keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Lapsiperheen hiihtolomavinkit

Jos hiihtolomasuunnitelmat ovat vielä auki, tässä muutamia vinkkejä mitä kivaa voi tehdä, ilman suurempia suunnitelmia tai vaikkei lomaa nyt talvilomakaudella niin olisikaan.Mitä tehdä hiihtolomallla?

Koululaisille on nykyisin vaikka minkälaisia leirejä syysloma- ja talvilomaviikoilla. Löytyy ratsastusta, taidetta, jumppaa ja vaikka mitä. Tämä on todella hieno asia, koska koululaisten lomat ovat niin paljon pidempiä kuin töissä käyvien. Tähän postaukseen olen nyt koonnut sellaisia juttuja, joita ei tarvitse etukäteen varata tai sitoutua, vaan mennä fiiliksen mukaan ja vaikka pienempienkin lasten kanssa koko perheen voimin. Monet harrastukset ovat hiihtolomaviikolla tauolla, joten iltojenkin aikataulut ovat kevyempiä monissa perheissä. On aikaa ottaa vähän rennommin tai sitten tehdä jotain erityiskivaa yhdessä.

Ulkona lasten kanssa

Ulkoilu on aina hyvä idea. Vaikkei lunta enää ainakaan Etelä-Suomessa ole, niin ulkoilla voi muutenkin. Kokeilkaapa geokätköilyä tai metsäretkeä eväiden kanssa vaikka Nuuksioon Haltiaan, jossa on hiihtolomalla erityisohjelmaa lapsiperheille.
Monissa laskettelukeskuksissa ihan etelässäkin on hiihtolomaviikolla extratekemistä ja -ohjelmaa, hiihtokouluja ja muuta. Kannattaa selvittää löytyisikö lähirinteiltä myös pulkkamäki, johon voisi lasten kanssa mennä. Etelä-Suomessa kaupunkien ylläpitämät luistinradat taitavat olla jo menneen talven tohinoita, mutta luistella voi jäähallien yleisöluisteluvuoroilla tai jääpuistoissa ainakin Espoossa, Tapiolassa ja Helsingin Rautatientorilla. Päiväretken kohteena voisi hyvinkin olla Muumimaailman Taikatalvi tai Särkänniemen Koiramäen Talvijuhla.

Sisällä lasten kanssa

Risto Räppääjä ja Yöhaukka-elokuva tulee ensi-iltaan 19.2 eli aivan hiihtolomakauden kynnyksellä. Uskoisin, että olisi aika kova juttu pyytää vaikka lapsen päiväkotikaveri mukaan leffaan. Kotona vietetty leffailta poppareiden kanssa on varmasti lasten mieleen. Jos ette vielä ole nähnyt Mielen sopukoissa-elokuvaa, niin suosittelen katsomaan sen. Hiihtolomaviikolla monet harrastukset ovat tauolla, joten aikaa on tehdä visiitti vaikka kirjastoon. Kirjan lukeminen ääneen lapsille sohvalla peittojen alla, on varmsati koko perheen mieleen ja on helppo toteuttaa.
Hupipuisto SnadiStadissa voi käydä hakemassa punaiset posket. Sisähuvipuistossa temmeltäminen on hauskaa aivan varmasti, joten jos seinät meinaa kotona kaatua päälle on syytä lähteä SnadiStadiin.
Easysport-tapahtuma järjestetään Töölössä ala-asteikäisille ja Reaktori Messukeskuksessa yli 13-vuotiaille. Taidekeskus EMMAssa Espoossa on muutaman tunnin taideiltapäiviä, joihin voi osallistua koko perhe. Designmuseossa on koko perheen designpajoja, joissa aiheena on Linda Liukkaan Hello Ruby ohjelmointisatukirjan teemat.
Kylpylät ja uiminen ovat aina tietysti lasten mieleen. Kylpylöissä voi usein käydä uimassa vaikkei yöksi sillä kertaa jäisikään. Kalev Spa Tallinnassa on helppo kohde vaikka päivävisiitillekin.

Vaikkei lomaa nyt tähän ajanjaksoon olisikaan, niin sitä voi tehdä vaikka jotain extrakivaa lasten kanssa illalla, sillä valoisaakin on iltaisin jo pidempään. Kevättä kohden mennään, jee!

Onko teillä millaisia talvilomasuunnitelmia?

2 kommenttia:

  1. Kylläpä tosiaan hiihtolomalla on järjestetty paljon kaikenlaista toimintaa. Ehkä noita voi kokeilla, vaikka lapsi on vielä alle vuoden ikäinen ;) Innolla tosin jo odotan, että pääsemme lapsen kanssa yhdessä touhuamaan, vaikka ihanaa aikaa se tämä vauvavuosikin on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Teija! Kyllä varmasti monia juttuja voi kokeilla jo alle vuotiaankin kanssa. Vauvavuosi hujahtaa nopeasti, ja pian huomaat, että vauvasta on tullut jo niin iso ;) Nauti vauvan tuoksusta!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...