihanan tunnelmallisia.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...