keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Suomenlinnan taideleiri

Tässä jälleen yksi vinkki tulevalle kesälle! Olimme viime kesänä kahden vanhemman tytön kanssa Suomenlinnassa Helsingin Taiteilijaseuran järjestämällä vanhempi-lapsi taidekurssilla. Osallistuimme kesäkuussa pidettävälle viikon mittaiselle kurssille. 
Aamuisin ajoimme tyttöjen kanssa laatikkopyörällä satamaan lounaseväät reppuihin pakattuna. Jokapäiväinen traditiomme oli ostaa tuoreita marjoja torilta mukaan - kirsikoita, pensasmustikoita ja mansikoita. Eväät korkattiin jo lautalla Suomenlinnaan.


Kurssi pidettiin Suomenlinnassa Taidekoulu Maassa. Sinne on pieni kävelymatka satamasta, mutta meidän matka kurvaili aina myös luolien ja muiden nähtävyyksien kautta.Kurssilla tehtiin taidetta eri tavoin. En ole ollenkaan taiteellinen, joten oli ihanaa, kun lapset pääsivät tekemään ja kokeilemaan kaikkea kurssilla -  kaikkea, jota ei kotioloissa olisi mahdollista tehdä. Kursilla nimenomaan myös vanhemmat pääsevät tekemään taidetta. Huomasin, että itsekin tartuin siveltimeen, kun aikaa oli koko päivä vain taiteelle.


Välillä pakkasimme taiteilijantarvikkeet mukaamme ja lähdimme Suomenlinnan inspiroivaan ympäristöön. Yksi mieleenpainuvimmista taidetuokioista oli hiilivärimaalaukset luolassa.

Kurssin aikana oli useampi taidenäyttely, joissa lapset pääsivät kertomaan teoksistaan.
Last summer we were at the art school in Suomenlinna island. Helsingin Taitelijaseura organizes these parent-kid camps. It was a one-week course. Every morning we took a ferry over to the island. It was lots of fun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...