maanantai 8. helmikuuta 2016

Risto Räppääjä ja Yöhaukka

Jännitys tiivistyy! 19.2.2016 eli vajaan kahden viikon päästä saa ensi-iltansa uusin ja hartaasti odotettu Risto Räppääjä ja Yöhaukka-elokuva, joka on jo peräti kuudes RR-elokuva järjestyksessään. Fanit janoavat uusia Risto Räppääjä-tarinoita, ja tätäkin elokuvaa on odotettu malttamattomana viime heinäkuun Risto Räppääjä ja Yöhaukka-kirjan julkaisun jälkeen. Elokuva kuvattiin viime kesänä mm. Naantalin vanhan kaupungin kauniissa maisemissa. 
Pääsimme 6- ja 4-vuotiaiden kanssa tänään katsomaan elokuvan, ja huippu pätkähän se jälleen oli.
On hienoa, että meiltä löytyy tällaisia kotimaisia upeasti toteutettuja ja viihdyttäviä lastenelokuvia. Risto Räppääjissä on hauska juoni, visuaalisuuteen on panostettu, musiikki on sellaista, että soundtrackiä jaksaa kuunnella automatkoillakin, huumori on oikeasti hauskaa eikä vain pyri kalastamaan lasten ääniä helpolla pissakakkahuumorilla. Love it!Risto Räppääjä ja yöhaukka-elokuvan tarina alkaa, kun Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää löytävät matoja kaivaessaan rautakautisen käärmesormuksen ja paikalla aloitetaan arkeologiset kaivaukset. Sormus kuitenkin katoaa ja epäilys "yöhaukasta" eli muinaisesineiden ryöstelijästä herää? Siitä alkaakin jälleen Riston ja Nellin seikkailu.

 

Elokuvan maisemat ovat varmasti monelle Naantalissa kesällä pyörähtäneille tutut. Meidän perheen kesärituaaleihin kuuluu ainakin jätskien ostot rannassa olevasta Elvi-tädin pyöreästä puukioskista. Yöhaukassa Nelli ja Risto käyvät myös Helsingissä Luonnontieteellisessä museossa, joka oli 4-vuotiaan mieleen, koska hän oli juuri käynyt siellä päiväkotiryhmänsä kanssa retkellä.

Elokuva on jännittävämpi ja seikkailullisempi kuin aikaisemmat Risto Räppääjä-elokuvat, mutta meidän tytöt kyllä katselivat elokuvan reippaasti läpi. Juonta ja tarinaa oli paljon, ja elokuviin varatut eväätkin jäivät lähes syömättä, niin herkeämättä elokuvaa tapitettiin. Elokuvassa nähdään Risto Räppääjä-elokuville ominaisia lauluja useammankin eri näyttelijän esittämänä, myös Lennart heittäytyy laulamaan.

Pääosissa nähdään samat tutut näyttelijät kuin kahdessa aikaisemmassakin Risto Räppääjä-elokuvassa. Iän ja kokemuksen myötä lapsinäyttelijöiden roolisuoritukset ovat saaneet varmuutta. Ristoa esittävä Samuel Shipwayhän on oikea luonnonlahjakkuus. Hänet on palkittu Euroopan parhaana lapsinäyttelijänä Schlingelin elokuvafestivaaleilla suorituksestaan elokuvassa Risto Räppääjä ja Liukas Lennart.
Yöhaukka-elokuvassa Nelli Nuudelipää ottaa vahvempaa roolia, eikä enää suostu "Nuudelipääksi, joka söpösti nyökyttää". Tämä on loistava sivujuonne, myös kiltit tytöt voivat olla vahvoja. Sanni Paatso näyttelee luonnollisesti ja taitavasti osaansa Nellinä. Sannin kuvankauniit kasvot vievät monessa kohtauksessa täysin katsojan huomion. Hänestä onkin kasvanut varsinainen kaunotar.

Näyttelijät ovat kauniisti ruskettuneita, puvustus on leikkisän värikäs ja kuvausmiljöö on juuri sitä kauneinta Suomea. Kun Rauha-täti paistelee pitsireunaisia lettuja pannulla, herahtaa katsojalla vesikielellä. Yhtä herkullinen on koko elokuvan visuaalisuus ja henki!
Elokuvan jälkeen tytöt tapasivat idolinsa Sanni Paatson, joka oli todella kova juttu. Yhteiskuvat näyttelijöiden kanssa ja nimmarikortit ovat varsinaisia aarteita Risto Räppääjä-faneille.

Minulla oli suuri kunnia päästä juttelemaan koko Risto Räppääjä-tarinoiden luoneiden kirjailijasiskosten Sinikka ja Tiina Nopoloiden kanssa. Keskustelimme yöhaukka-elokuvasta, ja he olivat kiinnostuneita kuulemaan pienten lasten kokemuksia ja mielipiteitä uudesta elokuvasta. Upea iltapäivä ja leffakokemus kaikkinensa! Jäämme odottamaan jatkoa!!!!

Ennen kuin Risto Räppääjä ja yöhaukka-elokuva tulee ensi-iltaan 19.2.2016, kannattaa käydä fiilistelemässä musavideoita youtubessa. Risto Räppääjän omilla nettisivuilla tai elokuvan fb-sivuilla voi lukea taustatietoja elokuvasta.

Elokuvan trailer
Risto Räppääjän omilla nettisivuilla
Ristö Räppääjä ja yöhaukka facebook-sivut
Musiikkivideo: Tätivapaa elämä

Seuraa blogiani facebookissa Bubble bath time

Today we had a change to see the new Ricky Rapper and the Nighthawk movie. It's the 6th Ricky Rapper movie made. Our girls are big fans of the books and movies. Those are well made with great humor. Love it! I've read that the Ricky Rapper rights have been sold in 16 different languages. So you should find yours and read it with the kids. 
The new movie Ricky Rapper and the Nighthawk is going to be in the movie theaters on the 19th of February. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...