sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Talviloman startti Talma Glacierillä

Jee SNÖGÖÄ!
Talmassa, reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitsee Talma Glacier altitude 5500 cm, ja kuten paikan nimikin jo kertoo, on tässä laskettelukeskuksessa rento ja hauska meininki. Tämähän on monien huippulautailijoiden kotikenttä, mutta lautailijoiden lisäksi Talmassa sijaitsee aivan huikea koko perheen Werneri Park, jossa lumi pöllyää ja nauru raikuu! Tällaiset talvihuvipuistot ts. lumipuuhamaat ovat tuttu näky alpeilla, mutta kreisin hauskaa menoa saa myös Talmassa kivenheiton päässä Helsingistä. Talman Werneri Parkissa nautitaan ja hassutellaan lumessa, juuri niin kuin talvesta ja lumesta pitäisikin ottaa kaikki ilo irti. Ja vaikkei perheessä lasketeltaisi, niin Werneri Parkiin kannattaa lähteä ihan sen loistavan lumipuuhailun takia. Snow tubing, lumikarusellit ja muut härvelit on hauskaa ajanviettoa perheen kanssa.


Meidän perheessä harrastetaan ahkerasti laskettelua, mutta 2-vuotias ei vielä laske, joten niin usein me nökötetään 2-veen kanssa rinteen alla tai päällä ja taapero istuu pulkassa. Välillä yritämme käydä jossain rinteen reunassa laskemassa pulkalla. Tällaista värjöttelyä ei tapahdu Talma Glacierillä, vaan myös pikkunassikat on loistavasti otettu huomioon. Werneri Park oli aivan huikea! Siellä oli vaikka minkälaisia kulkuvälineitä, joilla pääsi laskemaan pitkän liukumäen alas. Oli snow tubeja, pulkkia, stigoja, liukureita ja muita härveleitä, joiden nimeä en edes tiedä. Kaikkia sai lainata Werneri Parkin sisäänpääsymaksun hinnalla. Näin pääsimme myös 2-veen kanssa mukaan talven tunnelmaan. Niin ja pieni paljastus, mehän laskettiin yli kolme tuntia pulkkamäissä koko perhe! Aikuisetkin pääsivät kerrankin mukaan lasten hauskutuksiin! Lopussa kun tytöt alkoivat väsähtää ja pyörivät lumikarusellissa, me mieheni kanssa laskettiin kahdestaan pulkkamäkiä. Oli niin hauskaa!Werneri Parkin harjoittelurinteessä on hyvä ottaa tuntumaa lasketteluun ja suksiin. Tämän kaiken snow tubing, pulkkamäki, kiipeilytelineet, lumikaruselli ja harjoittelurinne lisäksi Werneri Parkissa on taikamattohissi. Tytöt olivat kyllä niin innoissaan talvisessa puuhamaassa, että juoksivat mäet ylös, mutta noin 55. kerran jälkeen vauhti alkoi tasoittua, ja hekin alkoivat käyttää taikamattoa ylöspääsemiseksi.Pienet jalat väsyvät lasketellessa, mutta se ei haittaa, koska välillä heitettiin sukset sivuun ja lähdettiin liukumäkeen. Werneri Parkissa oli mm. hauska tunneli, josta pääsi laskemaan.


Talvi ei todellakaan ole ohi! Nyt on aivan täydelliset kelit talven rientoihin!
Talmaan kulkee ilmainen ski-bussi Keravan juna-asemalta. Katso aikataulu.


Välillä kävimme vaihtamassa laskuvälinettä välinevarastossa. Werneri Parkissa ei tarvita omia pulkkamäkivälineitä vaan kaiken saa paikan päältä.Wererni Park yhdistettynä Talman rinteisiin tarjoaa tekemistä koko perheelle koko päiväksi.


Välillä pidettiin taukoa. Talma Glacierin palveluista löytyy mm. rinneravintola ja bistro. Kuinkakohan monessa etelä-Suomen rinneravintolassa voit syödä black angus härän pihviä sisältävän hampurilaisen tai Haakon flip-salaatin, jossa on ilmakuivattua kinkkua ja bufalamozzarellaa?

Werneri Parkissa on myös omien eväiden syömiselle tarkoitettu lämmitetty mökki. Omien eväiden syömismahdollisus keventää suurperheiden päiväbudjettia huomattavasti, ja peukutan siksi isosti tällaisille paikoille. Näytti mökissä joku rouva lukevan kirjaakin sillä aikaa, kun lapset hulluttelivat liukumäissä.


Werneri Parkissa on myös kota, jossa pääsee paistamaan makkaraa.


Aivan huippupäivä, ja jos ette vielä ole perheen kanssa Talmassa käyneet, niin tehkää äkkiä korjaus tähän asiaan. Punaisten poskien lisäksi saatte takuuvarman talvisen fiiliksen ja onnellisia lapsia ja aikuisia!

Tykkää blogini fb-sivusta Bubble bath time


Teksti on kirjoitettu yhteistyössä Talma Skin kanssa, mutta kaikki mielipiteet ja kokemukset ovat perheen omia

Want to experience the snow while in Finland and Helsinki?

Talma Glacier is approximately thirty minutes drive from Helsinki and there are skiing slopes but also great Werneri snow park where you can have fun with the snow with kids. Snow tubing and sled hill among other fun things. Talma Glacier also have restaurant and bistro and ski equipment rental. Lots of fun and great place with kids. 

2 kommenttia:

 1. Onpa tosi hauskan näköinen paikka! :D
  Mä odotan nyt hiihtolomaa kuin kuuta nousevaa, me läksetään perheen kanssa Rukalle monen vuoden tauon jälkeen <3 ja odotukset on kyllä katossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, että aivan mahtavaa, onnelliset! Kylläpä teillä on huippuloma tiedossa. Ruka on meidän perheen ihan lempparikohde.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...