maanantai 22. helmikuuta 2016

¿Hay churros? - Makuja maailmalta #1

Se tunne, kun kävelet aamulla pitkin espanjalaisia katuja. Kadun kulmassa parveilee ihmisiä. Pieni kahvilan näköinen paikka kuhisee ihmisiä - Churreria! Astut sisään ja tilaat kupillisen churroksia ja sulaa suklaata, joihin munkkitankoja dipataan, aaah! Tästä alkaa täydellinen espanjalainen päivä.


Rakastan Espanjaa - sen ruokaa, kulttuuria, musiikkia, kaikkea Espanjaan liittyvää! Harvalla on se onnellinen tilanne, että voisi olla aina ja koko ajan reissussa, mutta silloinkin voi tuoda matkojen ruuat ja maut kotikeittiöön. Tässä "Makuja maailmalta" postaussarjassa kirjoittelen aina silloin tällöin ruuista, jotka ovat jääneet elämäämme matkoilta. Ruokakokemuksia, joihin liittyy unohtumattomia fiiliksiä, muistoja ja elämyksiä!

Churrot eli espanjalaisten munkkitankojen reseptin löydät vaikka Soppa365 sivuilta. Churrot eivät ihan hetkessä valmistu, vaan kuten munkkienkin tekemisessä, paistamiseen ja valmistamiseen menee hetki aikaa, mutta ne ovat kaiken sen väärti. Lapset tykkäsivät pyöritellä munkkeja sokerissa ja olivat  keittiössä avuksi, joten porukalla tehdyt churrot oli hauska alkuillan homma.

Churroja syödään espanjassa aamiaisella, mutta ne ovat monen suomalaisen makuun aika täyteläisiä aamulla syötäviksi, joten mielestäni churrot sopivat täydellisesti esimerkiksi ulkona vietetyn laskupäivän jälkeen syötäviksi, kuten me teimme. Myös keväiselle picknikille voisin ottaa näitä perinteisten munkkien sijaan. Lämpöiseen paksuun suklaamassaan dipatut munkkipötkylät ovat vaan niin hyviä. Ja hupenivat lasten masuihin ennätysvauhtia. Jotkut dippaavat churroja kaakaoon, kuten tuossa ohjeessa oli, mutta itse tykkään vieläkin täyteläisemmästä dipistä eli sulatetusta suklaasta.

By the way, olen viikonlopun aikana opetellut tekemään videoita. Tässä ensimmäinen oma tekemäni video - Hay Churros, por favor!


Seuraa blogiani helposti facebookissa Bubble bath time

That moment when you walk along the spanish streets. You notice people front of a little cafeteria type of shop - Churreria! You get in and order a set of churros with hot chocolate. A perfect start of the day in Spain!

Most of us are not able to travel all the time even we would love to. But you can always bring the food and the tastes from your trips to home kitchen. I am starting a new blogpost series of Makuja maailmalta in which I will write posts every now and then of the food that are part of unforgettable memories and feelings of our trips we've made.

By the way I'm trying to learn to make videos and this is my first video I've made. Hay churros, pro favor!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...