sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Tempaudu rohkeasti matkaan lastenkin kanssa

Enää muutama yö matkakuumeilijoiden vuoden kohokohtaan. Täällä on matkakuume vahvasti koholla ja tunnelma on malttamaton. Tulevat Matkamessut saivat minut myös pohtimaan, mikä siinä matkustamisessa on niin koukuttavaa. Meillä on nykyisin kolme pientä lasta ja varmasti helpompaa olisi olla vain kotona, mutta silti kerta toisensa jälkeen pakkaamme laukut ja lähdemme seikkailuun lähelle tai kauas. Istahdimme mieheni kanssa pohtimaan ajatuksiamme matkustamisesta.

Olen todellinen haaveilija, unelmoija ja sohvamatkaaja. Mielestäni on ihana katsoa etukäteen kuvia tulevasta matkakohteesta, lukea artikkeleja ehkä jopa kirjoja aiheeseen liittyen ja fiilistellä sitä kovin odotettua hetkeä - kun lähdön hetki on käsillä ja koko matka edessä. Etukäteen haaveilemalla ja suunnittelemalla lomastakin tulee ikään kuin pidempi, kun on jo kotisohvalla aloittanut lomailun, fiilistelyn ja elänyt tulevaa lomaa.

Learn from others but walk your own path
Harvoin kuitenkaan matka sujuu täysin niin kuin etukäteen haaveissa ja unelmissa olit ajatellut, etenkään lapsiperheessä. Ja mielestäni kun tämän tosiasian hyväksyy, niin lapsiperhematkailusta alkaa nauttimaan. Se, että ennen kun olimme kahdestaan matkassa, niin viiden tähden all inclusive loma oli melkolailla sellainen kuin olimme etukäteen suunnitellutkin. Lasten tulon myötä, suunnitelmat vaihtuvat lennossa, lapset saavat aivan erityistä kohtelua ulkomailla ja lastemme myötä olemme tutustuneet moniin paikallisiin ihmisiin, päässyt näkemään heidän elämäänsä, mutta olemme tutustuneet myös toisiin matkalla olleisiin perheisiin, joista osaan on pidetty yhteyttä myös matkan jälkeenkin. Kun reissuun lasten kanssa lähtee rennon letkeällä asenteella liikaa suunnittelematta, niin matkasta nauttii niin aikuiset kuin lapsetkin. 


Yleensä sohvamatkaaja minäni lomahaaveet liittyvät siihen kuinka lekottelen tropiikissa altaassa shampanjalasi kädessä ja katselen meren rantaan ja horisonttiin painuvaa aurinkoa mukavan musiikin soidessa hiljalleen taustalla. Nykyisessä elämäntilanteessani todellisuus on monesti sitä, että mieheni on kyllä muistanut unelmani ja kipaissut hakemaan lasin kuplivaa minulle, joka kuitenkin kaatuu yhden hörppäsyn jälkeen, kun taapero on potkassut rantapallon äidille. Rauhallinen hetki tropiikista nauttien on vasta iltaysiltä, kun lapset ovat simahtaneet hotellin sänkyihin ja mies kipassut lähikaupasta hakemassa pullon paikallista viiniä. Korkki on veitsellä painettu sisään ja mieheni tarjoilee kalsarit jalassa lasillisen taskulämmintä viiniä hotellin hammasmukista minulle hotellihuoneen parvekkeelle. Ulkona on jo sysimustaa.... Siinä tilanteessa voisi vaipua epätoivoon, koska se hetki on kaukana siitä etukäteen haaveillusta auringonlaskuhetkestä, mutta toisaalta sirkat sirittävät yössä ja tropiikissa on lämmin myös öisin. Mieheni laittaa tabletilta vähän salsaa soimaan, tarjoilee minulle yllätyksenä kauppareissulta tuomiaan paikallisia herkkuja ja kippistelemme hammasmukiviineille ja nauramme päivän seikkailuille. Matkapäivän aikana on ollut paljon upeita hetkiä! Tärkeintä on se fiilis ja yhteiset kokemukset. Elämä on niin paljon enemmän elämänmakuista reissuilla. Yksi viikko kotona ei jää mitenkään historian kirjoihin, mutta viikosta lasten kanssa reissussa voisi kirjoittaa kirjan :)

Uskon, että monella meistä ne haaveet ja unelmat ovat hyvin samankaltaisia, mutta ne hauskimmat hetket, mieleenpainuvimmat muistot ja suurimmat tarinat ja kertomukset syntyvät reissussa tai kun kaikki ei mennytkään ihan niin kuin suunniteltiin. Se mielestäni juuri onkin matkustamisen ydintä, koet jotain uutta, saat uusia ystäviä, maistat uusia makuja, tuoksutat uusia tuoksuja, uusia elämyksiä. Mielestäni maailman näkeminen ja kokeminen yhdessä lasten kanssa on parasta mitä tiedän. Love it!Olen kuulunut siihen ihmisryhmään "sitten kun". Sitten kun on loma niin nautitaan, sitten kun lapset on isompia niin tehdään ja seikkaillaan yms. Lasten tulon myötä olen pikku hiljaa oppinut hetkessä elämistä ja seikkailua. Lasten syntymän myötä päivän aikana kuljettujen kilometrien määrä on ehkä vähentynyt, mutta heidän myötään olen päässyt mitä hauskimpiin seikkailuihin lähempänäkin. Kotimaassakin on paljon loistavia kohteita, joissa pääsee matkustamisen tunnelmaan. Haluan oppia tempautumaan matkaan, heittäytyä ja elää hetkessä on se sitten missä tahansa päin maailmaa.  Hetkessä elämisestä tulee mieleeni yksi tarina mieheni ja minun maailmanympärimatkalta. Olimme reissun loppuvaiheessa Nicaraguassa. Rahat alkoivat olla loppu ja kengät kävelty puhki. Olimme jossakin todella pienessä kylässä, jossa länsimaalaisia ei näy varmaan edes joka vuosi. Omituisten tapahtumien seurauksena olimme kuitenkin sinne kylään ajautuneet ja tapasimme siellä paikallisia ja päädyimme paikallisiin häihin, ja siellä juhlien "ykköspöytään". En ikinä unohda sitä hetkeä kun morsiammen isä tulee hakemaan minua tanssiin ja muistutan rähjäisissä vaatteissa ja kuluneissa kengissä enemmän luolanaista kuin häävierasta. Ikimuistoinen seikkailu, johon ajauduimme vain siksi, että olimme avoimia seikkailulle ja heittäydyimme hetkeen. Nauramme vieläkin vedet silmissä mieheni kanssa sitä hetkeä kun isäukko tulee kumartamaan tanssiin, katsomme sillä hetkellä toisiamme mieheni kanssa silmiin ja hän ojentaa nuorikkonsa tanssin pyörteisiin. Nämä elinikäiset muistot syntyivät siksi, ettemme olleet kirjoittaneet matkamme käsikirjoitusta etukäteen vaan jätimme tarinoille ja seikkailuille tilaa matkallamme. Näin myös lasten kanssa. Usein ne suuret pienet hetket ovat niitä parhaimpia. On se sitten simpukan kuorilla leikkiminen meren rannassa tai lumilinnan tekeminen tunturimaisemissa.

Tulevat Matkamessut tulevat olemaan parasta antia uusille ideoille, seikkailuille ja inspiraatiolle. Toivon saavani jälleen sieltä paljon unelmia ja haaveita, koska jos unelmia ei olisi ei olisi mitään mitä tavoitella. Matkamessujen tarjonta on huikean laaja aina kotimaisista kohteista eksoottisimpiin ulkomaisiin kohteisiin, ja sieltä löytyy varmasti jokaisen budjetille ja elämäntilanteeseen sopivia seikkailuja, matkoja ja unelmia. On se sitten reissua matkailuautolla, telttailua leirintäalueella, luxuslomaa paratiisisaarella tai kaikkea siltä väliltä. Lähde hakemaan Matkamessuilta ideoita - niihin parhaimpiin hetkiin perheen kanssa. Ne leveät hymyt, säihkyvät silmät, uusista jutuista touhottavat lapset ja yhdessä koetut seikkailut perheen kanssa matkatessa saavat meidät lähtemään matkaan aina vaan uudelleen.
Sunnuntaina 24.1. on Matkamessuilla perhepäivä, jolloin messukeskuksessa on kaikkea kivaa ohjelmaa lapsille.

Tempaudutaan matkaan, annetaan seikkailun viedä! Parhaat muistot ja elämykset syntyvät reissuilla!

Löydä koko perheen matkaunelma!

Seuraa seikkailujamme Instagramissa: bubblebathtimeblog
Facebookissa: Bubble bath time

Osallistu osoitteessa http://www.tempaudu.fi kilpailuun, jossa voit voittaa huikeita matkapalkintoja.
This blogpost is about traveling with kids and why you should go and explore the world with kids. Scandinavian biggest travel fair is about to start next week in Helsinki and that made me think about why we pack our bags with three kids again and again. 
Nothing special happens during the week at home but you could write a book of the one-week-trip with kids. You explore so many new things while on road. Those happy faces and special moments with the family are priceless.


2 kommenttia:

  1. Todella hauska kirjoitus! Ja niin totta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Ja ihana kuulla, että joku muu on samaa mieltä tästä lasten kanssa matkaamisesta :) Mukavaa alkavaa viikkoa

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...