tiistai 16. helmikuuta 2016

Lomailemassa kuninkaallisten kanssa Curacaolla

Lupasin aikoinaan kirjoittaa USA-Karibia-matkamme toisesta viikosta, mutta se on vain jäänyt. Koska lapsiperheen matkavinkkejä minulta kysellään, niin tässä olisi nyt vihdoin tämä jatko-osa. Vietimme siis loman ensimmäisen viikon Floridassa Miami Beachillä ja Orlandossa Disney Worldissä, josta voit lukea tästä postauksesta. Toiseksi viikoksi painelimme Karibian rauhaan Curacaolle.


Kun olimme juosseet päiviä Disney-hahmojen perässä, napsineet kuvia prinsessojen kanssa ja tuijottaneet paraateja ja erilaisia esityksiä, palasimme autolla takaisin Miamiin ja otimme lennot Curacaolle. Olimme matkassa marraskuussa ja Orlando oli melko viileä, niin että neuletakkia piti aamulla ja illalla pitää päällä, joten oli mukava päästä paahtavaan lämpöön Karibialla.

Halusimme tältä toiselta viikolta vain rantaa, rentoilua ja uintia kirkkaissa vesissä. Hotelliksemme valikoitui Santa Barbara Beach & Golf resort, joka oli iso resortti omassa rauhassa Willemstadin riennoista, mutta se ei meitä haitannut. Hotellialueelta löytyy useita erilaisia ravintoloita ja pieni kauppa, jotka tyydyttivät kaikki meidän tarpeemme tuon viikon aikana.


Välillä uimme altaassa ja sitten taas leikimme rannalla. Päivät kuluivat tekemättä oikeastaan mitään. Viikko on melko lyhyt aika ja mieheni lensi vielä pikaisesti käymään Kolumbiassa Bogotassa tapaamassa kaveriaan, joten vietin pari päivää yksin kolmen lapsen kanssa. Tällöin kaikki ravintolaruokailut ja etenemiset ovat luonnollisesti entistäkin hitaampia ja siten päivät kuluvat entistäkin nopeammin. Lapsemme olivat matkahetkellä 4v., 2v. ja 4 kk.

Kävipä meillä vielä niin, että juuri kun olimme tyttöjen kanssa keskenämme ja olin ajatellut, että käymme vain hotellin lobbyn sushibaarissa syömässä pikaisen illallisen, niin Hollannin kuningasperhe pöllähtää paikalle. Siinä kun olimme syömässä, niin henkilökuntaa ja muuta porukkaa alkoi kerääntymään lobbyyn. Pääkokki ja hotellinjohtaja mm. odotteli jännittyneen näköisenä aulassa. Pian kaikki asettuivat seinien vierille oven suuhun odottamaan ja sen jälkeen tuli muutama turvamies ja sitten Hollannin kuningasperhe. Nopeasti kaikki oli ohi, muutamat salamat välkähtivät ja ihmiset ryysäsivät sen verran, että me tyttöjen kanssa tyydyimme katsomaan tilannetta kauempaa. Pian kaikki oli ohi ja Karibialle ominainen rauha palasi resortillemme.


Kuningasperhe vietti lomaa hotellilla aivan kuten muutkin turistit. Poikkeuksena oli se, että turvamiehiä oli yllättävänkin paljon. Yksi seurasi kuningasta koko ajan ja kunkku olikin ripeä liikkeissään. Hän saattoi hypätä kanoottiin ja lähteä kuntoilumielessä melomaan rivakasti merelle. Kuningatar tyytyi lukemaan varjossa, jolloin turvamieskin sai "hengähtää" puiden alla. Muutama turvamies oli koko ajan passissa hotellialueella. Koska turvamiehenä olo on 24/7 hommaa, oli heitä sen verran reilusti, että aina muutama näytti olevan vapaalla. Silloin he kuntoilivat ja uivat altaalla, aika kiva duuni!
Kuningasperheen lapset olivat matkalla mukana myös. Kiinnostuneet turistit olivat niin täpinöissään prinsessoista, että meloivat resortimme eteen kyselemään heistä. Meidän tyttöjämmekin luultiin kuninkaallisiksi. Hollannin prinsessatytöt ovat kuitenkin huomattavasti vanhempia. He ovat syntyneet vuosina 2003, 2005 ja 2007.


Parasta Curacaolla on se, että vaikka aurinko laskee ja on pimeä, niin sirkat sirittävät ja ilma on lämmin kuin lehmän hönkäys.


Curacao on helppo lapsiperhekohde, ja voin todeta sen, vaikkemme saarella tällä kertaa kiertäneetkään nähtävyyksiä kiertämässä. Curacaohan on Alankomaiden vanhoja siirtomaita ja kuuluu edelleen omana maanaan osaksi Alankomaiden kuningaskuntaa, joten siisteys ja palvelut ovat kehittyneempiä kuin joissakin toisissa Karibian maissa. Mielestäni karkean jaon Karibian kohdetta valitessa voi tehdeä sen perusteella, onko kyse vanhasta siirtomaasta vai ei.
Curacao on kaunis, täydellisen lämmin ja rennon mukava kohde kuten kaikki ABC-saaret (Aruba, Bonnaire ja Curacao)


Curacao on suosittu sukelluskohde ja tunnettu koralliriutoistaan. Mieheni teki muutaman sukelluksen, mutta vain lähikohteisiin.


Käy tykkäämässä Bubble bath time blogin facebook-sivua!!

This post is a sequel to this post of our trip to USA-Caribbean couple years ago. We had a wonderful week in Curacao. It's a great family destination. While we were there the Dutch king and queen stayed at the same resort as us. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...