maanantai 25. tammikuuta 2016

Matkamessut 2016

Pohjois-Euroopan suurimmat Matkamessut kuljettivat monen töppöset Pasilaan Messukeskukseen viikonloppuna. Messuilla pääsi tutustumaan varmasti jokaiseen maailman kolkkaan. Mielestäni oli upeaa, että kotimaan kohteet olivat kattavasti myös paikalla. Loistavia ideoita tulevan kesän kesälomamatkoille ja pian alkavalle hiihtolomallekin sai kätevästi messuilta saman katon alta. Tietopakettien ja esitteiden lisäksi monilla ständeillä oli viihdyttävää ohjelmaa kuten nämä thaimaalaiset kaunotaret, jotka maalasivat upeita kuvia varjoihin. Ständeillä kiertelyn lisäksi kävin kuuntelemassa monia luentoja. Torstaisessa avajaistilaisuudessa puhui Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka, Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen ja Espanjan suurlähettiläs Mrs María Jesús Figa López-Palop. 
Toivakka kertoi Ulkoministeriön uudesta Nettikonsuli palvelusta, joka toimii facebookissa. Nettikonsuli vastaa matkustusturvallisuuteen liittyviin kysymyksiin sekä neuvoo matkailijoita ongelmatilanteissa. Itse kävin ainakin tykkäämässä sivustosta heti. 
Avajaisseremoniassa matkustukseen liittyvät turvallisuuskysymykset olivat paljon esillä. Vaikka viime aikoina tavallistenkin matkaajien turvallisuutta on vavisutettu, niin puheenvuoroissa korostettiin sitä, että todennäköisyys joutua esimerkiksi terrorismin kohteeksi on hyvin pieni. 
UM ja Madventures ovat keränneet http://matkustusturvallisuus.fi sivulle tietoa etukäteen tehtävästä valmistautumisesta ennen matkaa. Matkustusilmoitus on esimerkiksi sellainen, joka on fiksu tehdä Ulkoministeriölle. Näin saat matkan aikana tietoa, jos maanjäristyksistä, taifuuneista tai muista vaaratilanteista tulisi olla selvillä. Matkavakuutus on tottakai hyvä olla, mutta hyvä on tarkistaa myös se, että matkustusasiakirjat on kohdillaan. Se mitä vaaditaan passin voimassaoloajoista kussakin maassa yms. Kannattaa käydä sivuilla lukemassa aiheeseen liittyen. 
Yksi mielenkiintoinen luento käsitteli HLBT-matkailua. Tähän aiheeseen liittyen Matkamessuilla oli iso "Pink Island" ständi, jonka tarkoitus oli kasvattaa gay-friendly matkailun tietoisuutta. 


Koska olen bloggari, kiinnosti minua tietysti myös digitaaliseen maailmaan ja some-kanaviin liittyvät puheenvuorot. NBE (Nordic bloggers' Experience) oli järjestänyt upeita puheenvuoroja Matkamessuille. Kävin kuuntelemassa Abigial Kingin (insidethetravelllab.com), Kei Shibata (Ventoura Inc, Travel.jp) ja Mariette du Toit-Helmbold (destinate.co.az) puheenvuoroja. Upeita tarinoita menestyksestä digitaalisessa bisneksessä. Nousevista trendeistä jäi puheista mieleen polkupyörämatkailu. Yhä useampi turisti hyppää bussin sijasta pyörän selkään kokemaan kohdetta. Toinen nouseva trendi maailmalta oli luentojen mukaan "eat with locals"- tilaisuudet. Turistit haluavat päästä pilkkomaan kasviksia kotikeittiöihin ja oppia tekemään paikallista ruokaa. 


Hyvää fiilistä ja matkakuumetta sai nostatettua tällä upealla Sun&Sea -alueella, jossa oli esillä ihania Karibian kohteita ja mm. Karibian risteilyt, jotka ovat kasvattaneet suosiotaan matkailijoiden keskuudessa. Meidän perheellä on myös haaveissa Karibian risteily.


Torstai-iltana olin myös NBE:n bloggaajabileissä. Oli hieno päästä vaihtamaan kokemuksia muiden matkaajabloggaajien kanssa ja kuulla heidän tarinoitaan. Alla muutama bloggaaja, joihin tutustuin Nordic bloggers' exprience bileissä,

Satu Koo's Lifestyle - värikkäästi kirjoittava lifestylebloggaaja, joka rakastaa matkustamista.
Whattawowworld - eettisistä arvoista kirjoittava maailmanmatkaaja
Lifewithoutseasons - uusi blogi pariskunnasta, joka aikoo tehdä elämäänsä muutoksen
Kaukokaipuu - Nellan mielenkiintoinen vuoden 2015 vuoden suosituimmaksi matkablogiksi valittu blogi
Cocoa etsimassa - rennon pariskunnan blogi heidän reissuistansa.

Oletteko muuten käynyt Helsingin Rautatien torin kupeessa olevassa Radisson Blu Plaza Hotel Helsingissä? Minulle tämä oli uusi tuttavuus. Todella kaunis rakennus ja hotellin alakerrasta löytyy tyylikäs olohuonemainen baari Bar 7 Blings, jossa kannattaa käydä vaikka lasillisella ennen illallista tai sopia treffit ystävien kanssa. Lasillinen upeiden kattokruunujen alla tuo glamouria hetkeen. Klubitilaa voi varata myös yksityistilaisuuksiin.
Hotelli on todella keskeisellä paikalla, joten kannattaa vinkata Suomeen tuleville matkaajille myös tätsä yöpymisvaihtoehdosta. Kaunein Helsinki avautuu aivan kävelyetäisyydellä ja hyvät kulkuyhteydet ovat tämän hotellin etuja.

Upeat messut kaikkinensa. Matkakuume ei ainakaan hellittänyt! Tänään ajattelin käydä läpi rauhassa tuon jättiläiskassin esitteitä ja matkavinkkejä, joita Matkamessuilta keräsin.

During the weekend there was the biggest Travel fair of Northern Europe in Helsinki. I found lots of amazing new destinations to visit. 
The program of the fair was also great. I followed many talks and discussions there. Interesting was the talk about rising traveling trends such as biking and eat with locals. More and more tourist want to hop on bikes instead of tourist busses to explore the destination. 
In the evening I participated bloggers evening party hosted by NBE. The party was at the Radisson blu plaza hotel Helsinki which is on a fantastic location in the heart of Helsinki. Beautiful old building with some glamour! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...