sunnuntai 14. helmikuuta 2016

新年快乐 - Hyvää kiinalaista uutta vuotta

Esikoisemme opiskelee mandariinikiinaa kielikerhossa. Viikonloppuna koko perhe oli kutsuttu kielikerholle kiinalaisen uuden vuoden juhliin. Kiinalaisille uusivuosi on vuodein tärkein juhla ja sitä vietetään useita päiviä erilaisin teemoin. Me pääsimme kielikerhon juhlissa kokemaan teeseremonian sekä maistamaan perinteisiä kiinalaisia ruokia sekä kuulemaan kiinalaista musiikkia. 


Kokkailimme yhdessä opettajan johdolla kiinalaisia herkkuja mm. dumplingseja eli mykyjä käärittiin "Buddha belly"-muotoon tarkasti. Dumplingseja syötiin soijakastikkeen kanssa, johon oli lisätty mm. inkivääriä. Niin hyvää! Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla myös kotona. Samalla kun kokkailimme, kertoi opettaja juhlaan kuuluvista perinteistä ja tavoista. Kiinalainen kulttuuri on niin moninainen ja asioilla on useita eri merkityksiä.


Teeseremoniat on osa kiinalaista kulttuuria. Kaikella tekemisellä teeseremoniassa on tarkoitus, ja jotta hommaa ei aivan täysin sössi, pitää tietää ja tuntea asioita, kuten sen, että kämmeniä ei koskaan saa näytttää.
Teeseremonioita on erilaisia, me pääsimme osallistumaan Gongfu-seremoniaan. Ensin tee pestiin ja sitten "likavesi" kaadettiin kuppeihin lämmittämään pienet posliiniset kupposet. Onneksi meille kerrottiin koko ajan seremonian etenemisestä, etten mennyt kulauttamaan teetä liian aikaisin kurkusta alas, koska se oli "likaista". Lopulta valmis tee juotiin kolmella kulauksella. Mielenkiintoinen iltapäivä!Perinteinen uuden vuoden kakku oli esikoisen mieleen. Sitä tarjoiltiin juhlassa kahdella eri tapaa.


Syötyämme meille vanhemmille pidettiin oma tunti kiinan kielestä, jotta pystymme tukemaan lasten opiskelua. Kävimme läpi kielen historiaa ja taustoja, sitten opettelimme ääntämään aakkoset ja lopuksi harjoittelimme muutamia fraaseja, jotta osaamme tervehtiä ja kysyä kuulumiset. Onhan kieli todella vaikea, mutta sitäkin mielenkiintoisempi! Lapsemme kielikerho on tuonut paljon koko meidän perheen elämään, uusia asioita, uuden kielen ja uusia ihania ihmisiä!

Seuraa blogiani helposti facebookissa tai Instagramissa 


Our daughter goes to the chinese classes and this weekend the whole family was invited to the chinese new year's celebrations to the chinese club. We had a change to cook chinese food and participate tea ceremony. Interesting experience!

1 kommentti:

  1. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
    takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
    Jumala siunatkoon teitä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...