tiistai 5. tammikuuta 2016

Mitä Vierumäki tarjoaa lapsiperheille?

Muutaman viikon takainen Vierumäen loma oli onnistunut koko perheen mielestä. Aloitimme päivät yleensä hyvin rauhallisesti. Nautimme lomasta, heräsimme myöhään, lapset katsoivat aamuohjelmia ja aikuiset joivat kahvia ja lukivat päivän uutisia. 
Ohjatut aktiviteetit alkoivat noin kello 10 tai 10.30 aikaan, mikä sopi täydellisesti meidän loma-aikatauluun. Urheiluaktiviteetin jälkeen söimme lounasta ja lepäilimme hetken mökillä, kunnes sitten taas iltapäivällä teimme jotain kivaa, kävimme uimassa, urheilemassa, Day Spassa tai hieronnassa. Illalla saunoimme ja istuimme takkatulen ääressä, pelailimme tai kävimme ravintolassa syömässä, keilaamassa tai muuta. Päivät olivat ohjelmantäyteisiä, mutta rennon letkeitä. Olemme olleet nyt kahtena peräkkäisenä vuonna Vierumäellä lomalla ja edelleen tuntuu, että seuraavaankin kertaan jäi tekemistä ja uuden kokeilemista.

Alla oleva kuva kertoo mielestäni hyvin Vierumäen tunnelmasta. Kepparirallin esteet olivat vähän liian korkeita tyttärellemme, joten ohjaajakundi nappasi tyttäremme kainaloonsa ja auttoi esteiden yli. Rata selvitettiin yhdessä läpi. Way to go!Uimahalli on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka lasten kanssa. Hallista löytyy perinteinen uimahallipuoli sekä kylpyläpuoli, jossa vesi on lämmintä ja hallin ilma myös pehmeän lämpöinen, joten vilukissankaan ei tarvitse palella. Altaiden lämpötilat on +30 astetta. Kahden erisyvyisen altaan lisäksi, kylpyläpuolelta löytyy aivan pienille lapsille sopiva kahluuallas ja poreallasalue. Allasalueella on lötköpötköjä, sukellettavia renkaita, ämpäreitä ja muuta kivaa tekemistä lapsille. Kävimme monena päivänä uimassa alkuillasta urheilujen jälkeen, jolloin omat lihakset saivat rentoutua ja lapset pääsivät uimaan, jota niin paljon rakastavat. Uinnin jälkeen oli raukea ja väsynyt olo ja oli hyvä sulkea silmät touhukkaan päivän jälkeen!

Yleisöluistelu: Meidän vierailumme aikana ei vielä ulkojäitä oltu jäädytetty vaan kävimme sisähallissa luistelemassa. Vierumäellä pääsee luistelemaan ympäri vuoden mailattomissa ja mailallisissa vuoroissa. Pukuhuoneet olivat tilavat, joten lasten kanssa pukeminen ja luistinten kiristely oli tehty mahdollisimman mukavaksi. Sisähallin jää oli luonnollisesti aivan mielettömän hyväkuntoinen ja siinä olikin mukava potkia menemään. Hallilta löytyi useampi aputuki luistelemaan harjoitteleville. On hyvä selvittää etukäteen yleisöluisteluvuorot, koska ne vaihtelevat päivittäin. Talvella jäähallin viereen jäädytetään myös ulkojää.


Ensi lumen latu on upea kokemus. Latu on mukavan metsäinen ja siitä saa hiihtoretken tuntua. Ensi lumen ladun vuoksi Vierumäellä pääsee hiihtämään jo silloin, kun muualla Etelä-Suomessa vasta unelmoidaan laduille pääsystä. Vierumäeltä löytyy myös iso kiipeilytelinepuisto ja Flowpark - seikkailuhuvipuisto ja vaikka mitä muuta ulkotekemistä...
Urheiluhallissa kävimme useampaan otteeseen, yleisurheilulajit kun kiinnostavat meidän lapsia. Pituushyppy, korkeushyppy ja juoksu olivat todella mieleisiä. Pienet nassikkapainit turvallisessa ympäristössä olivat omiaan meidän hurjapäille.


Perheen miehet ottivat jännittävän korkeushyppykisan, josta sai hyvät naurut niin aikuiset kuin lapsetkin. Kova kannustus ja huikeat suoritukset muistuvat mielissä varmasti pitkään. Erityisesti eräs pitkissä kalsareissa hypännyt kilpailija osoitti varsinaista lahjakkuutta korkeuskisassa. :)


Meidän lapset rakastavat kesäisiä mökkiolympialaisia, joten nyt talvella olikin hauska kisata leikkimieliset Vierumäki-olympialaiset perheen kesken.


Vierumäki Areenalta löytyy mm. salibändikenttiä, futsalia, rytmisen voimistelun mattoja ja cheerleadingmattoja. Teini-ikäinen sukulaispoika viihtyi Vierumäki Areenalla hyvin. Hän oli tavannut siellä ikätovereitaan ja kuullut eri joukkueiden harjoittelutavoista ja peleistä. Vierumäellä perheen eri-ikäiset lapset viihtyvät kaikki ja lähtevät lomalle mielellään. Vierumäellä on erikseen myös Voimistelusali, jossa on telinevoimisteluun ja cheerleadingiin sopivat harjoittelupaikat. Aiomme mennä seuraavalla vierailullamme ehdottomasti myös siellä käymään. 


Urheiluhallin ylätasolla on leikkipaikka, jossa lapset järjestivät omia kuntokoulujaan tai leikkivät muuten vaan esim. "krokotiilit syövät meidät"-leikkiä.
Koska Vierumäellä urheilee monentasoista urheilijaa monessa eri paikassa, on siksi hyvä katsoa päivän aikataulut etukäteen, jotta lomasta saa enemmän irti eikä missaa kivoja aktiviteetteja, joita Vierumäeltä löytyy paljon. Tulostin ennen lomaa viikko-ohjelman mukaamme ja ympyröin lappusesta aktiviteetit, joihin ehdottomasti halusimme osallistua. Me olimme Vierumäellä omatoimimatkalla, joten siksi vastuu aikatauluista oli meillä itsellämme.Ohjattua liikuntaa löytyy Vierumäeltä jokaiselle päivälle. Lapsille oli kepparirallia, kaupunkisotaa, sisäsuunnistusta yms. Vierumäellä järjestetään myös ohjattua sählyä pienemmillekin pelaajille. Tämä on mielestäni todella hyvä juttu, koska joukkuepeliin tarvittavan pelaajamäärän haaliminen ja kentän varaaminen kotioloissa on usein hankalaa, kun kyseessä on esim. 5-7 vuotiaat pelaajat. Vierumäellä pienikin pääsee kokeilemaan eri lajeja ennen kuin päättää lajista, jota sitten jatkaa kotona harrastuksenomaisesti. Vierumäki on mielestäni loistava paikka herätellä ja kuulostella lapsen innostusta urheilun eri muotoihin.Ohjattu ohjelma on tarkkaan mietitty ja hiottu niin, että jokainen perheenjäsen onnistuu urheilemaan yhtäaikaisesti. Urheilujen sijoittaminen perheen päivään oli mutkatonta ja helppoa. Kotioloissa arkena niin usein istun pukuhuoneessa odottelemassa lapsia harrastuksistaan, koska lapsemme ovat vielä niin pieniä, etten uskalla yksikseen harrastuksiin jättää, jos tuleekin ikävä tai vessahätä tms. Vierumäellä oma jumppa onnistui hyvillä mielin, kun jumppa oli viereisessä salissa, ja lapsi olisi päässyt halutessaan äidin luo. Näin ei tosin kertaakaan käynyt, koska ohjatut tunnit olivat lasten mielestä niin kivoja :)
Ratsastus: Vierumäeltä löytyy myös islanninhevostalli. Tytöt pääsivät jopa pienelle maastovaellukselle. Meidän 2-vuotiaskin nousi selkään ja kiersi kentän useamman kerran. Hevostalli on loistava lisä Vierumäen aktiviteettitarjonnassa lapsiperheen näkökulmasta.

Seuraavana haaveissa on Vierumäen tennisleiri koko perheen voimin. Vierumäen tenniskurssit vaikuttivat todella kivoilta! Myös kesäinen viikonloppu golfin parissa on suunnitelmissa. Olen joskus antanut miehelleni lahjaksi Vierumäen golfkurssiviikonloppupaketin, joka oli muuten todella mieleinen ja onnistunut lahja mieheni mielestä. 
Kannattaa myös katsoa Vierumäen hiihtoloma- ja pääsiäislomaohjelma lapsiperheille, kaikkea kivaa näytti olevan myös silloin tarjolla. Vaivattomin sukellus lomaan on ehkä Perhe on Paras - leiri
Ja OMG, mm. Robin ja Benjamin ovat Vierumäellä esiintymässä tämän kevään aikana ikärajattomilla keikoilla, mutta katsopa täältä koko kevään myös K-18 keikkatarjonta. Loistava ellei jopa briljantti! Ehkä nähdään siellä!

Lue Vierumäen lomastamme myös täältä

Matka on toteutettu yhteistyössä Vierumäen kanssa, mutta kaikki mielipiteet ovat omiani ja pohjautuvat perheen omiin kokemuksiin.

Vierumäki is a great sport and leisure center for the families. Situated just over one hour away from the Helsinki-Vantaa airport. Our days in Vierumäki were full of activities but still relaxed. Slow mornings with good coffee continuing the first session of activities around 10 or 10.30 a.m. After lunch we chilled a little at the cottage and then had another activity session in the afternoon.
Swimming hall is a must do with the family. There is a spa-like pools with the temperature of +30 celscius. Just perfect! 
There is a possibility to ice skate year around in Vierumäki. They also have great facilities to make snow in order to get a cross country skiing route in the beginning of the winter season although there is no snow anywhere else. 
There are great cheerleading, gymnastics, floor ball, fotsal and other facilities at the Vierumäki Areena. 
In Vierumäki there were lots of different kinds of sport classes for the kids. And while the kids were at their classes parents were able to attend instructor-led fitness classes themselves. 
Vierumäki is an excellent place to try out new sports you haven't tried before. Maybe your kid finds a new hobby by trying different sport activities in Vierumäki.
There is also a horse stable in Vierumäki you should visit. 
Check out the personalized packages for the family holidays. Read more hereOur next dream is to attend tennis weekend or golf training weekend with the family.
Holidays with fitness and fun for everyone!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...