lauantai 2. tammikuuta 2016

New Year's eve party

Uuden vuoden aattoilta oli vauhdikas. Järjestimme juhlat ja meillä oli 15 vierasta - 8 aikuista ja 7 lasta. Tämä aika vuodesta on niin ihanaa, kun ulkosuomalaisia ystäviä perheineen vierailee Suomessa. Uuden vuoden juhlat olivatkin hyvin kansainväliset, kun meillä oli vieraita Ranskasta ja Espanjasta ja illalliseksi söimme japanilaista Shabu Shabua. Shabu Shabu on pataruoka, jota japanilaiset syövät erityisesti talvisin. Perusidea on se, että kasviksia ja lihaa keitetään hotpoteissa, joissa on kiehuvaa kasvislientä. Keitetyt kasvikset dipataan erilaisiin maukkaisiin kastikkeisiin ja sitten syödään riisin kanssa. Taivaallista! Lapsetkin tykkäsivät kovasti. 


Lapset söivät ensiksi ja he siirtyivät leikkimään, jonka jälkeen me aikuiset päästiin pöydän ääreen. Yksi ystäväperheistä oli saapunut jo aikaisemmin meille kokkaamaan ja valmistelemaan illallista. Oli todella kivaa valmistella porukalla ruokaa ja oppia samalla japanilaista keittiökulttuuria. Ehkä hauskin eilisen keittiövempain oli soiva riisinkeitin, joka aloittaessa riisinkeiton ja riisin ollessa valmis lurautti pienet laulut. Niin japanilaista! :)

Alkupalaksi olimme vaatineet ystäviämme tekemään uudelleen tätä herkullista sashimia. Nyt saimme olla itse mukana valmistamassa tätä herkkua. Perfect!


Shabu shabun kanssa oli ystäväni tehnyt seesamipohjaisen Goma-kastikkeen ja toinen kastikkeista oli Ponzu, jossa oli sitruunaa, soijaa ja vähän ruokosokeria tai mirintä.


Kasviksia ja sieniä oli monenlaista; siitakesieniä, herkkkusieniä, papuja, tähdenmuotoiseksi leikattuja porkkanoita, pinaattia, purjoa ja kiinankaalia. Liha oli sisäfilettä. Se oli ensin pakastettu kohmeiseksi, jotta siitä saatiin leikattua ohuita siivuja.Kiehuvan padan ääressä aika vierähti ja jälkkärin jälkeen olikin jo melkein kiire ulos ampumaan raketteja. Vuosi vaihtui rakkaiden ihmisten ympäröimänä!Perinteiset tinatkin kerettiin valamaan. Tyttäreni mielestä hän sai koiranpennun mallisen tinan ja odottaakin nyt malttamattomana, että koska se koira saapuu ;)


Juhlat olivat vauhdikkaat ja tanssia ja naurua riitti myöhään yöhön....

Hyvää uutta vuotta 2016!


We had a joyful new year's eve party with the friends.  There were 15 of us altogether.  We also got friends from Spain and France. One family came little earlier to prepare japanese Shabu shabu for us. It was delicious! Shabu shabu is a hotpot food. You boil veggies and meat in the pot and after that you dip them into the sauces and eat with the rice. We ate for hours and after that it was time to go to shoot some fireworks. Fun party!

Happy new year 2016!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...