sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Parkourkerho SnadiStadissa

Parkour the coolest and most urban hobby, 
jota eri-ikäiset lapset voivat harrastaa SnadiStadissa, Ruoholahden metroaseman tuntumassa.

Parkourkerho on keskiviikkoisin kolmessa eri ryhmässä. Ikäjakauma on 4-6-vuotiaat, 7-9-vuotiaat ja 10-12-vuotiaat. Katso tarkemmin täältä.

Olimme esikoululaisen kanssa kokeilemassa kerhoa ja voin kertoa, että parkour vei tyttöni mennessään. Aivan mahtava laji, jossa lapsi pääsee tekemään lapsille ominaisia juttuja, kiipeilemään, hyppimään, loikkimaan ja juoksemaan. SnadiStadin streetalue on lisäksi todella virikkeellinen ympäristö parkourin harrastamiseen.


Mielestäni parkourissa on hienoa juuri se, että se on luonnollista liikkumista, sitä voi harrastaa missä tahansa ja siinä lapset oppivat tuntemaan rajansa ja oppivat taitoja, joita voi sitten hyödyntää muuallakin. Lajin perusajatus on mahdollisimman tehokas ja hallittu eteneminen suorinta ja nopeinta reittiä olosuhteista riippumatta, ja tätähän lasten eteneminen juuri on. On se sitten koulusta kotiin saapuminen tai kaverille meno, suorinta reittiä mennään, vaikka ojien yli loikkien. 
Suomessa parkour on liikuntalajina vielä melko uusi. Parkour ei ole extremelaji, vaan turvallista ja vastuullista tekemistä lajissa arvostetaan ja turhien riskien ottamista vältetään. Parkourissa ei kilpailla toisia vastaaan, vaan kehitetään omia taitoja.Tunnilla oli yleisfiiliksenä lajille ominainen hauskanpito ja rentous. Lapset olivat niin innoissaan lajista, että kertaakaan ei opettajan tarvinnut hakea tai houkutella lapsia kokeilemaan tai mukaan temppuihin. Tunti koostui alkulämmittelystä, jossa lapset leikkivät hippaa, pomppien ja hyppien vain matoilla ja parkour-telineillä. Seuraavaksi lapset kuvittelivat itsensä erään suositun tietokonepelin hahmoiksi, hyppivät muurien yli, varoivat oksia ja sukelsivat tunnelissa. Sen jälkeen opettaja teki parkourradan, jonka avulla hän opetti turvallisia tekniikoita esteiden ja laitteiden yli pääsemiseksi. Harjoiteltiin esteiden yli hyppäämistä, tankojen yli liikkumista, kiipeilyä, roikkumista ja vaikka mitä. Viimeisenä oli vuorossa loppupeli. Todella liikunnallinen 45 minuuttinen!


Mikä parasta, tunnin jälkeen voi jäädä vielä leikkimään SnadiStadiin. Parkourkerhon jälkeen tyttö leikki vielä hyvän tovin puistossa,  näytti street-alueella oppimiansa temppuja. Illan päätteeksi söimme vielä iltapalan kahvilassa ja sen jälkeen olimmekin aika valmiita iltatoimille. Suihkun kautta sänkyyn ja iltasadun jälkeen tyttö oli jo unessa.


Esikoululainen harrastaa paljon urheilua, mutta seuraavana aamuna parkourkerhon jälkeen hänellä oli lihakset kipeät. SnadiStadin kerran viikossa järjestettävä parkour sopii mielestäni loistavasti myös jonkun perinteisemmän lajin rinnalle kehittämään ketteryyttä, ponnistusvoimaa ja kokonaisvaltaisesti lihaskuntoa jne. Parkour on todella tehokasta, siinä treenataan huomaamatta sekä yläkroppaa että jalkalihaksia, ketteryyttä, nopeutta, ponnistusvoimaa ja nokkeluutta, mutta ennen kaikkea se on hauska harrastus lapsille, jossa pääsee purkamaan energiaa kivalla tavalla ja tekemään huikeita juttuja! Suosittelen kokeilemaan!

SnadiStadista löytyy myös muita mielenkiintoisia kerhoja. Katso täältä. Sirkuskerhoa esimerkiksi on kovasti myös kehuttu.


Postaus on tehty yhteistyössä SnadiStadin kanssa, mutta kaikki mielipiteet ovat omiani ja kokemukset perustuvat perheen omiin kokemuksiin.

Parkour the coolest and most urban hobby for the kids. SnadiStadi organizes Parkour-club for the kids from 4 to 12 years old. SnadiStadi is situated right next to the Ruoholahti metro station. It was very energetic and fun session. Our daughter loved it! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...