maanantai 29. helmikuuta 2016

Parasta viihdettä aikuisille

Koko päivän oli vähän kipristelyä vatsassa, jo pelkkä ajatuskin tulevasta illasta sai fiiliksen nousemaan ja hymyn huulille. Tätä iltaa on odotettu!

Viikonloppuna pääsimme mieheni ja yhden kaveripariskunnan kanssa kokeilemaan tämän hetken kuumaa villitystä aikuisten maailmassa, nimittäin Pakohuonepeliä - Escape roomia, jotka ovat yleistyneet huimaa vauhtia Suomessa.

Mikä pakopeli tai room escape on?

Pakopeli tai room escape on tosielämän interaktiivinen pakopeli. Juuret juontavat Japaniin vuoteen 2008, josta pakopelit ovat levinneet Singaporen kautta maailmanlaajuiseksi trendiksi vuoden 2015 aikana.
Pakopelien on sanottu olevan suosittuja stressaantuneiden opiskelijoiden ja ylityöllistettyjen asiantuntijoiden keskuudessa. Uskon, että pienten lasten vanhemmat voidaan hyvin kategorisoida samaan porukkaan.
Ideahan on se, että ryhmä lukitaan huoneeseen/huoneistoon yleensä 60 minuutiksi. Ryhmän, noin 2-6 henkeä, tehtävä on päästä pakenemaan huoneesta erilaisia tehtäviä ja arvoituksia ratkomalla. Salaluukkuja pitää löytää, avaimia etsiä, salakieltä tulkita ja vaikka mitä. Pelin sisältöjä ja teemoja on monia erilaisia - murhamysteeripeleistä, Bodom-järven murhan selvittelyyn, maailmanloppuun, 4 elementtiin yms. On mistä valita, kunhan vaan saa jostain varattua peliajan, niin suosittuja pakopelit nyt ovat. Pakopelissä pääsee kokemaan sen millaista on olla seikkailupelin sankari. Pelit ovat suosittuja ystäväporukoissa, perheen kesken ja erilaisisssa työ- ja harrastusporukoissa. Yli 10-vuotiaat lapset osaavat varmasti jo miettiä loogisesti ja pystyvät ratkomaan tehtäviä osana ryhmää. Huoneeseen ei tietenkään saa ottaa puhelimia, kameroita tms. omia tavaroita, joten kuvamateriaalia ei pelistä valitettavasti ole. 

Pakopelissä tarvitaan luovuutta, älykkyyttä ja loogista ajattelua. Todella kutkuttavan jännittävää! Tämän kotiäidin väsymys oli tipotiessään kun astuimme huoneeseen. Lukitun huoneen ulkopuolelle jäivät arkiset murheet ja mietteet, sillä peli vei aivan mennessään. Koko ajan ympärillä tapahtui ja ajatukset olivat täysin arvoituksen ratkaisemisessa ja pakoon pääsemisessä.
Adrenaliinitasot nousivat, kun kello tikitti vieressä ja minuutit hupenivat vauhdikkaasti ja lukot ja arvoitukset eivät meinanneet aueta, mutta lopulta pääsimme pakenemaan. Jes, mikä fiilis! Ei mikään ihme, että pakopeleihin jää koukkuun. 

Tällaiset pakohuoneet on kivaa tekemistä aikuisporukalla sen sijaan, että menisi perinteisesti lasillisella tai illallisella tai leffassa käymään. Mukavaa vaihtelua! Tällaiset yhteiset kokemukset ja onnistumiset vahvistavat varmasti ystävyyttä ja ryhmähenkeä! Meillä oli ainakin mieletön tsemppi ja pakenemisen tahto päällä. Pelin jälkeen oli tietysti ehdottomasti päästävä vähän puimaan peliä ja fiiliksiä!

Todella hauska ilta!

Oletko pelannut Pakopeliä?
Seuraa blogiani facebookissa Bubble bath time

Lue lisää Real-life room escape pelistä

Have you tried those real-life room escape games? So excited! We had a chance to try a game this weekend with my husband and our friends. Read more about the idea of the game from here. The real-life room escape games are very popular in Finland at the moment. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...