torstai 7. tammikuuta 2016

Strategiapalaveri puolison kanssa

Uusi vuosi on hyvä syy pysähtyä miettimään elämää ja sitä miten menee, kuunnella itseään ja puolisoa. Miettiä omia haaveita, kuunnella puolison toiveita ja miettiä yhdessä miten yhteistä elämää rakentaisi entistäkin paremmaksi ja onnellisemmaksi.

Meillä oli tässä iltana eräänä strategiapalaveri mieheni kanssa. Tällä hetkellä elämä kolmen pienen lapsen kanssa on niin hektistä, että tuntuu ettei meinaa vauhdissa pysyä, joten nyt varasimme illan yhteisten ja omien unelmien ja tavoitteiden läpikäymiselle. Eikös se sanonta niin mene, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Hyvin aikataulutettua ja hallinnassa olevaa elämää siis odottaen :)

Monet tekevät uuden vuoden lupauksia, uusia alkuja ja muita muutoksia elämäänsä näin uutena vuotena, niin mekin. Stategiapalaveri-illassa määrittelimme elämän eri osa-alueet, jotka koemme tärkeiksi. Meillä ne olivat tulevalle vuodelle: perhe, parisuhde, terveys, matkustaminen, työ, raha, kesämökki ja aika. Jokaisen aiheen alle sitten kirjasimme tavoitteita ja unelmia. Jokainen osa-alue piti sisällään sekä omia että yhteisiä tavoitteita ja unelmia. Esimerkiksi Terveys-osiossa molemmat kertoivat toiveistaan viikottaisten urheilujen sekä päämäärien osalta, sitten soviteltiin treenit perheen viikkoaikatauluihin. Lopuksi mietittiin perheen kaupassakäyntivuoroja, ruuanlaittovuoroja yms. Kuinka saisimme tehtyä terveellistä ja hyvää ruokaa koko perheelle. Jatkossa kokeilemme mm. kahden viikon reseptikiertoa ja tehostamme kaupassakäyntiä, joka säästää aikaa ja varmasti myös rahaa. Jokaiselle osa-alueelle laadittiin seurantamenetelmät. Tavoitteiden saavuttamista seurataan säännöllisesti ja toinen strategiapalaveri pidetään puolen vuoden päästä eli juhannuksena juuri kesäloman kynnyksellä.Tällainen strategiapalaveri saattaa vaikuttaa hyvinkin "duunimaiselta" ja tylsältä, mutta koen, että tällainen tapa on pikemminkin yhteisten unelmien kirkastamista ja toisen toiveiden kuuntelua. Tässä jokapäiväisen kiireen ja kaaoksen keskellä on mielestäni hyvä kirjata ylös, että mihin suuntaan minä haluan mennä entä puoliso, jos toisen unelmat seuraavalle vuodelle ovat loputtomissa lomamatkoissa ja toinen haluaa uusia kesämökin viemärijärjestelmän ovat nämä mielestäni asioita, joista on hyvä keskustella. Kun asiat kirjaa ylös ja piirtää paperille, saa mielestäni kokonaiskuvan paremmin siitä miltä tuleva yhteinen vuosi unelmissa näyttää, ja miten ajan ja rahan saa riittämään kaikkeen ja mitä säästetään entä sijoitetaan. Vuoden lopuksi on muuten hauska katsoa, mitkä asiat ovat toteutuneet ja mitä asioita pitää edelleen tärkeänä. Joissakin asioissa tapahtuu hurjasti kasvua vuodenkin aikana. Meillä on jotain pitkäaikaisia unelmia ja on hieno seurata, jos vuoden aikana on päässyt vähän lähemmäs tätä unelmaa. Tällä tavoin kaukainen unelma ei tunnu ehkä ihan niin mahdottomalta.

Strategiapalaverimme piti siis sisällään pehmeitä arvoja liittyen perheeseen ja parisuhteeseen ja sitten ihan kovia arvoja ja lupauksia kulutuksesta, varainhankinnasta ja muusta rahan käytöstä sekä työhön liittyvistä tavoitteista. Vahvasti tavoitteisiin ja unelmiin uskoen lähdetään uuteen vuoteen!

Kurkotetaan kohti unelmia!

Me and my husband had a strategy meeting the other night. Our life is so busy with three kids that it's sometimes hard to cope with it. Beginning of the new year is the ideal time to sit down and talk about the dreams and goals in order to make the life even better and happier. In the strategy meeting we talked about the individual goals and family goals. We defined eight categories important in our life. Those being family, relationship, health, traveling, work, money, summerhouse and time. We set goals to every category. Check point is going to be in the summer.  By writing the goals and dreams down I think it's easier to clarify what you want, your husband wants and your family together wants. This way it's possible to find the time and the money etc for different needs we have to reach the dreams.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...