lauantai 9. tammikuuta 2016

Vierailu Fazerin suklaatehtaalle

Monen lapsen ja lapsenmielisen toive toteutuu, kun suklaatehtaan ovet avautuvat. Pääsin tyttäreni eskariryhmän mukana eilen tutustumaan Fazerin suklaatehtaalle Fazerilaan. Nams! Edellisestä vierailusta onkin vierähtänyt parikymmentä vuotta aikaa.

Tammikuussa Fazerilan vierailulle otetaan myös eskariryhmiä. Tyttäreni ryhmä oli onnekas ja he saivat vierailuajan suklaatehtaalle, ja minä olin onnekas, että pääsin mukaan "huoltajaksi". Fazerila on monen lapsuudesta tuttu luokkaretkikohde, ja "katkeria tilityksiä" olenkin kuulut muutamalta vanhemmalta sitä, kuinka heidän luokka ei koskaan käynyt Fazerilassa. Itse olen käynyt silloin joskus kouluaikana ja oli kyllä hienoa palata Fazerilaan parinkymmen vuoden jälkeen.

Tämän vuoden syksyllä Fazer avaa uuden vierailukeskuksen Vantaalle, jolloin toimintamalli tulee myös muuttumaan entistä elämyksellisempään ja kaikille aisteille suunnattuun näyttelykokemukseen. Uuteen vierailukeskukseen on tulossa esimerkiksi työpajoja, joissa pääsee tutustumaan mm. leivän leivontaan.

Eilinen vierailu alkoi oppaan tarinalla Fazerin historiasta, Karl Fazerista ja heidän suvustaan sekä Fazerin eri nimikkotuotteiden syntyhetkistä. Historiapläjäyksen jälkeen lapset kuulivat tarinoita itse tehtaasta ja sen toiminnasta. Fazerin Vaaralan tehdas on kaksi kertaa Linnanmäen kokoinen.Historiallinen marmeladikone

Sitten lapset istuivat värikkäille tyynyille kaakaopuiden alle ja kuulivat suklaan valmistuksesta ja kaakaopuiden kasvattamisesta. Sen jälkeen lapset siirtyivät seuraavaan seikkailuun, jossa vastaan tuli aarrearkku ja muuta jännittävää.Tiesittekö, että PAX-pastillit tulivat markkinoille sodan jälkeen vuosikymmeniä sitten, ja latinaksi Pax:han tarkoittaa rauhaa?


Kierroksen jälkeen pääsimme alueelle, jossa sai syödä suklaata niin paljon kuin jaksoi. Jostain kumman syystä kuvia en kerennyt tuolta ottamaan ;) Fazerin Caramel & Sea salt- patukat olivat aivan lemppareita minun mielestäni.

Lopuksi istahdimme Eero Aarnion Pastilli-tuoleille katsomaan lyhytelokuvaa tehtaan toiminnasta. Fazer on kyllä jotain niin ainutlaatuista suomalaista. Olen todella iloinen uudesta vierailukeskuksesta  ja toivottavasti tällöin esimerkiksi ulkomaisia vieraita saisi vietyä tutustumaan Fazerilaan ilman pitkällistä ajanvarausprosessia ja ennakointia vierailusta.


Lopuksi saimme pussillisen Fazerin tuotteita kotiin viemiseksi. Olipa kiva retki!


Yesterday I had a change to visit Fazer chocolate factory with my daughter's class. They products are great in quality and the taste is awesome. All you can eat chocolate tasting was lots of fun. If you ever come to Finland, Fazer chocolate is something to take home from here.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...